Találatok: 31 hír

Könyvheti előítéletek és tanulságok

Magyar Idők
-
  Ma 11:00 Vélemény 

Az idei könyvhét is jól kezdődött. Akárcsak a tavalyi. Akkor Esterházy Péter tartotta a megnyitót, és még diktatúrázott egyet. Most, június nyolcadikán ismét a Vörösmarty téren és ismét ugyanilyen hangnemben indultak az események.

Példakép-e még a Nyugat?

Magyar Idők
-
  Ma 09:28 Vélemény 

Még világgazdasági-kutatós koromban, vala­mikor az 1980-as években egy intézeti vitán félénken utaltam Oswald Spenglerre és A Nyugat alkonyára. Igazgatónk, Bognár akadémikus bosszúsan leintett: – Hol van az még? Ma határozottan úgy érzem, hogy ez az idő eljött.

Helmut Kohl emlékére

Magyar Idők
-
  Ma 08:00 Vélemény 

Múlt pénteken az egész világ megrendülve fogadta Helmut Kohl halálának hírét. A kereszténydemokrata politikus 1982 és 1998 között töltötte be a Német Szövetségi Köztársaság kancellári posztját. Távozásával Németország, Európa és az egész világ kevesebb lett egy, a XX.

Kutyák, Vonák, ölek

Magyar Idők
-
  Ma 07:00 Vélemény 

Vona ölében kölyökvizslák, Lajos ölében Vonák. Perverz miniatúra a kora 21. századból. Mert a Lajos vett magának egy pártot. Azért kellett újat vennie, mert a régit nem tudta megvenni, pedig nagyon akarta. Úgyhogy Lajos megvette Vonát.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Magyar Idők
-
  Tegnap 13:10 Vélemény  CEU Nobel-díj

Kissé bugyuta összeesküvés-elméletet tákolt össze Mario Vargas Llosa Nobel-díjas író egy CEU-féle konferencián.

A franciák legnagyobb öngólja

Magyar Idők
-
  Tegnap 10:00 Vélemény 

A francia parlamenti választások múlt vasárnapi második fordulójával véget értek a hosszas találgatások. A végeredmény tükrében egyértelművé vált, hogy az ország új köztársasági elnöke, Emanuel Macron és pártja (La République en Marche – LREM) a törvényhozásban abszolút többséget szerezve kvázi önálló életet élve lesz képes…

Levelező tagozat az Alkotmánybíróságon

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:00 Vélemény 

Mind több barátja van újabban az Alkotmánybíróságnak (AB). A testület honlapjának tanúsága szerint – történetesen a CEU ügyében – sorra érkeznek az AB-hez az olyan levelek, amelyek feladói a bíróság barátjának tekintik magukat.

Bérre megy a játék

Magyar Idők
-
  Tegnap 06:00 Vélemény 

Áprilisban a magyarországi bruttó átlagkeresetek átlépték a háromszázezer forintos határt. A bérek ilyen mértékű növekedésére az elmúlt bő egy évtizedben nem volt példa. Nem tűnnek megalapozatlannak azok a szakértői várakozások, miszerint az idén két számjegyű lesz az éves növekedés.

Ocsmány módon reagáltak Rubovszky György halálhírére a ballib médiafogyasztók

Vegyenek egy nagy levegőt, mielőtt a ballib portálok olvasóközönségének, a Rubovszky György KDNP-s politikus halálhírére adott reakcióit megtekintik. A kivételeknek járó tisztelet mellett is döbbenetes, milyen lelkivilágú törzsközönséggel rendelkeznek ezek az honlapok.

Klímadiplomáciai hét, széles összefogással

Magyar Idők
-
  17.06.22 11:00 Vélemény 

Június végén a német, a brit és sok más európai uniós ország nagykövetségei szerte a világon a klímadiplomáciai hét keretében hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelemre az Európai Unióban és azon túl is. Különböző eseményeken és a közösségi médián keresztül igyekszenek előmozdítani a konstruktív eszmecserét arról, hogy…

Kiszámíthatóság és gyarapodás

Magyar Idők
-
  17.06.22 09:30 Vélemény 

A jövő évi költségvetési törvény oktatásra 81 milliárddal, egészségügyre 102, nyugdíjakra, családtámogatásra 287, közbiztonságra 83, gazdaságfejlesztésre 205 milliárd forinttal irányoz elő többet, mint az egy évvel ezelőtti büdzsé. Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadójával, változatlan, kilencszázalékos társasági adóval.

A magyar baloldal nyűgei

Magyar Idők
-
  17.06.22 08:00 Vélemény 

Ha Botka valóban demokrata és rafkós politikus, akinek tényleg van valami elképzelése Magyarországról – azonkívül, hogy a miniszterelnöke akar lenni –, akkor egyértelmű, hogy az MSZP-nek egyedül kell indulnia. Ez esetben valami alkalmasságfélét is felvillantana, hiszen türelmesnek mutatkozna. És akkor reménykedhet 2022-ben. Ha Botka a…

Botka túlhatalma sértheti az MSZP alapszabályát

Etikai vizsgálatot kezdeményezhetnek az MSZP-ben amiatt, hogy Botka Lászlót alapszabály-ellenesen ruházták fel egyes jogkörökkel – értesült a Magyar Idők.

Zúg a kettős beszéd

Magyar Idők
-
  17.06.22 06:00 Vélemény 

„Meg akarjuk óvni a választásokat a külföldi beavatkozásoktól, amelyek alááshatják a demokráciánkba vetett bizalmat.” Méltán hördülhetne fel erre a mondatra a független értelmiség. Feltéve, ha ezt a diktátornak kikiáltott Orbán Viktor mondta volna a hazai álcivilek kapcsán.

Diplomáciai baki?

Magyar Idők
-
  17.06.21 10:09 Vélemény 

Rosszul súgtak az USA Külügyminisztériuma friss szóvivőjének, Heather Nauertnek, miért kellene aggódnia egy magyar törvény miatt?