Találatok: 186 hír

Magyarországot tartják a világ egyik legbiztonságosabb helyének

Magyarországot is a turisták számára legbiztonságosabb úti célok közé sorolta egy brit lap a közelmúlt terrorista cselekményei, különösen a múlt heti barcelonai és a cambrilsi merénylet nyomán közölt összeállításában.

Szeviép-károsultak: Botka Lászlónak el kell számolnia az ügyeivel

A Szeviép-károsultak képviseletét ellátó Szabó Bálint szerint Botka Lászlónak el kell számolnia azzal, milyen szerepe volt a szegedi önkormányzat által „jogellenesen kiosztott parkolóbérletek” ügyében vagy a Szeviép-ügyben.

A magyar identitás megőrzése miatt kell erősíteni a diaszpórát

A magyar identitás megőrzése érdekében fontos a diaszpóra erősítése, az ott élő, magyar nyelvet és kultúrát oktatók segítése – hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Győrben, a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 16. továbbképzésének nyitó napján a Széchenyi István…

Jövő hét pénteken kezdődik az új tanév

Az idei tanév első napja szep­tember 1-je, péntek lesz, vélhetőleg ekkor mindenhol lebonyolítják az évnyitókat. Az utolsó tanítási napot 2018. június 15-én tartják.

Dömötör Csaba: a Jobbik szövetkezett a szocialistákkal

Magyar Idők
-
  Ma 16:43 Belföld  Jobbik

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés hétfőre – ellenzéki kezdeményezésre – összehívott rendkívüli ülése, így csak napirend előtti felszólalások hangzottak el.

Kósa Lajos: a Momentum tiltakozhatna a radványi sötét erdőben

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György kérte meg a magyar ellenzéket, hogy CEU-ügyben kezdeményezzen rendkívüli parlamenti ülést.

Egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés kezdődik Egerben

Egy múlt év végi kormánydöntés alapján a megyeszékhely egészét érintő, átfogó infrastruktúra-fejlesztés kezdődik el Egerben – jelentette be a kivitelezési megállapodás aláírása alkalmából hétfőn a város polgármestere.

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Augusztus 20. a magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát – emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen, amelyen Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos…

Egy hónapja hiába várják a bocsánatkérést Vona Gábortól

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít hétfőn a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Szörnyethalt a hatodik emeletről kiesett kislány

Magyar Idők
-
  Ma 13:24 Belföld 

Gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást egy ember ellen a VIII. kerületi társasházból szombat reggel kizuhant gyermek halálával kapcsolatban – közölte a rendőrség. A hatóság előzőleg arról tájékoztatott: reggel 8 óra után érkezett a bejelentés a BRFK-hoz, hogy Budapesten, a Szigony utca egyik…

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Magyar Idők
-
  Ma 12:30 Belföld 

Az emlékezetes, Zagyvával, Gálvölgyivel, Pörzsével, Csintalannal megspékelt Gulyás Márton-féle videó után itt az újabb, ezúttal az összes ballib párt – beleértve a Kétfarkú Kutya Pártot – politikusait felvonultató folytatás.

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Jobbik a bérunióért

A Jobbik „faltörő kosként” szeretné megvalósítani tervét, és összegyűjteni hét tagállamban az európai bérunióról szóló kezdeményezéséhez szükséges egymillió aláírást. Vona Gábor pártelnök elismerte, a kezdeményezés nem arról szól, hogy a bérek egyik napról a másikra megemelkednének. A politikus – aki a nemzeti ünnepet használta arra,…

Klebelsberg Központ: egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra

Magyar Idők
-
  Ma 11:09 Belföld  Muszlim

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra, az osztatlan tanárképzésre különösen nagy volt az érdeklődés az elmúlt három-négy évben – erről a Klebelsberg Központ elnökhelyettese beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornán azzal összefüggésben, hogy szeptembertől nő a többletmunkát végző pedagógusok anyagi elismerése.

Idén is sétával emlékeznek a diktatúrák áldozataira

Idén is megrendezik az emléksétát a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Bayert kevesebbért is miszlikbe aprították volna

Magyar Idők
-
  Ma 10:18 Belföld 

Hont András végleg megbukott.