Találatok: 61 hír

Ha így étkezel, már 5 nap után felborul az anyagcseréd

Női NetCafe
-
  Ma 15:00 Egészség 

Az utazók és az alkalmi dőzsölők kedvenc érve a lakoma mellett, hogy néhány napi „bűnözés” még nem számít. Egy friss kutatás szerint azonban már ötnapnyi zsíros étkezés is megváltoztathatja az izmok anyagcsere-folyamatait, ami hízáshoz és más egészségügyi problémákhoz vezethet.

Felfedezték, miért fiatalít a terhesség

Női NetCafe
-
  Ma 12:00 Egészség 

A terhesség elősegíti a szövetek regenerációját – állítják jeruzsálemi kutatók, akik szerint a gyermekvárás a kismama izmaiban indítja el a megújulási folyamatokat.

4 dolog, amiben a kismamák alábecsülik magukat

Női NetCafe
-
  Ma 09:00 Egészség 

Sok várandós nő állítja, hogy az áldott állapot miatt kognitív nehézségek lépnek fel nála. A legfrissebb eredmények alapján azonban ezt semmilyen vizsgálat nem támasztja alá, tehát pusztán pszichés eredetű feltételezésről van szó.

2 népszerű élelmiszer, mely fokozhatja a rákkockázatot

Női NetCafe
-
  Ma 06:00 Egészség 

A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) legújabb kutatása szerint a ropogós sült krumpli és a túl sötét pirítós egy rákkeltő vegyület magas koncentrációját tartalmazza.

Csak akkor szedj antidepresszánst, ha ezt az 5 tünetet tapasztalod

Női NetCafe
-
  Ma 03:00 Egészség 

A legújabb kutatás szerint az antidepresszáns gyógyszereket szedők 69 százaléka nem felel meg a súlyos depressziós zavar, más néven klinikai depresszió feltételeinek.

Ezzel az egyszerű teszttel is kimutatható a demencia?

Női NetCafe
-
  Tegnap 23:00 Egészség 

Elképzelhető, hogy akár egyszerű vizeletteszt segítségével is kimutatható a demencia – méghozzá azzal a teszttel, amelyet vesebetegségek feltérképezéséhez is használnak a szakemberek.

Milyen finomság alapanyaga a kék csillagfürt?

Női NetCafe
-
  Tegnap 21:00 Egészség 

Sokak számára elképzelhetetlen a nyár fagylalt nélkül, a tej- és laktózérzékenyek azonban gyakran kénytelenek lemondani erről a nyalánkságról.

Ez a szirup segít legyőzni a bakteriális fertőzést

A túlzásba vitt antibiotikum-használat eredményeként teljes gyógyszer-rezisztencia alakulhat ki, ezért sürgősen új megoldásra van szükség az egészségügyi probléma kezelésében.

2 gyógyszer, mely szklerózis multiplexnél is hatásos lehet

Női NetCafe
-
  Tegnap 15:00 Egészség 

Depresszió és szívbetegség kezelésében használt szerek klinikai tesztelése kezdődött meg szklerózis multiplexben szenvedő betegeknél. A szklerózis multiplex autoimmun hátterű betegség, melynek során az idegrendszer progresszív pusztulása változatos tüneteket okoz, az előrehaladott fázisra járás- és egyensúlyzavarok, beszédbeli és…

Hogyan "figyeli" egymást a jobb és a bal kezünk?

Női NetCafe
-
  Tegnap 12:00 Egészség 

Mindannyian ismerjük a mondást, miszerint „a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal”. Nos, ez a tudomány mai állása szerint egyáltalán nem így van: a jobb kezünk jobban képben van ilyenkor, mint hinnénk.

A kamaszkori alkoholfogyasztás 2 súlyos következménye

Női NetCafe
-
  Tegnap 09:00 Egészség 

A tinédzserkori lerészegedés megváltoztatja az agysejtek DNS-ét, ennélfogva maradandó károsodást idézhet elő, mely befolyásolja a génkifejeződést és magatartásbeli problémákhoz vezethet később – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint viszont egy rákgyógyszer segíthet visszafordítani a folyamatot.

Milyen fertőzések fokozhatják a gyerekkori stroke kockázatát?

Női NetCafe
-
  Tegnap 06:00 Egészség 

Egy friss kutatás szerint a megfázás, az influenza vagy egyéb kisebb fertőző betegségek nagyon ritkán, de kiválthatják a gyerekekben a stroke kockázatának megnövekedését. 

Milyen stresszt enyhíthetünk alvással?

Női NetCafe
-
  Tegnap 03:00 Egészség 

A poszttraumás stressz szindróma (PTSD) egy olyan szorongásos zavar, mely egy pszichésen megterhelő, traumatikus esemény bekövetkezte után alakul ki, mint például egy hozzánk közel álló személy váratlan elvesztése, egy baleset, erőszakos cselekmény áldozatául esés. Az ebben szenvedő személyek nem tudják kellőképpen feldolgozni a…

4-féle antibiotikum, mely diabéteszt okozhat

A gyakori antibiotikum-használat hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához – állapítja meg egy friss brit kutatás, amely a European Journal of Endocrinology című szaklapban jelent meg nemrég.

6 ok, amiért érdemes rendszeresen halmájat enni

Női NetCafe
-
  17.09.17 21:00 Egészség 

A halfeldolgozó iparban általában kidobják a hal máját, pedig a spanyolországi Almeria Egyetem kutató megerősítették, hogy a halmáj nagyon gazdag többszöri telítetlen zsírsavakban, melyek jótékony hatással vannak az egészségre.