Találatok: 128 hír

Félmilliárd forintos pénzmosás miatt vádemelést javasolnak 22 ember ellen

Origo  Ma 00:38 Belföld  Rendőrség

Öt kontinens 23 országában 32 gazdasági társaság érintett abban a több mint félmilliárd forint értékű pénzmosásban, mely miatt huszonkét gyanúsítottal, kameruni és nigériai állampolgárokkal szemben javasol vádemelést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gazdátlan csomag miatt késnek a vonatok

Origo  Tegnap 21:36 Belföld  Szolnok Vonat

Gazdátlan csomag miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon. A szerelvényt félreállították, csak ruhákat találtak.

Orbán Viktor nehéz napja

Nagyon sok politikussal tárgyalt egyetlen nap alatt Orbán Viktor miniszterelnök. A máltai Európai Néppárt kétnapos közgyűlését tartják, ott találkozott vezető európai politikusokkal.

Tarlós: Nem lehetnek önkéntes rendőrök a közterület-felügyelők

Origo  Tegnap 20:31 Belföld 

Tarlós Istvánt a legrosszabb időkre emlékezteti a kerületi közterület-felügyelők jelenlegi bírságolási gyakorlata. Szerinte nem a pénzbeszedés lenne a felügyelők dolga.

Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

A jövő évtől minden kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít.

Óriási bukás Kálmán Olga műsora Simicska Lajos tévéjében

Origo  Tegnap 18:05 Belföld 

Március közepén indult Kálmán Olga műsora a jobbikossá lett milliárdos, Simicska Lajos Hír TV-jében. Kálmán Olga, ahogy többször megírtuk, a karácsonyi partin mondott fel előző munkahelyén, az ATV-nél. Egyes hírek szerint 4 millió forintot keres havonta Simicskánál, bár ezt Kálmán Olga tagadta. 

Fejbe lőtte a csecsemőt, mégsem kerül börtönbe

Origo  Tegnap 17:23 Belföld  6 hír a témában

Felfüggesztett fogházra ítélték azt a férfit, aki halálosan megsebesítette a kisgyerekét egy légpuskával. Csak meg akarta ijeszteni a babát, de a fegyver töltve volt.

Jó a magyar járványügyi helyzet

A magyar hatóságok és egészségügyi intézmények jól vizsgáztak a kanyarójárvánnyal kapcsolatban. Az influenzánál is megfelelően teljesített az egészségügy, 482 ezren fordultak orvoshoz a betegség tüneteivel.

Büntetőeljárás indult a hazudozó Juhász Péter ellen

Origo  Tegnap 16:35 Belföld 

Az Origo információi szerint a hét elején feljelentették Juhász Pétert, mert az Együtt elnöke nyilvánosan hazudott egy bírósági tárgyalásról. Nemcsak az ott készült jegyzőkönyv tartalmát másította meg, hanem az egyik tanú szájába is olyan mondatokat adott, amelyek nem hangzottak el. A büntetőeljárás rágalmazás és becsületsértés gyanújával…

Botka a bizonyíték, az MSZP mindig a milliárdosok pártja volt, és ma is az

Origo  Tegnap 15:53 Belföld  MSZP Németh Szilárd

Sajtótájékoztatót tartott Budapesten Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Azt mondta, hogy Botka László is a milliárdosok táborát gyarapítja, ráadásul luxusnyaralásaival a közösségi oldalon kérkedett. Arról is beszélt, hogy az MSZP-s politikus álszent módon vetné ki a luxusadót, épp úgy meghúzva a határt, hogy ő ne essen…

Államközi szerződésre lesz szükségük a külföldi egyetemeknek

A jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik, ezt mondta sajtótájékoztatóján Palkovics László oktatási államtitkár. A CEU rektora azt mondta: az egyetem nem zár be. Az MTA elnöke pedig azt mondta, hogy közvetítene a felek között.

Botka László drága hobbija az egzotikus luxusutazások

Origo  Tegnap 12:20 Belföld  Botka László Luxus

Zanzibár, többször is a Maldív-szigetek, egzotikus korallzátonyok a Vörös-tengeren. A Ripost szerint Botka László rendszeresen vett részt ilyen luxusutakon. 

Rátámadt egy nőre a győri buszsofőr

Origo  Tegnap 11:35 Belföld 

A piros lámpánál verekedett össze egy helyi buszjárat sofőrje két férfival és egy nővel a TV2 Tények szerint. Egy előzés miatt lett ideges a buszsöfőr, majd beérte a kocsit, leszállt, és kiabált a kocsiban ülőkkel. 

Válaszolt a CEU a felsőoktatási törvény módosítási terveire

Origo  Tegnap 09:39 Belföld  Oktatás

A Közép-európai Egyetem (CEU) azt a következtetést vonta le, hogy a törvénymódosítási javaslatban lévő változtatások ellehetetlenítenék az egyetem további működését Budapesten, ahol 25 éve működik.