Találatok: 52 hír

Katalán népszavazás - megszólalt a spanyol kormányfő

Napi
-
  Tegnap 22:02 Külföld  Katalónia Madrid

A katalán kormány hagyjon fel törvénysértő tevékenységével, a referendumot nem lehet megtartani, az sosem volt legális - mondta Mariano Rajoy (képünkön) spanyol kormányfő szerda esti televíziós beszédében az alkotmánybíróság egy közelmúltban meghozott döntése nyomán illegálisnak tartott október 1-jei katalán önrendelkezési népszavazással…

Hadászati rakétakísérletet hajtott végre Oroszország

Napi
-
  Tegnap 19:38 Külföld  Japán Észak-Korea

RSZ-24 Jarsz típusú (RS-27 Mod 2 NATO-jelzésű) hadászati ballisztikus rakétával hajtott végre kísérletet szerdán Oroszország - írja az MTI

A fővárosiak sem jobbak - szennyvízáradást kockáztatunk

Napi
-
  Tegnap 18:21 Külföld  2 hír a témában

Budapesten sem jobbak a csatornahasználati szokások, mint Londonban - mondta az InfoRádiónak Bátori Marianna, a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője annak kapcsán, hogy a brit fővárosban egy 250 méter hosszú, 130 tonnás zsírmonstrum dugította el a csatornát.

Csökkent a használtlakás-értékesítések száma az USA-ban

Napi
-
  Tegnap 17:15 Külföld  USA

A várt emelkedés helyett csökkent a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban augusztusban. Az utóbbi öt hónapban egy kivételével mindig csökkenést mértek, annak bizonyítékaként, hogy a kínálat szűkössége visszaveti a vásárlást - írja az MTI.

Nagy felfordulást hozhat a hét vége

Napi
-
  Tegnap 15:22 Külföld 

Teljes káosz alakulhat ki a hét végén, ha Boris Johnson külügyminiszter kilép a kormányból, és új politikai irányvonalat nyit a brit konzervatív pártban. Ha nem akkor kiderülhet, hogy a miniszterelnököt a háttérből egyik minisztere tetszése szerint manipulálhatja.

Újjáélesztenék a Land Rover Defendert - érdekes ötlettel állt elő egy brit befektető

Napi
-
  Tegnap 14:03 Külföld  Befektető Land Rover

Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.

Brexit: ekkora összeggel rendezné a cechet May

Napi
-
  Tegnap 09:45 Külföld  London Európai Unió

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket - írta bennfentes forrásokra hiv

Csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma az USA-ban

Napi
-
  17.09.19 21:00 Külföld  USA

Csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések és a kiadott építési engedélyek száma augusztusban az Egyesült Államokban.

Nem mond le a brexit egyik "arca"

Napi
-
  17.09.19 18:53 Külföld  Brexit

Cáfolta kedden a lemondási szándékairól szóló értesüléseket Boris Johnson brit külügyminiszter - írja az MTI.

Riasztást adtak ki Észak-Korea miatt

Napi
-
  17.09.19 16:14 Külföld  Észak-Korea Repülőgép

Nem ajánlja a légitársaságoknak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) az Észak-Korea fölötti átrepülést a biztonsági helyzet romlása miatt - derül ki a szervezet értesítéséből, amelyet kedden adott ki a pilótáknak.

Már három éve gyanússá vált Trump jobbkeze - résen volt az FBI

Napi
-
  17.09.19 07:38 Külföld  Kampány USA

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort (képünkön) lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte - idézi az MTI.

Rekordok dőltek meg az USA-ban

Napi
-
  17.09.18 22:59 Külföld 

Jól kezdte a hetet a New York-i tőzsde. A befektetők a Fed kedd-szerdai monetáris politikai tanácsülésére figyelnek.

Visszatérhet Európába a textilipar

Napi
-
  17.09.18 18:58 Külföld  USA

A digitalizációval járó technológiai áttörésnek köszönhetően a fejlődő országokból visszatérhetnek egyes textilipari ágazatok Európába és az Egyesült Államokba - idézte az APA hírügynökség Achim Berget, a McKinsey vezetési tanácsadó cég divatszakmai szakértőjét.

Merkel új háborúra készül

Napi
-
  17.09.18 15:14 Külföld  Angela Merkel

Az újraválasztott kancellár és pártjának egyik lehetséges koalíciós partnere, a szabaddemokraták vezetőjének személyes harcát hozhatják a hét végi németországi választások. Hiába borítékolható Angela Merkel győzelme a választási küzdelemben, több hónapos kormányalakítási háború vár rá.

Rejtélyes betegség: az USA bezárhatja a kubai nagykövetséget

Napi
-
  17.09.18 07:41 Külföld  USA Kuba

Nemrég újranyitott havannai nagykövetségének bezárását mérlegeli az Egyesült Államok a kubai fővárosban szolgáló diplomatáinak rejtélyes megbetegedései miatt - mondta vasárnap New Yorkban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter.