Találatok: 108 hír

Sikeresen befejezte hadműveletét Törökország Szíriában

Törökország befejezte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezettel együttműködve tavaly augusztusban indított hadműveletét Szíriában.

Milliókkal támogatja a rák elleni küzdelmet Európa leggazdagabb embere

Origo  Tegnap 22:52 Külföld  Rákbetegség Zara

Háromszázhúsz millió euróval (99 milliárd forint) támogatja a rák elleni küzdelmet Spanyolországban Európa leggazdagabb embere, a Zara divatárumárkát megalapító Amancio Ortega alapítványa.

Meglőttek egy újságírót Veracruz államban

Origo  Tegnap 21:58 Külföld  Mexikó

Lelőttek egy mexikói újságírót helyi idő szerint szerda hajnalban a kelet-mexikói Veracruz államában, a férfi súlyosan megsebesült.

A Földközi-tengeren 146 migráns halt meg

Origo  Tegnap 18:44 Külföld  Bevándorlás

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint mintegy 146 bevándorló fulladt a tengerbe hétfőn. Miután a migránsok hajója elhagyta Líbia partjait, felborult a Földközi-tengeren.  

Már több mint négyezer emberrel végzett a malária Burundiban

Origo  Tegnap 17:49 Külföld  ENSZ

Burundi a világ legszegényebb országának számít. Az ENSZ szerint 2016 januárja óta 9 millió maláriás esetet regisztráltak, és a betegség idén már 4000 ezer embert ölt meg.

Emberölés miatt indítottak eljárást egy kátyú ellen

Origo  Tegnap 16:13 Külföld 

Az ukrajnai közúti közlekedés történelme során első ízben tettek felelőssé egy méretes kátyút egy halálos kimenetelű balesetért. 

Kétszer is elítélték, mégis szabadlábon maradhatott a lúgos orvos

Origo  Tegnap 15:12 Külföld  Rendőrség Budaörs

Kétszer is elítélték, mert leöntötte a volt barátnője nemi szervét lúggal, azonban mostanáig szabadlábon volt az egykori kórházigazgató. Az esetről Kabódi Csaba, az ELTE docense azt mondta, hogy az azonnali letartóztatáshoz a bíróságoknak nem csak a kiszabott büntetést kell figyelembe venniük. A közvéleményt viszont jelentősen…

Százakkal végzett az agyhártyagyulladás

Origo  Tegnap 14:30 Külföld  Járvány ÁNTSZ

Az elmúlt hetekben 269 ember halt meg Nigériában, mert az országban járványszerűen terjed a fertőző agyhártyagyulladás.

Hétméteres piton gyomrában találták meg az elveszett férfit

Origo  Tegnap 12:38 Külföld  3 hír a témában

A férfit vasárnap óta nem látta senki. Csak azt tudták, hogy vasárnap elment dolgozni, de nem jött vissza. Amikor a helyiek rátaláltak a hatalmas kígyóra, egyből sejtették, hogy benne lehet a 25 éves férfi. 

Jó-e a migránsoknak, hogy Európába jönnek?

Origo  Tegnap 12:04 Külföld 

A migránsok jelentős részét nem tudjuk integrálni az európai társadalomba, amire legjobb példa Malmö esete, ahol a bevándorlók nagy része munkanélküliként tengeti az életét – mondta Schöpflin György az Origónak Máltán. A Fidesz európai parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy várhatóan nem a lisszaboni szerződés lesz az utolsó uniós…

Migráció: a magyar álláspont mellett az Európai Néppárt

Magyarország álláspontjával megegyező határozatot fogad majd el migráció ügyében az Európai Néppárt kongresszusa – mondta Gál Kinga, a Fidesz képviselője az Origónak Máltán. Arról is beszélt, hogy egyelőre még nem dőlt el, hogy milyen irányba indul majd Európa, de a néppárt hagyományosan a tagállami szuverenitás mellett áll. 

Ukrajnában gránátvetővel rálőttek a lengyel főkonzulátusra

A lengyel külügyminisztériumba bekérették Ukrajna varsói nagykövetét, miután a lengyel főkonzulátust gránátvetős támadása érte. A lengyel közvélemény szerint egyértelmű provokációról van szó.

Új kivégzési módszereken agyalnak Mississippiben

Origo  Tegnap 05:10 Külföld  8 hír a témában

Újjáéledhet a villamosszékes kivégzés Mississippiben, de akár a kivégző osztagos agyonlövés is, miután a tagállam szenátusa kedden elfogadta a változtatást szorgalmazó törvénytervezetet.

Az amerikai szenátus megszavazta Montenegró NATO-tagságát

Origo  17.03.28 23:49 Külföld  NATO Montenegró

Az Egyesült Államok szenátusa elsöprő többséggel, 86:2 arányban megszavazta, hogy Montenegró a NATO-tagállama lehessen.