Találatok: 45 hír

Német cégek álltak ki az oroszok mellett

Kétszáz kelet-európai érdekeltséggel rendelkező német vállalat biztosította támogatásáról az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítését és kifogásolta az Oroszország elleni amerikai szankciók meghosszabbítását.

Kiábrándító bizonyítványt kapott Magyarország - Itt az új jelentés

A bérköltségük alig felét kapják kézhez a magyar munkavállalók. Az OECD adóék-rangsorában Magyarország a harmadik, Belgium és Németország után. A családosok terhei viszont itthon csökkennek.

Rossz hír jött az USA-ból

Napi
-
  Ma 15:36 Külföld 

Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.

Évekig manipulálták, most megszüntetik

A gyökerénél irtja ki a gyomot a brit pénzügyi felügyelet (FCA): 2021 után megszünteti a fonthoz kötött irányadó rátát, a Libort - írta a hvg.hu.

Olyat lépne Trump, amit republikánus elődei még sosem

Napi
-
  Ma 12:17 Külföld 

Az Egyesült Államokban akár 44 százalékra emelhetik a szupergazdagokra kivetett különadót. A hatalmon lévő Republikánus Pártban történelmi hagyomány, hogy kikelnek a progresszív adózás ellen.

Fordulat Lengyelországban

Andrzej Duda az általa megvétózott törvényhez képest bővítené a legfelsőbb bíróság hatáskörét - számolt be csütörtökön a lengyel elnök egyik munkatársára hivatkozva az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

Komoly lépésre szánta el magát Putyin

Moszkva egyebek között 35 amerikai diplomata kiutasításával és a Szerebrjannij Bor zöldövezetben található amerikai üdülőkomplexum lefoglalásával válaszolhat arra, ha az Egyesült Államokban törvényerőre emelkedik az Oroszország ellen új szankciókat bevezető törvénytervezet - közölte külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva csütörtökön a…

Jó hírre ébredt Merkel

Napi
-
  Ma 09:49 Külföld 

Még optimistábbak lettek augusztusban a már amúgy is derűlátó német fogyasztók - mutatja a GfK csütörtökön közzétett felmérése.

Ismét sokakat kiakasztott Trump

Számos tiltakozást, de egyetértő reakciókat is kiváltott Donald Trump amerikai elnök szerdán Twitteren tett bejelentése a transzneműek katonai szolgálatának megtiltásáról.

Amerikát választotta az óriáscég - Trump örülhet

Napi
-
  Ma 07:32 Külföld  USA Donald Trump

A Foxconn tajvani óriáscég tízmilliárd dolláros beruházással új elektronikai gyárat hoz létre Wisconsin szövetségi államban - jelentette be Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban szerdán.

Merkel satuba került

Napi
-
  Ma 07:07 Külföld 

Angela Merkel kancellár megbirkózott nem kevés válságával, de azzal, hogy az USA Donald Trump elnöksége alatt befelé fordult, olyan új helyzetbe került, amit aligha tud megoldani. A wishful thinking (hátha mégis úgy lehetne) látszik a legjobb „megoldásnak”, de ez nem sokat segít.

Változás a GSK-nál: felhagynak a költséges kutatásokkal

Napi
-
  Tegnap 16:01 Külföld  2 hír a témában

Jó negyedévet zárt a brit GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszeripari konszern, de a vállalat a nyereségesség javítása érdekében felülvizsgálja kutatási-, és kibővíti takarékossági programját - írta az MTI.

Kiássa a csatabárdot az USA és az EU

Napi
-
  Tegnap 14:59 Külföld  10 hír a témában

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy válaszlépéseket tegyen, miután az uniós biztosok testülete szerdai ülésén aggodalmát fejezte ki, hogy az amerikai képviselőház olyan új szankciókat bevezetését szavazta meg Oroszország ellen, amelyek súlyosan érinthetik az európai vállalatok érdekeit - közölte az Európai Bizottság sajtószolgálata szerdán.

Fordulat a tévézésben - ez elszomorító

Napi
-
  Tegnap 11:25 Külföld 

Az amerikai tévéadóknál reneszánszukat élik a szatírikus politikai műsorok: amióta Donald Trump az elnök, a nézettségük szárnyal. A Late Show, a Tonight Show és a Last Week Tonight lassan már a hírháttér műsorokat is lehagyja. A blődség már jobban fedi a valóságot, mint a híradó.

Nagy változás érik az autópiacon

Napi
-
  Tegnap 07:00 Külföld  Üzemanyag

Teljesen lecserélné a brit autóállományt a kormány, már konkrét dátum is van, amikortól nem lehetne benzines és dízel autókat értékesíteni a szigetországban.