Találatok: 177 hír

Idén is lesz zarándokvonat a Csíksomlyóra

Idén is megy össznemzeti zarándokvonat Csíksomlyóra – számolt be az M1 aktuális csatorna vasárnap.

Kiszelly: Az ellenzéki média szervezi a tüntetéseket

Magyar Idők  Tegnap 20:34 Belföld  Tüntetés

Ha a balliberális médiában azt mondják, hogy a Fidesz szembe megy az autópályán mindenkivel, akkor annak mindig az ellenkezőjét kell elhinni – véli Kiszelly Zoltán politológus.

Ellopták ötezer ember internetét BAZ megyében

Magyar Idők  Tegnap 19:07 Belföld  Telefon Miskolc

A miskolci rendőrök négy férfit gyanúsítanak azzal, hogy elloptak 80 méter optikai kábelt, ezzel 42 településen, közel 5000 háztartásban megszüntetve a telefon-, az internet- és a televízió-szolgáltatást.

Elvitték a főnyereményt

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 17. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Elhunyt Usztics Mátyás

Magyar Idők  Tegnap 16:43 Belföld  Elhunyt

Elhunyt Usztics Mátyás színész, rendező, a Nemzeti Kamara Színház alapítója; 68 éves volt – tudatta az Usztics Mátyás és barátai hivatalos közösségi oldal a család hozzájárulásával vasárnap.

Titanic-városok

Magyar Idők  Tegnap 16:39 Belföld 

Önvezető autók kommunikálnak zseniális robotokkal a mindenhova elérő széles sávú interneten? Vagy az egyre melegedő Föld egyre zsugorodó élőhelyein egyre több ember éhezik? A Kaspersky Lab Earth 2050 projektje jövőkutatók, dizájnerek és hétköznapi emberek segítségével keresi a választ a jövő kérdéseire.

Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

A Párbeszéd Magyarországért tisztújító taggyűlése újra társelnökké választotta Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt, akit az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjének is megválasztottak vasárnap Budapesten.

Baljós kert

Magyar Idők  Tegnap 14:33 Belföld 

Cadillac Eldoradók, világhírű filmcsillagok, égbe nyúló ciprusok és felhőkarcolók, szelíd hermafroditák és gyönyörű bennszülött nők meg a rejtelmes római villák. Ezek érdekelnek – mondja a hatvanéves Szotyory László a belvárosi műteremlakás erkélyén. Aztán körbemutat, ahol a tetők fölött a Duna-túlparti Gellérthegy meg a Várhegy…

Személyes grammatika

Magyar Idők  Tegnap 12:41 Belföld 

Az első nyelvész akadémikusnő múlt vasárnap óta újabb elsőséggel dicsekedhet: ő az első nő, akit a magyar Nobel-díjként is emlegetett Bolyai-díjjal kitüntettek. É. Kiss Katalin az anyanyelvoktatás megújítása mellett áll ki, és nem érti a finnugor rokonságot elutasítókat.

Át kell világítani a S-listán szereplő képviselőket

Magyar Idők  Tegnap 09:15 Belföld  Soros György

Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) alapítójának – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A jövő hét elején helyezik ki az óriásplakátokat

A jövő hét első napjaiban országszerte kikerülnek a Fidelitas plakátjai, amelyeken ellenzéki politikusok és az ő „gazdáik” láthatók – tájékoztatta lapunkat Böröcz László, a szervezet elnöke

Rogán Antal: Orbán Viktor megvédte Magyarország és a kormány álláspontját

Magyar Idők  Tegnap 08:15 Belföld  Oktatás CEU

Orbán Viktor miniszterelnök minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján – mondta Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Már idén bevezethetik a mentők életpályamodelljét

Magyar Idők  Tegnap 07:45 Belföld 

Az újabb nyolcszázalékos béremelésre és a fővárosi kórházfejlesztésre megy el a legtöbb pénz abból a mintegy 200 milliárd forintos többletforrásból, ami a jövő évi költségvetésben az egészségügyre jut – derült ki a kórházigazgatók siófoki kongresszusán. Itt nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kórházak gazdasági-műszaki személyzete…

Sonkáért szavaztak az MSZP-re Zuglóban?

Magyar Idők  Tegnap 07:15 Belföld  MSZP

A múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták – tudta meg a Figyelő Várnai Lászlótól, a CivilZugló Egyesület elnökétől.

Forradalom volt, szabadon lehetett elmenni és visszajönni

Magyar Idők  Tegnap 07:00 Belföld 

Túrkevéről azért ment föl a fővárosba, hogy megmutassa a motorbiciklijét a pesti haverjainak. 1956 szeptemberében azt hallotta a fiúktól, hogy most már nagyon szorul a hurok a komcsik körül, ráadásul valami nagy balhé is készül. Az akkor 23 éves Trencsényi László jól érezte magát a pesti vagányokkal, vidám fiú volt.