Találatok: 29 hír

A politikai korrektség őrülete

Magyar Idők
-
  Ma 12:00 Vélemény 

A jellemzően észak-amerikai találmány, a politikailag korrekt szóhasználat, pontosabban: szó- és gondolatfutam-tiltás abban is hasonlít a kommunizmus ideológiájára, hogy a számára kedvezőtlen múltszegmenseket is igyekszik felszámolni.

Könyvégetés előtt

Magyar Idők
-
  Ma 11:00 Vélemény 

A múlt agresszív és mindenféle mértéktartást nélkülöző újraértelmezésének hóbortja az egyetemek irodalmi és társadalomtudományi tanszékeiről, valamint a liberális „értelmiség” múltértelmező publicisztikái­ból kiköltözött az utcára, ahol a könyvégetést egyelőre még a szobordöntögetés előzi meg.

Nagyboldogasszony-búcsú

Ritkán kerül egy vidéki város országos érdeklődés középpontjába. Pedig ez történt 1947. augusztus 15-én, 16-án és 17-én. Kereken hetven éve ugyanis, hogy Mindszenty József meghirdette a magyar katolikusoknak a Mária-évet. Ennek megnyitását augusztus 15-re tették.

Lex S. a brüsszeli KGST-től

Magyar Idők
-
  Ma 09:00 Vélemény 

Sajátságos, ahogy Brüsszelben elképzelik a jogállamiságot. Ez legplasztikusabban a felsőoktatási törvény módosítása miatt ellenünk indított hadjáratban mutatkozik meg. Először az volt a bajuk a törvénnyel, hogy szerintük a Soros-egyetemre szabták, most már éppen az, hogy nem a spekuláns által működtetett intézményre van fazonírozva.

Abdeslam magyar hálózata

Már régóta gyanakodva figyeljük a migránsokat segítő civil szervezeteket. Ők támogatták 2015-ben az országunkon átvonuló illegális bevándorlók tömegeit és Soros György hű vazallusaiként most is ők hozzák át az emberáradatot a Földközi-tengeren.

Megbuktatni Trumpot

Magyar Idők
-
  Ma 06:00 Vélemény 

Donald Trumpot január 20. óta meg akarják buktatni. Elnöksége kezdete óta. Ez teljesen nyilvánvaló. Január 20. óta egyetlen cél lebeg Trump ellenfeleinek – a liberális média, az amerikai politikát évszázadok óta meghatározó két politikai párt és a különböző lobbiszervezetek – szeme előtt: megbuktatni az elnököt.

A magyar állam alapítása

Magyar Idők
-
  Tegnap 07:00 Vélemény 

A kormányzat a napokban meghirdette augusztus 20. ünnepi programját. Kiderül belőle, hogy a Kossuth téren most is állami megemlékezés lesz, az érdeklődők az Országházban megtekinthetik a Szent Koronát, a Duna-parton megnyílik az ízek utcája.

Dávid és Góliát harca

Magyar Idők
-
  17.08.19 08:00 Vélemény 

Az e lap hasábjain nemrégiben megjelent, Ádám Attila ügyvéd tollából származó Beszédes főtanácsnoki hallgatás című írás nagyon jól rávilágít az állami szuverenitás uniós erózióját övező dilemmákra.

Hírnök

Magyar Idők
-
  17.08.19 07:00 Vélemény 

Azt mondja a kis Orsi – az utcában lakik, szeptemberben megy elsőbe –, hogy nagyon várja az iskolát, majd jól elveri az összes buta fiút, de előtte még megnézik a tűzijátékot, aztán mennek egy hétre nyaralni.

Háborút hirdettek ellenünk

Magyar Idők
-
  17.08.18 10:00 Vélemény  Lengyelország

Mit tegyünk Lengyelországgal és Magyarországgal? címmel egy 14 oldalas írás jelent meg egy lengyel szerző, Grzegorz Ekiert tollából. A lengyel professzor tanulmányait Krakkóban végezte. Doktori fokozatát szociológiá­ból szerezte az amerikai Harvard Egyetemen 1991-ben, ahol azóta is dolgozik és vezeti az egyetem Európai Tanulmányok…

Hogyan ússzunk meg egy lincselést?

Magyar Idők
-
  17.08.18 08:00 Vélemény 

Tényleg csodálatos, ahogyan a Jóisten az ő összetéveszthetetlen, szerény, fanyar és kedves humorával újra és újra összekuszálja a szálakat. Vagy éppen kitisztázza azokat, tudja a fene… Most itt van ez az ópályi majdnem lincselés.

Remény és erő

Magyar Idők
-
  17.08.18 06:00 Vélemény 

Elég volt! Akiknek nem tetszik Európa, az európai kultúra, az itteni szokások, azok húzzanak el innen. Teljesen mindegy, hogy első, vagy x-edik generációsak, hogy hol születtek, menjenek oda, ahol felrobbanthatják, agyonlőhetik, furgonnal letarolhatják, megkéselhetik a magukhoz hasonlókat, de innen azonnal távozzanak.

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Magyar Idők
-
  17.08.17 15:24 Vélemény 

Gyurcsány Ferenc után párttársa, az egykori kvízmester is védelmébe vette a súlyos bűncselekményekért jogerősen elítélt és e hét szerdán illetve a jövő héten börtönbe is vonuló két korábbi MNV-vezért.

Botka veresége borítékolható

Magyar Idők
-
  17.08.17 10:00 Vélemény 

Meg kell vallanom, hogy a harmatgyenge balliberális felhozatalból Botka Lászlót, Szeged polgármesterét üdítő kivételnek gondoltam. Határozott kiállású, több gyermeket nevelő, sportolói és állampártmentes múlttal rendelkező politikus, aki mindeddig távol tartotta magát a Bitó-szalon-féle liberális gondolkodóktól, és nem vett részt szivárványos felvo

Kelemen Hunor, a szélsőséges

A románságnak el kell fogadnia, hogy az erdélyi magyarság nem fogja tudni és nem is akarja ünnepelni 1918-at. Kelemen Hunor mondta ezt nemrég a kolozsvári Szabadság című napi­lapnak adott interjúban, s a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke vélhetően álmában sem gondolta volna, hogy napokon át tartó…