Találatok: 302 hír

Új korszak indul a magyar Lidl-boltokban

Napi
-
  Ma 06:55 Gazdaság 

Többé nem lesz kosár a legtöbb Lidl-boltban. Helyükre kisméretű kocsik jöttek. A cég a váltást részben azzal indokolta, hogy a kocsik higiénikusabbak.

Alig változott a forint árfolyama

Napi
-
  Ma 06:47 Gazdaság 

Kedd kora reggel a forint minimálisan erősebb volt a főbb devizákkal szemben a hétfő estéhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Hódmezővásárhelyi cég építheti meg a makói könyvtárat

Napi
-
  Ma 06:32 Gazdaság 

Nettó 2 milliárd 9 millió forintért a hódmezővásárhelyi székhelyű Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. építheti meg a makói József Attila Városi Könyvtár új épületét. Két szegedi cég lett a vesztes.

Szétszakad Magyarország - mutatjuk a számokat

Napi
-
  Ma 06:07 Gazdaság 

Az EU-28-ak között tavaly a magyar építőipar esett vissza legnagyobb mértékben - 1,8 százalékkal -, 15 százalékosnál nagyobb csökkenést csak Lettország, Szlovénia és Bulgária produkált hazánkon kívül. A magyarországi régiók építőipari termelésében pedig három-négyszeres az eltérés - derül ki a KSH hétfőn közzétett Magyarroszág 2016…

Nyilvános vételi ajánlat lesz az FHB Jelzálogbank részvényeire

Napi
-
  Tegnap 21:54 Gazdaság  Részvény

Nyilvános vételi ajánlatot tesznek a szövetkezeti hitelintézetek az FHB Jelzálogbank részvényeire - derül ki a jelzálog-hitelintézetnek a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásából.

Merre megy az olajár? - fontos döntés született

Napi
-
  Tegnap 21:14 Gazdaság  Válság Olajipar

Az OPEC nagy valószínűséggel további kilenc hónapra vállalja, hogy a jelenlegi szinten tartja olajtermelését, hogy végleg eltüntesse az elmúlt években felhalmozódott olajfelesleget a piacról, aminek a révén "egészségesebb ár" alakulhatna ki.

Negyvenöt milliárdért vesz autókat az állam

Napi
-
  Tegnap 19:33 Gazdaság  Közbeszerzés

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nyílt közbeszerzést írt ki a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek részére történő gépjárművek beszerzése. A keret nettó 45 milliárd forint.

Kövekkel dobáltak megy egy magyar buszt a Calais-nál

Napi
-
  Tegnap 19:21 Gazdaság  Calais

Kövekkel és betondarabokkal dobálták meg a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát szállító kisbuszt a franciaországi Calais-nál hétfőn hajnalban. A magyar nagykövetség segítséget ajánlott az utasoknak, közölte a külügyminisztérium az MTI-vel. A tanárok és az iskolaigazgató dönt arról, hogy tesznek-e…

Egy százalékkal nőhet az olasz gazdaság

Napi
-
  Tegnap 19:07 Gazdaság  Olaszország Belgium

Az olasz statisztikai hivatal hétfőn kiadott becslése szerint idén 1 százalékkal bővülhet Olaszország bruttó hazai összterméke, döntően a növekvő belső kereslet miatt. Az Európai Bizottság pedig elégedett Olaszország eddigi idei takarékossági intézkedéseivel - derül ki a bizottság hétfői brüsszeli nyilatkozatából.

Nem volt egyértelmű trend a forintpiacon

Napi
-
  Tegnap 18:50 Gazdaság  Árfolyam CHF

Emelkedett a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfőn kora estére a reggeli értékekhez képest.

Londoni elemzők: nem változik az MNB kamatpolitikája

Napi
-
  Tegnap 18:27 Gazdaság  London Buda Cash

Az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtti londoni prognózisok szerint az év végéig szinte bizonyosan nem módosul a 0,90 százalékos jegybanki alapkamat, de vannak olyan előrejelzések a Cityben, amelyek 2018 egészében is valószínűtlennek tartják a magyar jegybank alapkamatának változását.

Rámutatott Brüsszel Magyarország gyenge pontjaira - ezt kérik a kormánytól

Az Európai Bizottság közzé tette a 2017. évi országspecifikus ajánlásait, amelyekben a következő 12-18 hónapra vonatkozóan gazdaságpolitikai iránymutatást nyújt az egyes tagállamoknak. Magyarország esetében három területen fogalmazott meg javaslatokat a testület.

Új csúcson a BUX

Napi
-
  Tegnap 18:03 Gazdaság  Tőzsde BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,95 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 34 875,75 ponton, új történelmi csúcson zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Komoly változásra kell készülniük a nyugdíjba vonulóknak

Napi
-
  Tegnap 17:16 Gazdaság  Nyugdíj

Több évtizednyi munka után a legtöbben megváltásként tekintenek a nyugdíjas évekre: nem kell bejárni dolgozni, lesz idő pihenni. Viszont nemcsak az életvitel, hanem a pénzügyek is jelentősen változnak, például a munkabér utáni első nyugdíj is sokaknak kellemetlen meglepetés lehet - értékel a Bankmonitor.hu-n.

Megvan, kik tervezhetik a Maccabi sportközpontját

Napi
-
  Tegnap 16:52 Gazdaság 

A Kerepesi úti Sportpark tervezésére kiírt pályázatot a B3 Építész Stúdió Kft., az RB-Stúdió Bt., valamint a Sagra Építész Kft. nyerte, a pályadíjak összege 14 millió 960 ezer euró volt.