Találatok: 70 hír

Az olcsó papír könnyen elszakadhat

Magyar Idők
-
  Ma 16:30 Gazdaság 

  Legkésőbb az utolsó héten kezdjük el felvenni az iskolaidőben megszokott ritmust. Álljunk vissza a korábbi napirendre: gyermekünk feküdjön le időben, és keljen fel egyre korábban. Figyeljünk arra, hogy türelmesek legyünk vele, hiszen az első napokban valószínűleg nem fog könnyedén menni a korán ébredés.

Csúcsidőben lassabb a net

Magyar Idők
-
  Ma 15:36 Gazdaság  NMHH

Mintegy 3500 településen 6,2 milliónál is több mérés adatait regisztrálta a médiahatóság az erre létrehozott oldalán az elmúlt két évben. A Szélessáv.net-re beérkező valós idejű adatok alapján jól felrajzolható az ország tényleges szélessáv-ellátottsága. Kiderült: a csúcsidőszakban szinte biztosan nem kapjuk meg a szolgáltatók által kínált le- és f

Újra terítéken a hitelminősítés

Magyar Idők
-
  Ma 13:42 Gazdaság 

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor’s. A nemzetközi hitelminősítő idei felülvizsgálati menetrendjében ez lesz a szuverén magyar besorolások értékelésére kitűzött második időpont.

Átalakulóban a hazai bankrendszer

Magyar Idők
-
  Ma 11:27 Gazdaság 

Nyáron is folytatódik a hitelintézeti szektor működésének átalakítása, ahogy a szereplők igyekeznek az alakuló piaci körülményekre és a változó ügyféligényekre reagálni. A cél Magyarországon is egy szolgáltató bankrendszer meghonosítása, ez azonban a berögzült lakossági szokásokat ismerve egyelőre csak távlati terv.

Több mint egymillió utasuk volt a balatoni vonatoknak

Magyar Idők
-
  Ma 09:27 Gazdaság  Balaton

Augusztus 16-áig hozzávetőlegesen 1,181 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz, nyolcvanezerrel többen, mint 2016 júliusában és augusztusában – értesült a Magyar Idők. Ebben a számban nem szerepelnek a díjmentesen utazó 65 év felettiek, a hat év ­alattiak, a foglalkozásuknál fogva ingyenes utazásra jogosultak vagy a Start-, illetve a…

Nincs reklamáció, ha nem tetszik az iskolatáska

Ahol vásárlás van, ott könnyen lehet fogyasztóvédelmi probléma is: alapos útmutatást tett közzé a Budapesti Békéltető Testület az iskolakezdés előtti beszerzések kapcsán. Hatalmas kedvezmények, leárazások – az áruházláncok már közzétették a kedvezményesen kínált tanszereket, csalogató akciókat, de a fogyasztóvédők szerint a nagy…

Széles törzsű gépek repítik az árukat Ferihegyen

Jövő májustól már négy interkontinentális járat közlekedik menetrend szerint Ferihegyről az amerikai kontinensre és Ázsiába. A széles törzsű gépek nemcsak az utazóknak jelentenek lehetőséget, de az úgynevezett belly cargo révén, a repülőgép rakterében a poggyászok mellett extra teherárut is hordozva a nemzetközi szállítási láncban jelentős…

Sláger lett a családiház-építés

Sok család kezdett házépítésbe az elmúlt időszakban, az adatok szerint folyamatosan nő a bejelentett és elkészülő családi otthonok száma. Szakértők szerint a kisebb településeken az alacsonyabb telekárak miatt jóval többet érhetnek az állami támogatások egy családi ház építése esetén, mint egy nagyvárosban.

A beépített wifi felismer több háztartási eszközt is

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:30 Gazdaság 

Ma már egyre több elektronikai eszközt, háztartási berendezést neveznek okosnak a gyártói. Van már internetre csatlakozó hűtőszekrény, amely jelzi, ha fogytán a kedvenc sörünk, sőt meg is rendeli azt a legközelebbi on­line boltból.

Több mint száz cég kap fejlesztési támogatást

Magyar Idők
-
  17.08.19 14:36 Gazdaság  Nemzetgazdaság KKV

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében. A támogatással összesen csaknem 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta pénteken a távirati irodát…

Czerván György: minél több nemzetközi lovasverseny rendezése a cél

Magyar Idők
-
  17.08.19 13:26 Gazdaság  Mezőgazdaság

A magyar lovassportok területén a legfőbb célkitűzés, hogy minél több nemzetközi versenyt rendezhessünk – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton, a Pest megyei Tápiószentmártonban.

Fazekas Sándor mezőgazdasági együttműködésről tárgyalt Kazahsztánban

A mezőgazdaság a kazah-magyar gazdasági együttműködés motorja lehet – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Asztanában, miután egyeztetést folytatott Kairat Aituganov első mezőgazdasági miniszterhelyettessel. Erről a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája tájékoztatta szombaton az MTI-t. 

Több száz millió forint kerékpáros útszakaszokra

A kormány és a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) a sikeres közbeszerzési eljárások után 27 tervezési szerződést írt alá nettó 603 millió forint értékben idén júliusban – jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos tegnap sajtótájékoztatón Budapesten.

A cégek 40 százaléka lett megbízható adózó

Magyar Idők
-
  17.08.19 09:14 Gazdaság  Nemzetgazdaság NAV

A második negyedéves rangsoroláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)…

Még mindig jó befektetésnek ígérkezik itthon ingatlant venni

Magyar Idők
-
  17.08.19 08:34 Gazdaság 

Az utóbbi időben jelentősen megugrott a hazai piacon ingatlanba fektetők száma, főként a további áremelkedés reményében. Vajon meddig tart ez a trend? Mindeközben figyelemre méltó, hogy az Euró­pai Unióban a legnagyobb éves bővülést a magyar építőipari termelés érte el idén júniusban.