Találatok: 27 hír

Halálos ölelés

Magyar Idők  Ma 06:00 Vélemény 

A hálón járkálva szimatolják ki a fekete özvegy becenevű pók nőstényeiről a hímek, hogy lehetséges párjuk jóllakott-e, ezzel csökkentve az esélyét annak, hogy választottjuk vacsorájává váljanak. A Jobbik szimpatizánsainak nem ártana, ha tanulmányoznák a hím pókok viselkedését, mielőtt végleg átadnák magukat a halálos ölelésnek, aminek…

A lázadás első sikere

Magyar Idők  Tegnap 12:00 Vélemény 

A „lázadás évének” sikere nem abban mérendő, hogy az egyes választásokon nyernek-e az elitellenesek vagy sem. A siker mércéje az, hogy noha egy-egy ilyen erő nem feltétlenül arat győzelmet (mint ahogy azt láttuk Ausztria vagy Hollandia kapcsán), de a kampányt teljes mértékben képes tematizálni.

Sofőr az anyósülésen, avagy a királynő lépéselőnyben

Magyar Idők  Tegnap 11:00 Vélemény 

Bizonyára sokan emlékeznek a Tesla híres-hírhedt balesetére, amikor az önvezető autó hibázott, és a baleset az autóvezető életébe került. De vajon tekinthetjük-e a sofőrt valóban sofőrnek, ha nem ő irányított, hanem a gép? A kérdés sokakat foglalkoztatott, és Európában elsőként a britek mondták ki a választ. Nem.

Az elnök embere

Magyar Idők  Tegnap 09:30 Vélemény 

Donald Trump elnök beiktatása óta kijelenthető, hogy az amerikai liberális elit még mindig hadiösvényen jár. Most éppen azért küzd, hogy valamilyen módon megtalálják a módját annak, hogy utólagosan delegitimálhassák az elnököt és kormányát azzal, hogy rábizonyítják a republikánusokra: az elnöki stáb néhány tagja még a választási…

Legyen ön is milliomos!

Magyar Idők  Tegnap 08:00 Vélemény 

A napokban a közbeszédben és a belpolitikában jelentős teret kapott két bangladesi menedékkérő ügye, akiket Magyarország 2015 őszén kiutasított Szerbiába, ahonnan érkeztek. Ugyanis menekültként történő elismerés iránti kérelmüket a bíróság elfogadhatatlannak találta.

Római reménysugár

Winston Churchill óta tudjuk, hogy a demokrácia a kormányzás legrosszabb formája, leszámítva persze azokat, amiket már próbáltunk. Az Európai Gazdasági Közösség létrejöttét eredményező római szerződés aláírásának hatvanadik évfordulóján megállapíthatjuk, hogy az Európai Unió sem tökéletes együttműködési forma, de a…

Botka sem válhat a baloldal megújítójává

Magyar Idők  17.03.26 07:00 Vélemény 

Botka László, a szocialisták aktuális miniszterelnökjelölt- jelöltje azt találta mondani: „Nem szeretném visszahozni a 2010 előtti világot, amelynek egyik megtestesítője Gyurcsány Ferenc volt.” Február végi, budapesti előadásában pedig arról beszélt, hogy mindazok, akik fő szerepet játszottak a 2010 előtti kudarcokban, vonuljanak a háttérbe.

Mindszenty József rendíthetetlen hűsége

Magyar Idők  17.03.25 12:00 Vélemény 

Mindszenty József bíboros, az utolsó magyar hercegprímás nem pusztán a huszadik századi katolicizmusnak, de az egész magyar történelemnek meghatározó alakja. Már életében kultusz és ellenkultusz alakult ki körülötte. Hírneve és példaadó hűsége a kereszténységhez világszerte ismert volt, a magyar kommunista diktatúra pedig…

A vesszőparipa lovagjai

Magyar Idők  17.03.25 10:30 Vélemény 

Nincs Európának még egy országa, ahol az ellenzék olyan tartósan rosszul szerepelne a közvélemény-kutatásokban (és egy ideje persze a választásokon), mint Magyarország. A jelenségre nem elég magyarázat, hogy a kormánypártok jól kormányoznak.

Hatvanéves a római szerződés

Magyar Idők  17.03.25 09:00 Vélemény 

Elemzői várakozások szerint a világgazdaság volumene 2050-re több mint kétszeresére nőhet, a növekedés motorjai pedig továbbra is a feltörekvő piacok lesznek. Bő harminc év múlva a globális GDP mintegy húsz százalékát előállító Kína lehet a világ legnagyobb gazdasága a második India előtt.

Pénzforgás

Magyar Idők  17.03.25 07:00 Vélemény 

Nincs két éve, hogy a kormány nagy horderejű bejelentést tett, miszerint 2017 júniusáig kiírják a 2014–2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak száz százalékát. Az ígéret számon kérhető, a terv végrehajtása célegyenesbe fordult.

Egy újabb genderegyezmény várható

Magyar Idők  17.03.24 10:00 Vélemény 

Rendkívül veszélyes a hagyományos értékekre és a nemzeti szuverenitásra az isztambuli egyezmény. Az Európa Tanács A nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezmény címmel, alapvetően támogatandó célok érdekében, a részes államok egyetértésével, a nők ellen megvalósuló…

A média választja az elnököt?

Vajon képes lesz-e Francois Fillon, a francia jobbközép elnökjelöltje leküzdeni azt a felfoghatatlan médiatámogatást, amelyet az államfői posztért folyó versenyben Emmanuel Macron, a volt szocialista gazdasági miniszter – akit függetlennek állítanak be – élvez?

Következmények

A multikulturális társadalom megbukott – jelentette ki Angela Merkel német kancellár 2010 októberében, majd öt évvel később megnyitotta Németország kapuit, hogy boldog-boldogtalan átlépje a határt, s új életet kezdjen a megbukott multikulturális társadalomban.

Hazugságok belföldi fogyasztásra

Magyar Idők  17.03.23 12:00 Vélemény 

A vietnami háború idején a szocialista tábor országaiban időről időre fölröppent a hír, hogy az imperialista hódítók játékszernek álcázott robbanótölteteket dobálnak le repülőgépekről iskolák közelébe és játszóterekre.