Találatok: 18 hír

Lehet-e valamit csinálni a rozáceás arcbőrrel?

NLCafé  17.04.29 18:30 Egészség 

A mai napig vitatott, pontosan mi okozza a rozáceát, annyi azonban biztos, hogy az immunrendszer által kórosan termelt gyulladást provokáló anyagok, illetve az erek beidegzésének a zavara okozza a tüneteket.

"Hol a pici miatt volt lelkiismeret-furdalásom, hol a két nagy miatt otthon" - Kórházi lét háromgyermekes anyaként

NLCafé  17.04.29 09:04 Egészség 

Ha az ember harmadik gyermeke érkezik koraszülöttként, nehezíti a helyzetet, hogy két másik várja haza. Veronika így élte meg a kórházi hónapokat.

Egyre többen gyógyulnak fel a rákból

NLCafé  17.04.28 10:42 Egészség  Rákbetegség

Egyre többen gyógyulnak fel az utóbbi évben a rákbetegségből. Az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint a legnagyobb előrelépést a hererák, a szájüregi rákok és az emlőrák esetében tapasztalták.

Osztályelső lett a kisfiúból, aki kétévesen két doboz cigit szívott

NLCafé  17.04.27 15:00 Egészség  Cigaretta Indonézia

A most kilencéves Aldi Rizalt 2010-ben egy világ ismerte meg, miután vírusszerűen terjedni kezdett róla egy videó, amin kétévesen cigarettát pöfékel.

Niki és Lili: Beszélek hozzá, bár tudom, ez sokak szerint badarság

NLCafé  17.04.27 14:00 Egészség  Világnap Blog

Két évvel ezelőtt mutatta be nektek Niki, a Vak Vagány blog szerzője a kutyáját, Lilit. Most, a vakvezető kutyák világnapján arról ír, milyen majdnem egy évtizede Lilivel az élet, és milyen érzés az, hogy Lili nemsokára nyugdíjba vonul.

„Biztonságot ad a babáknak, ha valamibe kapaszkodhatnak”

NLCafé  17.04.27 09:24 Egészség 

Ha egy baba alig több mint félkilósan, hónapokkal a kiírt idő előtt születik, kicsit magányosan küzd az inkubátorban, még ha sokan drukkolnak is neki a plexiüvegen túlról. Hogy ne legyen akkor sem egyedül, ha anya vagy apa épp nem állhatnak mellette, kis polipokat kap segítőnek. Megnéztük, kik azok, akik a csöppnyi segítőket odavarázsolják a…

A hit, a remény és a szeretet tartotta életben a picit

NLCafé  17.04.26 22:12 Egészség 

Hat és fél évesen még csak 12 kiló és 98 centi, de asztmáját leszámítva egészséges a váci kisfiú, Sebi, akinek túlélési esélyeit mindössze öt százalékra saccolták születésekor az orvosok. Pedig az ő emberfeletti küzdelme adott erőt a szüleinek akkor, amikor néhány év múlva elvesztették Sebi háromhetes kisöccsét egy kórházi fertőzés miatt.

Tovább élhetsz az érett sajtoktól

NLCafé  17.04.26 21:45 Egészség 

Ha imádsz karakteres ízű sajtokat kóstolgatni egy pohár testes vörösbor mellé, van egy jó hírünk: valószínűleg marha sokáig fogsz élni.

Jó pénzért cserébe bárkit rokkantsági nyugdíjhoz segített két orvos

NLCafé  17.04.26 11:00 Egészség  Heves Eger

Az egri orvosszakértői intézet két orvosát is bűnösnek találta a bíróság, amiért pénzért cserébe leszázalékoltak olyan embereket, akik egyébként egészségesek voltak.

A vérzékeny gyermeknek olyan természetes az injekció, mint másnak a fogmosás

NLCafé  17.04.26 07:45 Egészség 

A hemofília nem halálos ítélet, ugyanolyan normális életet élhet ma már egy vérzékenységben szenvedő gyermek, mint bármelyik más társa. Csak épp egész életében injekcióznia kell magát, és kicsit jobban vigyázni a testi épségére, mert könnyebben lehet belső vérzése.

Nemzetközi Édesítőszer Szövetség: nincs kapcsolat a diétás üdítők és a stroke között

NLCafé  17.04.25 17:41 Egészség 

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség szerint nincs hihető mechanizmus annak magyarázatára, hogy potenciális kapcsolat volna a diétás üdítők és az agyvérzés vagy a demencia kialakulása között.

Jön a május, jön a szénanáthaszezon!

NLCafé  17.04.25 14:25 Egészség  2 hír a témában

Még pár hét és beindul az allergiaszezon. A parlagfűtől ugyan még nem kell tartani, de a pázsitfűfélék virágzása már április végén, májusban elkezdődik. Érdemes az arra allergiásoknak felkészülni.

„Már tudok beszélni arról, hogy volt egy fiam, aki meghalt”

NLCafé  17.04.25 13:39 Egészség 

Minden szülő ismeri a fohászt, akár tud imádkozni, akár nem, hogy „mindenemet odaadom, csak őt ne vedd el! A gyermekemet ne!” Mégis van, amikor minden könyörgés hiába. Sepsi D. Tibor huszonkilenc éves volt, amikor a szervezete feladta a küzdelmet a rák ellen. Az édesanyja, Schäffer Beáta tanácsadó, coach másfél év után kezdett el…

30 évet várni a helyes diagnózisra: ilyenek a ritka betegséggel élők mindennapjai

NLCafé  17.04.25 10:00 Egészség 

„Csak találgatni tudok, hogy mi a baja. Pályafutásom során még nem találkoztam ilyen esettel. Erre a betegségre nincs gyógymód.” Ilyen és ezekhez hasonló mondatokkal szembesülhetnek azok, akik valamilyen ritka betegségben szenvednek, életüket pedig gyakran csak egy szerencsés véletlennek köszönhetik. 

Durva dolgok derültek ki a diétás üdítőkről

NLCafé  17.04.24 18:45 Egészség  Agyvérzés

Háromszorosára növelhetik az agyi érkatasztrófa és a demencia (időskori elbutulás) kockázatát a mesterséges édesítőszereket tartalmazó üdítők – derül ki egy amerikai tanulmányból.