Találatok: 82 hír

Elbontanák az illegális balatoni horgászstégeket

Magyar Idők
-
  Ma 15:36 Gazdaság  Balaton

Felszámolná az illegális kikötőket a Balatoni Szövetség. Balassa Balázs, a tóparti önkormányzatokat tömörítő szervezet vezetője szerint az elmúlt években egyre több csónakkikötő, feltöltés és horgászstég épült engedély nélkül a Balaton partján.

A posta ezentúl pénzügyi ismereteket is kézbesít

Magyar Idők
-
  Ma 13:24 Gazdaság 

Már a postákon is hozzá lehet jutni a mindennapi pénzügyi ismereteket terjesztő általános és szezonális információkhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Posta együttműködési megállapodása értelmében. A posta egész évben, illetve egy-egy tájékoztató kampányhoz kapcsolódva elérhetővé teszi fiókjaiban és más felületein is a…

Ásványvizet osztanak a szomjazó utasoknak több pályaudvaron

Megkezdte az ivóvíz osztását a nagy pályaudvarokon a MÁV-Start. A vasúttársaság a hőségriadó idején Budapesten és a megyeszékhelyeken ad díjmentesen vizet a vonatra várakozóknak. Tavaly összesen 2,2 millió palackot biztosítottak az utasoknak és a saját munkavállalóiknak 73,7 millió forint értékben.

Boros Imre: 600 ezer forint körüli bruttó átlagbér közelítene az uniós átlaghoz

Magyar Idők
-
  Ma 10:40 Gazdaság  Bor

Boros Imre közgazdász szerint 550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő.

Jelzálogkölcsön felújításra

Magyar Idők
-
  Ma 08:30 Gazdaság 

Érdekes kezdeményezést vitattak meg európai uniós döntéshozókkal építőipari és pénzügyi szakértők. Az elképzelés szerint energiahatékonysági jelzáloghiteleket vezetnének be Európában, az ingatlanok takarékossági korszerűsítésére így egy új, speciális kölcsön adhatna fedezetet. Kutatások szerint a pénzintézetek erős hajlandóságot mutatnak…

Duna-parti lakóövezet is lehet a soroksári rozsdazóna helyén

Nem az olimpiai játékok miatt vezetik új nyomvonalon a Budapest–Kelebia vasútvonal fővárosi bevezető szakaszát, hanem – egyebek mellett – a repülőtéri vasúti fejlesztések és a Budapest–Belgrád vonal újjáépítése érdekében. Soroksár akár visszakaphatja Duna-partját.

Benyújtjuk a számlát Brüsszelnek

Magyar Idők
-
  Ma 06:45 Gazdaság 

Jó ütemben halad az európai uniós források felhasználása, a 2014–2020 közötti keretből máig csaknem 2300 milliárd forint jutott el a gazdaságba. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a lapunknak adott interjúban rámutatott: a kifizetés mellett a pályázatok elbírálása is gyorsított tempóban…

Kalandozások a pisai ferde torony körül

Magyar Idők
-
  Tegnap 17:25 Gazdaság 

Minden világjáró bakancslistáján szerepel a Torre Pendente, azaz a ferde torony, amely egész évben látogatók ezreit vonzza Pisába. Az „egyszer látni kell” épületegyüttes néhány óra alatt megtekinthető, de aki több időt szán a környékre, felfedezheti a toszkán tengerpartot is.

Felminősítette a Moody’s az MKB-t

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:42 Gazdaság  Moody's

Javította az MKB több osztályzatát pénteken a Moody's Investors Service, a bank pénzügyi alapmutatóinak fokozatos javulásával indokolva a lépést.

Az olcsó üzemanyagé lesz a nyár

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:25 Gazdaság  MOL Üzemanyag

Lefelé nyomja a kőolaj alacsony világpiaci ára és a forint dollárhoz viszonyított jó teljesítése a hazai benzin és gázolaj árát, ezért a megszokottól eltérően idén nyáron nem kell jelentős drágulásra számítani a töltőállomásokon. A fogyasztás mértéke stabilan növekszik, ebben az évben ismét rekordot dönthet az üzemanyag-eladás.

Egyszemélyes cége van a legtöbb építésznek

Magyar Idők
-
  Tegnap 13:37 Gazdaság 

Egy felmérés szerint az építészek egyharmada jellemzően Budapesten, további egyharmada valamelyik megyeszékhelyen dolgozik. A kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók kétharmada dolgozik családi házon, de minden harmadik építész munkái között vannak társasházak, ipari-gazdasági létesítmények is.

Vietnami-magyar együttműködésekről tárgyalt Szijjártó Péter

Vietnam és Magyarország együttműködéséről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nguyen Thanh Phong-gal, a Ho Si Minh-városi Népi Bizottság elnökével pénteken Budapesten.

Nyolcezer vállalkozás juthat pénzhez EU-s pályázatok segítségével

Jövő péntektől adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A Vállalkozókfóruma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.

MNB: a korábban vártnál később jön a célul kitűzött 3 százalékos infláció

Magyar Idők
-
  Tegnap 12:16 Gazdaság  Infláció

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közölt inflációs jelentése szerint a 3 százalékos inflációs cél fenntartható elérése 2019 első negyedében várható, fél évvel később a korábban feltételezettnél – mondta Balatoni András, az MNB igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

NGM: a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelem nőtt a leggyorsabban

Magyar Idők
-
  Tegnap 11:58 Gazdaság  KSH Húsvét

A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára…