Találatok: 65 hír

Európa ül a tőkén - ez még visszaüthet

Napi
-
  Ma 12:11 Külföld  USA Startup

Komoly baj, hogy Európában lenne pénz befektetni, de anyagi javakat vásárolnak a tőkésítés helyett. Pedig az energetikai innovációs ötletek már az USA-ban is díjakat nyernek - derül ki az NRGreport.hu Elena Bou-val, az InnoEnergy európai startup-keltető és exportőr vezetőjével készített interjúból.

Szinte biztos: előrehozott választások jönnek Olaszországban

Napi
-
  Ma 11:47 Külföld  Olaszország

Egyre konkrétabb lehetőségnek tűnnek az előrehozott választások már az ősszel Olaszországban, miután a három nagy politikai erő, a balközép Demokrata Párt (PD), a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) megállapodott az új választási törvényről.

Moszkva azt üzeni: nyugi!

Napi
-
  Ma 11:28 Külföld  Észak-Korea

Oroszország elítéli az újabb észak-koreai rakétakísérletet, ugyanakkor önmérsékletre szólít fel - jelentette ki Vlagyimir Tyitov külügyminiszter-helyettes hétfőn.

Senki nem tudja, milyen hatása lesz Trump meglepő lépésének

Napi
-
  Ma 08:46 Külföld  USA Donald Trump

Kérdéses, hogy a Szaúd-Arábiának eladott amerikai fegyverek milyen hatással lesznek a regionális erőegyensúlyra - mondta Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, Amerika-szakértő az M1 hétfő reggeli műsorában Donald Trump közel-keleti látogatását elemezve.

Hazaárulásról beszélnek az USA-ban

John Kelly, az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere szerint külföldi hírszerzési információk kiszivárogtatása "átkozottul közel van a hazaáruláshoz".

Lassan, de helyreáll a British Airways

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways, amelynek működését szinte teljesen megbénította globális informatikai rendszerének előző napi összeomlása. A brit légitársaság forgalmában még vasárnap is egész nap komoly fennakadások voltak, jelentős késésesekkel és számos járattörléssel.

Durva dolog derült ki az oroszokról

Napi
-
  Ma 06:41 Külföld 

Oroszország nagy mennyiségű szenet szállít el Donbaszból, arról az ukrán területről, amely az oroszbarát szeparatisták ellenőrzése alatt áll. Egy Moszkvával jó kapcsolatban álló ukrán oligarcha nagyot kaszál a bizniszen.

Trump mégiscsak szakítana a klímaegyezménnyel? - itt az értesülés

Napi
-
  Tegnap 21:05 Külföld  USA Donald Trump

Amerikai sajtóértesülés szerint Donald Trump elnök várhatóan kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből - tudósít az MTI.

Merkel beindította ravasz tervét

Napi
-
  Tegnap 20:02 Külföld 

Angela Merkel megjegyzést tett az euró árfolyamára. Ez nem sűrűn fordul elő vele, ám az elmúlt fél évben kétszer is jelezte, hogy túlságosan gyengének tartja a közös európai valutát. Ezzel egy rövid és egy hosszabb távú célja elérése érdekében tett egy-egy lépést.

Merkel: véget ért egy korszak!

Napi
-
  Tegnap 17:34 Külföld  USA Angela Merkel

Európának saját kezébe kell vennie sorsát - idézi az MTI Angela Merkel német kancellár vasárnapi németországi beszédét.

Manchesteri merénylet: kiderült, mi várható még a brit hatóságoktól

A brit belügyminiszter szerint még lehetnek szabadlábon tagjai a hétfő éjjeli manchesteri öngyilkos merénylet elkövetője mögötti hálózatnak, ezért folytatódik a terrorcselekmény hátterének teljes feltárását célzó rendőrségi-titkosszolgálati művelet.

Mit gondolnak Putyinék Macronról? - Megszólalt egy bennfentes

Napi
-
  Tegnap 15:13 Külföld 

Moszkva abban bízik, hogy Emmanuel Macron francia elnök nem gyakorol ideológiai nyomást a francia üzleti világra, és zöld utat enged számára az Oroszországgal megvalósítandó közös projektek előtt - közölte vasárnap az Interfax orosz hírügynökség egy jól tájékozott, de meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Trump gigászi árulása: tönkreteszi saját szavazóit

Napi
-
  Tegnap 14:44 Külföld 

Donald Trump első költségvetésével elárulta szavazótáborát, az amerikai középosztályt - állítja a Financial Times washingtoni tudósítója. Már Trump megválasztása arra utalt, hogy baj van az amerikai ideállal, ám elnökként tovább taszítja a rendszert a hanyatlás felé.

Egy esély Venezuelának?

Napi
-
  Tegnap 13:33 Külföld  USA Venezuela

A Venezuela és az Egyesült Államok közötti külkereskedelmi forgalom értéke 4,7 milliárd dollár volt az idei első három hónapban, ami 44,75 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest - áll a venezuelai-amerikai kereskedelmi kamara (VenAmCham) jelentésében.

Nagyon jó hírt kapott Merkel

Napi
-
  Tegnap 13:03 Külföld  8 hír a témában

Tovább csökkent a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) választói támogatottsága, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő pártot az öt évvel ezelőtti választáson elszenvedett vereségnél is nagyobb kudarc fenyegeti. A meredeken csökkenő népszerűségű…