Találatok: 23 hír

Az adósságcsapda felszámolása

Magyar Idők  Tegnap 08:00 Vélemény 

A magyar pénzügyi rendszer kritikus napokat élt át 2008. október elején, amikor az állampapírpiac teljesen lefagyott. Az árjegyzés is szünetelt, több sikertelen állampapír-aukció­ra is sor került. A tőzsde esése szeptemberben és októberben a 40 százalékot is meghaladta. A külföldiek jelentős mennyiségű, 1300 milliárd forintnyi…

A CEU kérdéses akkreditációja

Magyar Idők  17.04.29 12:00 Vélemény  Oktatás CEU

A Közép-európai Egyetemmel szerződésben álló anyaintézmény, Az Egyesült Államokban bejegyzett Central European University (CEU) lényegében nem más, mint fantomegyetem, amely helyett magyar partnere végez csak tényleges oktatási tevékenységet, és a CEU papírjaira hivatkozva kiadhat egy másik, amerikai diplomát is.

A putyinozás nagyhatalmi elvárás

Magyar Idők  17.04.29 10:00 Vélemény 

Hazudtunk reggel, éjjel meg este. Ezt a mondatot tartsuk mindig eszünkben, amikor Gyurcsány Ferenc kinyitja a száját.

A valósággal történő szembesülés

Magyar Idők  17.04.29 08:00 Vélemény 

Nemcsak a terroristákat és a terrorizmust vádolom, hanem egész egyszerűen az iszlámot is, amely természeténél fogva politikai és radikális.

Tökéletes célpont

Magyar Idők  17.04.29 07:00 Vélemény 

A Macedóniában kialakult helyzet semmi jóval sem kecsegtet. Legalábbis ami a nyugat-balkáni térség, illetve Kelet-Európa jövőjét illeti. Az elmúlt évek eseményei láttán ugyanis egyre több jel utal arra, hogy több mint húsz évvel a boszniai háborút lezáró daytoni megállapodás aláírása és közel húsz évvel a koszovói háború vége után újra instabillá v

Választások Nagy-Britanniában

Magyar Idők  17.04.28 10:00 Vélemény 

Theresa May brit miniszterelnök váratlanul bejelentette, hogy 2017. június 8-án előre hozott választásokat kíván tartani. A javaslatot másnap a brit parlament elsöprő többséggel hagyta jóvá, így az országnak a brexittárgyalások megkezdése mellett egy új választás lebonyolítására is fel kell készülnie.

Hírek a csodás Nyugatról

Magyar Idők  17.04.28 08:00 Vélemény 

Nézzünk előbb egy németországi hírt, ott mégiscsak nehéz rasszizmust kiáltani, olykor viszont utat tör magának a józan ész is a „multikulti” meg a „nyitott társadalom” kocsonyás, zselés közegén keresztül.

A másik Putyin

Magyar Idők  17.04.28 06:00 Vélemény 

„Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke.”

Az MSZP szélsőbaloldali párt lett

Magyar Idők  17.04.27 10:00 Vélemény 

A Magyar Szocialista Párt vezetői alighanem úgy döntöttek, nyíltan vállalják szélsőbaloldali mivoltukat. Eddig sem arról voltak híresek, hogy elhatárolódjanak kommunista elődpártjaik rémtetteitől, ám inkább csak szerényen, titokban adták tanújelét annak, hogy közel ugyanazt az erőszakpárti, demokráciatagadó programot vallják, mint Kádár…

Nem végóra, politikai termék

Magyar Idők  17.04.27 08:00 Vélemény  Oktatás CEU

Ha már az elnevezésről van szó, azt se feledjük el, hogy a CEU sem igazán egyetemes egyetem, hiszen alapképzést nem folytat, csak mesteri és doktori kurzusokat kínál, tudományterülete pedig inkább egy karnak, mint egy egész univerzitásnak tekinthető.

Európai virtus

Magyar Idők  17.04.27 06:00 Vélemény 

„Elkél ma a magyar virtus. Irány Brüsszel!” – írta ki szerdán reggel a közösségi oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

Iszlamizmus fogyasztóbarát csomagolásban

Magyar Idők  17.04.26 11:00 Vélemény 

2017 húsvétvasárnapján a vásárlóktól zsúfolt londoni Oxford Street egy muszlim hitszónok szavaitól visszhangzik: „Aki nem az egy igaz Istent, Allahot imádja, az többistenhívő. Nincs ennél súlyosabb bűn. Az iszlám célja, hogy az egyistenhit az egész világon meggyökerezzen.

Tízparancsolat az áruházakban

Magyar Idők  17.04.26 09:30 Vélemény 

A már nemzetközi színtéren is zajló, CEU-ügynek nevezett magyar választási kampány részeként újabb és újabb megmondóemberek tűnnek fel az interneten, hogy keresztény elkötelezettségüket hangoztatva fejezzék ki csalódottságukat a kormányban és főként Orbán Viktor miniszterelnökben.

A kudarc értelmisége

Magyar Idők  17.04.26 08:00 Vélemény 

Abban talán mindenki egyetért, hogy a rendszerváltás utáni majd három évtized nem volt sikeres projekt. Ha liberális az ember, szomorú szívvel állapíthatja meg, hogy a retrográd erők vannak hatalmon, és a progresszió inkább hanyatlik, mint esélyeket épít.

Sunnyogó közpénzféltők

Magyar Idők  17.04.26 06:00 Vélemény 

Sunnyognak a legnagyobb közpénzféltők. Sunnyog a Jobbik, élén Vona Gáborral. Pedig indítottak ők tavaszi antikorrupciós hadjáratot tavaly március 15-én, kereszteltek antikorrupciós törvénycsomagot lex Lúdas Matyi névre, s a cél érdekében még az alaptörvényt is módosítani akarták.