Találatok: 11 hír

Lövöldözés volt egy éjszakai szórakozóhelyen, egy halott és sok sérült

Egy ember meghalt, és legalább tizennégy megsebesült egy ohiói éjszakai szórakozóhelyen történt lövöldözésben vasárnapra virradóra – közölte a rendőrség.

A megkérdezettek többsége éjszakára megállítaná az iskolabuszokat

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk – mondta Palkovics László oktatásért fele

Járókelők közé hajtott egy autós Antwerpenben, fegyvereket is találtak

Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg – közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

Rendőrségi rajtaütés volt Birminghamben

Rendőrségi rajtaütés volt Birminghamben a szerdai londoni merénylet után indított nyomozás keretében éjszaka, több embert őrizetbe vettek – közölték csütörtökön meg nem nevezett források a Sky News hírtévé szerint.

Terrotámadás a londoni Parlamentnél

A Scotland Yard tájékoztatása szerint öten meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerda délután elkövetett merényletben.

Ötre emelkedett a halálos áldozatok száma

A támadóval együtt ötre emelkedett a szerda délutáni londoni merénylet halálos áldozatainak száma – jelentette be a brit rendőrség szerda este.

Lövöldözés és késelés a brit parlamentnél

Magyar Idők  17.03.22 16:00 Baleset-bűnügy  Anglia

Egy férfi autójával egy tucat embert elgázolt a Westminster-hídon, a parlamentnél pedig megkéselt egy rendőrt, aki később meghalt. A parlamenti ülést felfüggesztették, a támadót lelőtték. A Scotland Yard tájékoztatás két civil is meghalt és húszan súlyosan megsérültek. A rendőrség terrorista támadásként kezeli az incidenst.

Meghalt az egyik veronai sérült

Meghalt a veronai buszbaleset legsúlyosabb égési sérültje szerda délben – közölte a budapesti Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Brókerbotrány: öt évre mérsékelték Kulcsár Attila büntetését

Több rendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa jogerősen.

A kormány mindkét oldalon lehet az autóban

Nagy-Britanniában, Írországban, Cipruson és Máltán jobb oldalon van a gépkocsik kormánya, így amíg ezen országok bármelyike is az Európai Unió tagja, nem lehet korlátozni az onnan behozott autók forgalomba helyezését. Legutóbb Budapesten volt egy halálos baleset részese egy magyar rendszámú, de jobbkormányos gépkocsi.

Eldől, gyilkosok-e Burkáék

Magyar Idők  17.03.21 05:55 Baleset-bűnügy 

Még az ítélkezési szünet előtt döntést hoz a Debreceni Törvényszék idősebb Burka Ferenc és fia ügyé­ben. Új bizonyítékok kerültek elő ugyanis, és perújítást rendeltek el. Burkáékat egy falubelijük meggyilkolása miatt első fokon 28-28 évre ítélték, ám végül bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették őket; 45 millió forint kártérítést kaptak.