Találatok: 285 hír

Ha iPhone-ja van, frissítsen, megjött az új szoftver – de most előbb mentsen

HVG  Tegnap 21:43 Mobiltech  Okostelefon Apple

Hétfőn este kiadta az iPhone-okon és iPadeken futó iOS operációs rendszer új, 10.3 verzióját az Apple. Fontos: ezúttal fokozottan érdemes biztonsági mentést készíteni a frissítés előtt.

Jó hír az androidosoknak: minden héten ingyen tölthető le egy fizetős alkalmazás

HVG  Tegnap 19:01 Mobiltech  Google Android

Az App Store akcióinak mintájára mostantól a Google Play is minden héten ingyenessé tesz egy egyébként fizetős alkalmazást. Itt is van az első androidos kedvezmény, 1099 forintot lehet vele spórolni.

Remek ötlet: így válhat pillanatok alatt tablet a telefonjából

HVG  Tegnap 10:00 Mobiltech 

A neten keres (és talál is jócskán) támogatókat az az ötletes megoldás, amely viszonylag csekély ráfordításból varázsol tabletet az okostelefonból, függetlenül attól, hogy iPhone-ról vagy androidos készülékről van szó.

Ha van diákigazolványa, jobb, ha azonnal bemegy a mobilszolgáltatójához

HVG  Tegnap 09:01 Mobiltech 

A Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál is elérhető olyan kedvezmény, ami 0 forintért kínál valamilyen extrát a diákoknak. Diákigazolvánnyal biztos a dolog, de van, ahol még ez sem szükséges hozzá.

Cigánytelepen írják a tanmesét: így kellene informatikát tanítani a gyerekeknek

HVG  17.03.26 17:00 Mobiltech 

Mi lesz egy gyerekből, ha az alapvető digitális ismeretekkel sincs tisztában? A bagi cigánytelepen bele sem akarnak gondolkodni, inkább lelkes önkéntesekkel, győztes pályázattal és némi kreativitással bemutatják: pár tablet és néhány ötlet is elég egy színes konténerben, hogy hasznosabb tudást adjanak, mint egy átlagos középiskola…

A Swarovski megmutatja, hogyan is kell kinéznie egy szép (okos)órának – de késnek

HVG  17.03.26 15:31 Mobiltech 

Sok nő vevő egy elegáns okosórára – ki tudná ezt jobban a Swarovskinál? Úgy volt, be is mutatja első saját okosóráját, azonban most mégis visszakozott.

Itt az újfajta napelem, amit szinte lehetetlen összetörni

HVG  17.03.26 09:01 Mobiltech 

Bár az elmúlt években sokat fejlődtek az ingyenes áramot termelő napelemek, továbbra is nagy hátrányuk, hogy méretük miatt nem tudjuk őket magunkkal vinni. Ugyan készültek már olyan hordozható telefontöltők, amire napelemet szereltek, ezeket azonban nem a legkényelmesebb magunkkal vinni. Az amerikai mPower Technology azonban, úgy…

Egy fontos üzenetet sem fog elfelejteni a megfelelő időben elküldeni, ha ezzel előre megírja

HVG  17.03.25 20:01 Mobiltech 

Kellemetlen pillanatokat előzhetünk meg, ha ezzel az iPhone-os alkalmazással akkor írunk meg később elküldendő üzeneteket, amikor épp eszünkbe jut, majd értesítést kérünk róla arra az időpontra, amikor el kell küldeni.

Ha felhívják a Telekomtól, és ezt mondják, csapja rájuk a telefont

HVG  17.03.25 18:31 Mobiltech  Telefon Telekom

Régi a trükk, de úgy tűnik, megunhatatlan: ismét telefonos csalók hívásai miatt adott ki figyelmeztetést a Magyar Telekom. Ráadásul van már egy “fejlettebb”, piszkosabb verziója is a csalásnak.

Látott már ilyet? Sört hűthet, telefont tölthet ezzel a dohányzóasztallal

HVG  17.03.25 14:23 Mobiltech 

Egy, a napokban tartott nemzetközi lakberendezési kiállításon mutatkozott be az alábbi sokoldalú dohányzóasztal, amely eredeti funkcióján túlnőve, hűtőszekrény, sőt telefontöltő is egyben.

Itt egy 5 mp-es videó a Galaxy S8-ról, ami (sok) mindent elárul

HVG  17.03.25 12:33 Mobiltech 

Egy hét múlva ilyenkor már hivatalos lesz a Samsung új csúcstelefonja. De egy kínai közösségi oldalra kitett mozgóképen már most elég sok fontos újítás látszik a működés közben levideózott készülékből.

Új funkciót kap az Instagram: időpontot kérhetünk a fodrásznál, asztalt foglalhatunk az éttermekben

HVG  17.03.24 20:01 Mobiltech 

Idén nagyon hasznos funkció érkezik a legnépszerűbb kép- és videómegosztóra: a szolgáltatást nyújtó cégek Instagram-oldalán is foglalhatunk időpontot.

Egy 4 éves kisfiú az iPhone-ja okosságával mentette meg édesanyja életét – itt a felvétel

HVG  17.03.24 18:01 Mobiltech  Telefon

Egy 4 éves londoni kisfiú a Sirit használva értesítette a mentőket, így az otthonukban elájuló édesanyja életét meg tudták menteni.

Ilyen egyszerűen lehet MacBookja: csak egy iPhone vagy iPad kell hozzá

HVG  17.03.24 17:00 Mobiltech  Okostelefon Apple

Egy most nyilvánosságra került Apple-szabadalom lehetővé teszi, hogy akár az iPhone-unkból, akár az iPadünkből MacBook váljon.