Találatok: 111 hír

„Allahu Akbar!” üvöltéssel halt meg a barcelonai terrorista

Meghalt a múlt szerdai alcanari házrobbanásban a korábban eltűntként számon tartott imám is, aki radikalizálta az elkövetőket.

Teljesen elfoglalták a kormányerők Aleppó tartományt

Bejelentette Aleppó szíriai tartománynak a damaszkuszi kormány fegyveres erői általi teljes birtokba vételét Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője hétfői moszkvai sajtóértekezletén.

Összefüggés lehet a finnországi és a barcelonai terrortámadás között

A finn rendőrség nem zárja ki az összefüggést a pénteki turkui késeléses támadás, valamint a csütörtöki és pénteki spanyolországi merényletek között, ilyen irányban is nyomoz lehetséges szálak után.

Minden idők legnézettebb teljes napfogyatkozása lesz az Egyesült Államokban 

Az emberiség történetének egyik legnagyobb közönséget vonzó látványossága lesz az Egyesült Államokban hétfőn látható napfogyatkozás – állítják szakértők.

Magyar támogatással épültek művész- és orvoslakások Szatmárnémetiben

A magyar állam támogatásával felépített orvos- és művészlakásokat adott át hétfőn Szatmárnémetiben az erdélyi Studium-Prospero Alapítvány. 

Lelőtték a barcelonai gázolót

A katalán rendőrség lelőtte hétfőn Junesz Abujakubot, a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, aki a csütörtöki terrortámadásnál a kisteherautót vezette – jelentette az EFE spanyol hírügynökség a helyi terrorelhárításra hivatkozva.

Felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban

Felfüggeszti Oroszországban az Egyesült Államok a nem bevándorlási vízumok kiadását, az amerikai külképviseleteken Moszkva által elrendelt létszámcsökkentésre hivatkozva.

Kínától féltik vállalataikat az európai hatalmak

Magyar Idők
-
  Ma 15:54 Külföld 

Az Európai Unió három gazdasági nagyhatalma arra igyekszik rávenni az Európai Bizottságot, hogy vállaljon nagyobb szerepet azon innovatív, technológiai társaságok védelmében, amelyek kínai cégek politikailag motivált felvásárlási célpontjaivá váltak.

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Magyar Idők
-
  Ma 15:00 Külföld 

A korábbi Miss France, Marine Lorphelin írta az alábbi két mondatot a Twitterre a barcelonai terrortámadást követően: „A politikusok végre már elhatározzák magukat, hogy megvédik az európai polgárokat? Minden gondolatom az áldozatoké és családtagjaiké.

Népszerűtlen a katonai szolgálat Ukrajnában

Magyar Idők
-
  Ma 14:36 Külföld 

Bár a kijevi védelmi tárca azzal henceg, hogy egyre népszerűbb a szerződéses katonai szolgálat Ukrajnában, a Nemzeti Gárdába mégis rendkívüli sorozással keresnek új fegyvereseket. Miközben a hivatalos közlemények csupán ezer fő behívásáról szóltak, s arról volt szó, hogy Kárpátalja magyarlakta járásaiból is mindössze pár főt sorozhatnak…

Ferenc pápa befogadásra buzdít akár a nemzetbiztonság rovására is

Ferenc pápa az illegálisan bevándorolni próbálók befogadására buzdított akár a nemzetbiztonság rovására is hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjának kapcsán, jóllehet azt a katolikus egyház legközelebb csaknem fél év múlva, 2018. január 14-én tartja.

Szíriai migránsok verekedtek össze Brüsszel szívében

Súlyos sérülésekkel végződő verekedés tört ki négy szíriai menekült között a belga főváros szívében – adta hírül hétfőn a belga sajtó.

Tapintatos ünneplést ígér Ludovic Orban

Magyar Idők
-
  Ma 12:27 Külföld 

  Ludovic Orban (képünkön), a legnagyobb romániai ellenzéki erő, a jobboldali Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint az általa vezetett formáció egyetlen okot sem fog adni arra, hogy az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés jövő évi centenáriuma kapcsán feszült hangulat alakuljon ki románok és magyarok között.

A spanyol hatóságok más európai országokra is kiterjesztették a merénylő keresését

A hatóságok más európai országokra is kiterjesztették a kutatást a 22 éves marokkói születésű Junesz Abujakub után, aki múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtó kisteherautót vezette – közölte a katalán kormány egyik tisztviselője hétfőn.

Megnevezték a finnországi késeléses merénylőt

Az illetékes finn bíróság megnevezte hétfőn azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadás elkövetésével gyanúsítanak. A rendőrség az eset mind az öt gyanúsítottjának előzetes letartóztatását kérte a bíróságtól.