Találatok: 58 hír

Új támogatási határidő az online pénztárgépeknél

Origo  Tegnap 20:02 Gazdaság  4 hír a témában

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet, hogy igénybe vehessék az állami támogatást. Az eredeti határidő 2016. december 31-e volt.

Barkassy-Grünfeld: szerződés-átruházás, az ingatlanjogi csodafegyver

Origo  Tegnap 15:23 Gazdaság 

Számos esetben merül fel a gazdasági életben annak igénye, hogy valamely szerződéses pozíció teljes egészében átruházásra kerüljön valamely harmadik félre. A Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértője szerint elég csupán egy olyan ingatlanjogi tranzakcióra gondolni, amelynek keretében olyan ingatlan cserél gazdát, melynek több bérlője is…

Fazekas: Silányabb termékek jutnak Magyarországra

Origo  Tegnap 14:36 Gazdaság  Mezőgazdaság

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon. Ezt a Nébih átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét. 

Brexit: tényleg kevesebb pénzhez jut Magyarország?

Origo  Tegnap 14:30 Gazdaság 

Az Unió harmadik legnagyobb befizetőjeként több mint 15 százalék hiányzik majd az uniós kasszából a britek kilépése után. Amennyiben a leggazdagabb államok nem egyeznek meg a hiányzó rész pótlásáról, akkor ennyivel biztosan csökkenni fog az EU költségvetése. Érintheti ez a csökkenés a felzárkóztatási alappól is pénzhez jutó…

Siessen, két hónapja maradt elkölteni SZÉP-kártya-pénzét

Rengeteg pénz áll a Széchenyi Pihenőkártyákon. Összesen 4,2 milliárd forintnyi összeget kellene elkölteni két hónap alatt. A felhasználók rutinosak, várhatóan húsvétkor és a május 1-jei hosszú hétvége alatt felhasználják keretüket. 

Már Brüsszelben van a brexit megindításáról szóló dokumentum

Origo  Tegnap 13:54 Gazdaság  Brexit Portugália

Megküldte az értesítést a brit kormány a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, hivatalosan elindítva az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

CIB: ismét jó éve lehet a magyar gazdaságnak

Növekvő GDP-re, stabil külső és belső egyensúlyi pozícióra, tartósan laza monetáris politikára, ám gyorsuló inflációra számítanak idén Magyarországon a CIB elemzői. A kedvező belföldi folyamatokat a fejlett országokban tapasztalható élénkülés is támogatni fogja. Minden adott tehát ahhoz, hogy jó éve legyen a magyar gazdaságnak, hacsak a…

Most tényleg eladják az AC Milant

Origo  Tegnap 12:24 Gazdaság 

Egy amerikai tőkealap-kezelő, az Elliott Management Corp. veheti meg az AC Milan labdarúgócsapatát a Reuters szerint – ha minden jól megy. Az alap mögött valószínűleg az a kínai befektető áll, aki a hónap elején kénytelen volt elhalasztani az egykor patinás, ma már adósságot adósságra halmozó klub megvásárlását. 

Rohamtempóban épülnek az új társasházak

Origo  Tegnap 11:10 Gazdaság  2 hír a témában

Az újlakás-építési hullám hatására a családi házak mellett országszerte rohamtempóban épülnek az új társasházak: 2016-ban 4238 társasházi lakás épült. Mivel a kedvező adó- és kamatkörnyezet, valamint a kínálat ugrásszerű növekedése tovább fokozza a lakásvásárlási kedvet, a közeljövőben is folyamatos piacbővülés várható az OTP Bank…

Most a Tesco, a Lidl és a Spar fizet nagy pénzt a dolgozóknak

Origo  Tegnap 10:04 Gazdaság  Állás

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

130 ezerrel több a foglalkoztatott

Az elmúlt három hónapban az előző évvel összehasonlítva 130 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, így az átlagos létszámuk 4 millió 372 ezer volt. A munkanélküliek aránya 4,4 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. 

Kötelező törzstőke-emelés elmulasztása - mit tehetünk március 15. után?

Origo  17.03.28 19:12 Gazdaság 

Az SBGK Ügyvédek és Szabadalmi Ügyvivők szakértője azzal kapcsolatban ad jogi tanácsot cégvezetőknek, vállalati vezetőknek, hogy 2017. március 15-én lejárt a kötelező törzstőke-emelés határideje. Ez annyit jelent, hogy a kötelező törvényi minimumot el nem érő törzstőkével működő korlátolt felelősségű társaságoknak ezen időpontig kellett a…

Sorra adják fel az alapkezelők, vége a tőkevédelemnek?

Origo  17.03.28 16:23 Gazdaság 

Néhány éve még nyugodtan parkoltathattuk a megtakarításunkat betét helyett pénzpiaci alapban, viszont mostanra a helyzet megváltozott. A nulla közeli elérhető hozamok és a költségek miatt jövő hónapban többen is elengedik a tőkevédelmet. Ráadásul nem túl jók a kilátások, hozzá kell szokni ahhoz, hogy itt is veszteséget szenvedhetünk el, amire…

Új pénzük van a briteknek

Origo  17.03.28 16:06 Gazdaság  7 hír a témában

Új egyfontos érmét mutatott be a Brit Királyi Pénzverde Liverpoolban. Az új érme 12 szögletű, emellett számos olyan biztonsági elemet tartalmaz, amelyek szinte lehetetlenné teszik a hamisítást. 

Fontos adatokat közölt a jegybank

Origo  17.03.28 15:14 Gazdaság  London Buda Cash

Nem okozott meglepetést a Magyar Nemzeti Bank, hiszen nem változtatta meg a jegybank Monetáris Tanácsa az alapkamatot. Az MNB a 2016-os inflációs várakozást 2,6 százalékra emelte.