Találatok: 114 hír

Visszavonják az amerikai egészségbiztosítási törvény tervezetét

Magyar Idők  Tegnap 21:53 Külföld  Donald Trump

Az amerikai kormányzat visszavonja az új egészségbiztosítási törvény tervezetét a képviselőházi szavazásról – jelentette be Paul Ryan házelnök pénteken Washingtonban egy sajtótájékoztatón.

Vizsgálják, hogy egyedül cselekedett-e a londoni merénylő

A Scotland Yard jelenleg azt vizsgálja, hogy egyedül cselekedett-e a szerdai londoni merénylet elkövetője.

Újra lesújtott a genderterror

Magyar Idők  Tegnap 18:30 Külföld 

Ezúttal Amerikában.

Áder János: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia

Magyarország és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az Európai Uniónak (EU) a nemzetállamok közösségének kell maradnia – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Piotrków Trybunalskiban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

Nyilvánosságra hozták a londoni merénylő fényképét

A londoni merénylőt Khalid Masood néven azonosították, aki korábban az Adrian Elms, illetve az Adrian Russell Ajao neveket is használta, de több más álneve is volt – írja az rt.

Az amerikai tábornok sajátos véleménye az európai migrációról

Magyar Idők  Tegnap 16:52 Külföld 

Európában magasabb a terrorfenyegetettség, mint bárhol a háborús övezeteken kívül a világban – nyilatkozta bizottsági meghallgatásán a NATO amerikai haderejének európai főparancsnoka. 

Szijjártó Péter: magyar érdek a lehető legstabilabb Nyugat-Balkán

A Nyugat-Balkán stabilitásához elengedhetetlen egy stabil, nyugodt és erős Szerbia megléte, ehhez pedig szükség van az európai integráció folytatásához – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban, ahol részt vesz Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányrendezvényén.

Megosztott Európa keres megoldást a migrációra

Magyar Idők  Tegnap 14:21 Külföld 

Teljesen másfajta nyomásnak vannak kitéve az Európai Unió tranzit- és célországai a migrációs válságot tekintve, ennek felismerése pedig elengedhetetlen a közös megoldás megtalálásához – fogalmazott tegnap N. Rózsa Erzsébet, az MTA Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa.

Putyin a Kremlben fogadta Le Pent

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

Putyin a Kremlben fogadta Marine Le Pent

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

Nem lehet tökéletes biztonság a kontinensen

Magyar Idők  Tegnap 11:58 Külföld 

A brit muszlimok radikalizálódása komoly problémát jelent, és a gazdasági egyenlőtlenségek is táptalajt jelentenek a terrorizmusnak. Ugyanakkor a titkosszolgálatok erőfeszítései dacára sem lehet minden terrorcselekményt kiszűrni, és több ezer potenciális elkövetőt folyamatosan szemmel tartani – vontak mérleget a Magyar Idők…

Be akarják tiltani a Jehova tanúit

Oroszország bezáratta a Jehova Tanúi moszkvai központját és a szervezetet annak szélsőséges volta miatt be akarja tiltani. Németországban a Jehova tanúit ugyanakkor – jelenti a német gazdasági-politikai portál, a Deutsche Wirtschaftsnachrichten – az egyházakkal helyezték egy szintre, mégpedig minden szövetségi tartományban.

50-re nőtt a londoni terrortámadás sérültjeinek száma, ketten válságos állapotban

Ötvenen sérültek meg a szerdai londoni merényletben, két sérült állapota válságos – mondta péntek reggeli sajtótájékoztatóján Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka.

Zavartság a londoni levegőben

Magyar Idők  Tegnap 09:29 Külföld 

Tele van idiótákkal ez a világ! – reagált megkeresésünkre a Londonban élő, fociedzőként dolgozó David a szerdai, londoni terrorcselekmény elkövetőjére utalva. Megdöbbentőnek nevezte azt is, hogy a terrorcselekmény utáni pillanatokban a járókelők fotókat és videofelvételeket készítettek, ahelyett, hogy a földön fekvő embereket…

Birmingham lehet a szigetország terrorfészke

Magyar Idők  Tegnap 07:21 Külföld 

A világ műhelyeként emlegetett Birminghambe vezethetnek a londoni Westminsternél elkövetett merénylet szálai. Az etnikailag rendkívül színes nagyváros polgárait kevésbé lepték meg a terrorellenes razziák. Többen állítják: Birminghamben nyüzsöghetnek a terroristák.