Találatok: 9 hír

Nem találják az unióban a gyilkosokat

Az Európai Unió adatbázisában nem szerepelnek a soroksári futónő gyilkosainak DNS-profiljai. A rendőrség kizárta, hogy ugyanezek a tettesek ölték volna meg a Népligetben tavaly megtalált asszonyt. A nyomozás határidejét várhatóan meghosszabbítják.

A terrorelhárítás kapcsolt le egy férfit Londonban

Őrizetbe vettek csütörtökön a londoni parlament épületénél egy 20-as éveiben járó férfit, akinél késeket találtak. A Scotland Yard közölte, hogy sérülés nem történt. A skót parlament közölte, hogy több politikus is „fehér porszerű anyagot” tartalmazó csomagot kapott irodájában.

Szírai menekültnek vallotta magát a német katona, a támogatást is felvette

Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek Németországban egy katonát, aki a hatóságok szerint szíriai menedékkérőnek álcázta magát, és idegenellenes nézeteitől vezérelve merényletre készült – jelentette csütörtökön a Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság.

Ítélet várható a tiszabői otthonteremtési ügyben

Magyar Idők  17.04.27 07:41 Baleset-bűnügy 

Hat év után végkifejletéhez érhet a Tiszabőhöz kapcsolódó, jogosulatlan otthonteremtési támogatások pere. Az ügy kezdetekor a polgármester, a jegyző és az önkormányzat többsége is letartóztatásba került. A vádlottak 120 ingatlan esetében jogosulatlanul igényeltek lakáscélú támogatásokat 2006–2009 között.

Elkezdődött a szegedi parkolóügy tárgyalása

Megkezdődött a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László (MSZP) alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján. A szerdai tárgyaláson mindannyian tagadták, hogy…

Vizoviczki-ügy – Az elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét

Az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét Vizoviczki László a Fővárosi Törvényszéken hétfőn abban a büntetőperben, amelyben vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggő sok száz milliós költségvetési csalással vádolta meg az ügyészség.

Stockholmi gázolás –Újabb gyanúsított került őrizetbe

 A feltételezett elkövető, az üzbég Rakhmat Akilov után egy második gyanúsítottat is őrizetbe vettek az április 7-i stockholmi gázolásos merénylettel kapcsolatban – közölte hétfőn a svéd rendőrség.

Emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma Németországban

Tavaly közel 7 százalékkal emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma Németországban, míg a nemi erőszak és szexuális támadások száma 12,8 százalékkal nőtt – közölte a thelocal.de

Szeged alpolgármestere a vádlottak padján

Szerdán kezdődik a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László (MSZP) alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján.