Találatok: 29 hír

Ezért ne bízd a legjobb barátodra az első tetkód megtervezését

NLCafé  Tegnap 20:15 Egészség 

A legjobb barát nem is lenne legjobb barát, ha valami normális mintát választana az első tetkódhoz... Egy 18 éves lány a saját bőrén tapasztalta ezt meg.

Mindent a HPV-oltásról

NLCafé  Tegnap 10:40 Egészség 

A humán papillómavírus, azaz a HPV, az összes rosszindulatú daganatos megbetegedések 5 százalékáért felelős. A szerencsére már nálunk is elérhető HPV elleni védőoltással és rendszeres szűrővizsgálatokkal sikeresen felvehetjük ellene a harcot.

7. szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

NLCafé  Tegnap 09:30 Egészség 

A kis Jessicát másfél évesen diagnosztizálták betegségével, azóta kerekesszékhez kötve él. Sosem adta fel az álmát, hogy egyszer balerina lesz.

A depressziós ember torkig van a kéretlen tanácsokkal

NLCafé  17.03.23 11:00 Egészség 

Amikor elmondod az embereknek, hogy depressziós vagy, akkor az utolsó dolog, amire kíváncsi lennél, az a sok kéretlen tanács. Mert ezek sokszor inkább ártanak, mint használnak.

Szívinfarktusa volt a háziorvosnak, de erről nem tudta meggyőzni a mentőket

NLCafé  17.03.23 09:50 Egészség  Szívroham

Szívinfarktus tüneteit észlelte magán a tardi háziorvos, a mentők először mégsem akarták kórházba vinni. Végül egy másik mentőautó bevitte, és az orvos azonnal a műtőbe került. A mentőszolgálat szerint nem így volt.

A csend fejleszti az agyunkat

NLCafé  17.03.23 08:20 Egészség 

Meglepő eredményt szolgáltatott egy pszichológiai kutatás, amely szerint napi két óra csendnek számtalan jótékony hatása van agyunk teljesítményére.

Gofriba sütött üvegszilánk miatt kell műteni a 20 éves Sárát

NLCafé  17.03.23 08:00 Egészség  3 hír a témában

A húszéves Sára és barátja banános gofrit rendelt az egyik budapesti cukrászdában. A lányt akkor érte a legnagyobb meglepetés, amikor üvegszilánk roppant a foga alatt, majd vérben úszott a szája.

Az asztmára egy életen át kell gyógyszert szedni?

NLCafé  17.03.22 22:00 Egészség 

Az asztma jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható, ezért adja magát a kérdés, hogy életünk végéig kell-e magunkat gyógyszerelni?

A megelőző melleltávolítás nem jár előnyökkel

NLCafé  17.03.22 21:45 Egészség 

Akiknek az egyik mellében rákos daganatot találtak, azok közül mind többen döntenek úgy, hogy a másik mellüket is eltávolíttattják. Most azonban felmerült a kérdés, érdemes-e?

Növeli a rákkockázatot a mellimplantátum

NLCafé  17.03.22 12:30 Egészség 

Ha kicsi is, de van esély arra, hogy a mellimplantátum növeli a rák kialakulásának kockázatát, eddig kilenc bizonyított esetről tudni.

Nincs újabb kanyarós a makói kórházban

NLCafé  17.03.22 11:29 Egészség  Járvány Kanyaró

Szerda reggel nyolc órakor feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát – jelentette be a helyettes országos tisztifőorvos.

Szívrohamot is okozhat az óraátállítás

NLCafé  17.03.22 10:44 Egészség 

A szervezet hormontermelését is befolyásolja az óraátállítás. Szakemberek szerint az egészségügyi kockázata jóval jelentősebb, mint az az összeg, amit meg lehet spórolni. Bizonyították, a szívrohamok száma is igencsak megugrik az óraátállítások idején.

Miért tabu a "kaki-pisi-puki" kérdés?

NLCafé  17.03.21 20:00 Egészség 

A mi kultúránkban tabu a testbelső. Feszültséget kelt, ha uralhatatlan működéseiről beszélnünk kell, akár orvosnak is. Rászólunk a gyerekre, ha „kaki-pisi-puki” témakörben „gusztustalankodik”. De a „bűn” a fantáziában önálló életet él...

Összefüggés lehet a klímaváltozás és a diabétesz között

NLCafé  17.03.21 13:21 Egészség 

Az emelkedő globális hőmérsékletről már kimutatták, hogy több módon is negatív hatással lehet az egészségünkre. Holland kutatók most azt gyanítják, hogy a diabétesz kialakulásához is hozzájárulhat a klímaváltozás.

Felpörgött a szervátültetés Magyarországon

NLCafé  17.03.21 12:50 Egészség 

Sikeres a magyar szervtranszplantáció, évről évre egyre több embert ment meg az új szerv.