Találatok: 109 hír

A német külügyminiszter: menekültek számának mérséklésével kellene foglalkoznia az EU-nak

Az Európai Uniónak azzal kellene foglalkoznia, hogy miként lehetne csökkenteni a menekültek számát, nem pedig a menekültek elosztási kvótáin kellene vitatkoznia – jelentette ki Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton Prágában sajtótájékoztatón.

„Nem mi gerjesztettük a válságot”

Magyar Idők
-
  Ma 13:48 Külföld 

Nem Magyarország, Szlovákia vagy Horvátország vonzotta a migránsokat Európába – mondta lapunknak adott interjújában Budapesten Miro Kovac. A horvát parlament külügyi bizottságának elnöke, egykori külügyminiszter szerint a menekültelosztási mechanizmus nem működik, Oroszországgal pedig együttműködést szorgalmaz.

Századvég: két év kevés lesz a kilépésre

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

Eredményesnek nevezte New York állam kormányzója a CEU-tárgyalást

Eredményesnek nevezte a Közép-Európai Egyetemről (CEU) a magyar kormány képviselőivel előző nap folytatott tárgyalást Andrew Cuomo, New York állam kormányzója .

Közös védelmet akar az EU

Rég volt ilyen kooperatív tanácsülés, a német választásokat követően pedig elindulhat egy átfogó európai uniós reformkorszak – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök a pénteken véget ért európai uniós csúcstalálkozót. A kormányfő szerint teljes egyetértés mutatkozott a közös európai védelem létrehozása terén, a V4-országok pedig…

Magyarfóbiába torkollott a román kormányválság

A kormányválság kapcsán ismét a román belpolitika fókuszába került a magyar téma, ami rövid távon nem használ a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ), nehezíti a kisebbségi jogokat bővítő javaslatok elfogadását. A tomboló nacionalizmusról, a hatalmi érdekekről és a külföldi manipulálásról is beszél Kelemen Hunor…

A mekkai nagymecset ellen tervezett terrorcselekményt hiúsítottak meg

A mekkai nagymecset ellen tervezett terrorcselekményt hiúsítottak meg pénteken a szaúdi biztonsági erők – jelentette a szaúdi Ihbaríja állami tévécsatorna és az al-Arabíja pánarab televízió Manszúr at-Turkira, a szunnita királyság belügyi szóvivőjére hivatkozva.

Barátai is azt hitték, nem élte túl a londoni tűzvészt – de mégis

Elájult és kórházba került a Grenfell-toronyból menekülő 32 éves nő, akit kilenc napig még barátai is halottnak hittek. A nőre egy tűzoltó talált rá, felfelé próbált menekülni a füst elől, de elájult.

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

Magyar Idők
-
  Tegnap 20:39 Külföld  Szerbia Belgrád

Szerbia a bátor emberek hazája, ám az itt élőkben rengeteg kettősség van – hangsúlyozta beiktatási beszédében Aleksandar Vucic szerb elnök pénteken Belgrádban, a Szerbia Palotában, ahol ötezer meghívott előtt mutatta be Szerbiát és a szerb embereket.

A francia kormány nem engedélyezi új befogadó központ felállítását

Nem engedélyezi új befogadóközpont felállítását a francia kormány az észak-franciaországi Calais közelében, ahol nyolc hónappal a dzsungelnek is nevezett migránstábor felszámolását követően ismét megjelentek a Nagy-Britanniába átjutni próbáló illegális bevándorlók.

Merkel: a bizakodás és a tetterő jellemezte az uniós csúcsot

Magyar Idők
-
  Tegnap 17:36 Külföld  Brexit

Kiemelte, hogy az uniós csúcs „egy új bizakodás szellemét sugározta”, és „tudatossá vált bennünk, milyen erőteljesen kell foglalkoznunk saját jövőnkkel”, vagyis azzal, hogy milyen lesz az EU a brit uniós tagság megszüntetése (Brexit) után.

Ötezer meghívott Vucic szerb elnök beiktatási ünnepségén

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:32 Külföld  Szerbia Belgrád

Óriási biztonsági intézkedésekre, mesterlövészekre, forgalmi dugókra, útlezárásokra, tiltakozásokra, de gasztronómiai különlegességekre, a legjobb szerb táncegyüttesek és zenekarok műsorára, és Szerbia történelmi kincseinek legszebbjeire is számíthat az az ötezer meghívott, aki részt vesz Aleksandar Vucic szerb elnök hivatalos elnöki…

Nagy-Britannia és az EU útban az első nagy összecsapás felé

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:48 Külföld 

Ezzel a címmel ír arról a nagy összecsapásról a Die Welt nevű német jobboldali napilap, amelyet az okoz, hogy az Egyesült Királyság faképnél akarja hagyni az Európai Bíróság illetékességét.

Trump dzsókert adott Castro kezébe

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:43 Külföld  USA Kampány

Erkölcscsőszt játszik Donald Trump amerikai elnök Kubában, ám a nyomásgyakorlás rosszul sülhet el. A kubai nyitás politikájának visszavonása még a mérsékelteket is sokkolta a szigetországban, és egyesítette a rezsim támogatóit.

Orbán Viktor: kiindulópontként kerülhet a történelemkönyvekbe az EU-csúcs

Az Európai Unió védelmi dimenziójának erősítése az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozójának legnagyobb eredménye, az ülésen teljes egyetértés volt, minden tagállam részt kíván venni a kialakuló rendszerben – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a tanácskozást követően.