Találatok: 217 hír

Határsáv – Az aljnövényzet fedezékében

Magyar Idők
-
  Ma 14:48 Belföld 

Gaming – ezt a kifejezést lehet a leggyakrabban hallani mostanában a szerb–magyar határ térségében. A játék szó migránsok által „kiterjesztett” változata, viszont a határban a legkevésbé sem tűnik jópofának. Szalma Tamás ásotthalmi mezőőrtől tudjuk meg, hogy mit takar ez a kifejezés pontosan: a határ szerbiai oldalán egymástól több száz…

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást

Magyar Idők
-
  Ma 14:36 Belföld  Debrecen

Megerősítette a II. Helvét Hitvallást, és elfogadta új fordítását a Magyar Református Egyház közös zsinata szombaton a debreceni református Nagytemplomban.

Menczer Tamás: Senki sem veszélyezteti a tanszabadságot

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint nem kell a New York állam kormányzójával a Közép-Európai Egyetemről (CEU) folytatott tárgyalásokon megvédeni a magyarországi tanszabadságot, mert azt senki nem veszélyezteti.

Elszállították a budapesti Ludovika téren talált bombát

Elszállították a Ludovika téren talált bombát szombaton Budapesten, a környék lezárását feloldották – közölte Markovics Zita, Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Pintér Sándor: felére csökkent a közterületi bűnözés

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán.

Idegen a levendulásban

Magyar Idők
-
  Ma 12:00 Belföld 

Szirákot szebb időkben a Telekiek virágoztatták fel, most a közmunka segíti, hogy előbbre jusson. Mégis derűlátóan zárul a látogatás, melynek során szó esik a rejtélyes Rita doktornőről, citromfűültetvényről, óriás nyulakról és a kastély pincéjéből induló három kilométeres titkos alagútról is.

Fidesz: mártírt csinál a baloldal egy visszaeső bűnözőből

Magyar Idők
-
  Ma 11:44 Belföld  Fidesz

A Fidesz szerint mártírt csinál a baloldal az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csabából.

Tisztázzák a vitás pontokat

Az érintett amerikai szövetségi kormányokkal zajló tárgyalásokon tisztázódhatnak a CEU-t is érintő vitás kérdések. Közben zárt ajtók mögött tartotta diplomaosztó ünnepségét Budapesten a Soros-egyetem, de a hagyományoktól eltérően a milliárdos most nem gratulált személyesen a végzősöknek.

Világháborús bombát találhattak a Ludovika téren Budapesten

Magyar Idők
-
  Ma 11:32 Belföld  Bomba

Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál, az épületeket kiürítik – közölte a Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Szakértő: új korszakhoz érkezett az Európai Unió

A Corvinus Egyetem docense szerint új korszakhoz érkezett az Európai Unió, a pénteken tartott csúcstalálkozó ennek a nyitánya, a kérdés, hogy a német választásokkal, valamint a Brexit-tárgyalásokkal mennyi erőt sikerül gyűjteni.

Áder János: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza

A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is – mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton.

Embervadászok

Magyar Idők
-
  Ma 10:49 Belföld 

Az Iszlám Állam a végóráit éli, ám ez nem jelenti azt, hogy harcosai majd illegalitásba vonulva ne jelentenének ugyanakkora veszélyt a világra, mint most. A dzsihadisták között számos külföldi van, aki megpróbál hazajutni. Logikus döntésnek tűnik, hogy amíg neki nem vágnak a hosszú útnak, helyben „semlegesítsék” őket. E célból tűnnek fel…

Videó a jövőből

Magyar Idők
-
  Ma 10:04 Belföld 

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Czeglédyről kérdezték Botka Lászlót

Czeglédy Csaba ügyéről és a vagyoni helyzetéről is kérdezték Botka László polgármestert, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét a szegedi közgyűlés tegnapi ülésén. Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője emlékeztetett: Botka ügyvédje, Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásba került, mert a gyanú szerint 3,3 milliárd forint kárt okozott az államnak.

Ónodi-Szűcs Zoltán: növekedési pályán van a mentőszolgálat

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek.