Találatok: 500 hír

Ki ez a magyar nevű angol író, aki mindig bevédi Orbánékat?

HVG  Ma 17:20 Kultúra 

Tibor Fischer nevével az utóbbi években leginkább akkor találkozunk, amikor hangzatos szavakkal Orbán Viktor és kormánya védelmére kel nemzetközi lapokban, pedig egykor még világszerte ünnepelt szépíróként ismerhettük. Az 56-os emigráns szülők által Angliában nevelt Fischer még a rendszerváltás idején barátkozott össze a Fidesz-tagokkal,…

Meglátogatta a CEU-t Orhan Pamuk

HVG  Ma 17:05 Kultúra 

Aznap arról is beszélt, hogy meg kell védeni egyebek mellett az emberi jogokat és a tanulás szabadságát.

Nagyon új lemezt adott ki az Amber Smith

HVG  Ma 16:53 Kultúra 

A zenekar friss albuma ugyanis annyira új, hogy a címe is erre reflektál: New. Poniklo Imre frontember szerint pályafutásuk egyik legszínesebb és legpozitívabb lemezéről beszélhetünk.

"Ilyen soha többé ne történhessen" - bekeményít a Rácskert az íróverés után

HVG  Ma 12:45 Kultúra 

Még határozottabban elhatárolódik a Rácskert az ott történt, nagy port kavart incidenstől, megszabadul a tétlen biztonsági őrtől, és azon dolgozik, hogy ilyesmi soha ne történhessen meg.

Ön mennyire elégedett az objektív és pontos Origóval?

HVG  Ma 12:31 Kultúra 

Miközben sorra hagyják el újságírói az Origót, a portál arról készít felmérést, hogy az olvasók mennyire elégedettek a kormánypárti cikkek objektivitásával és pontosságával. Meglátjuk, az eredmény mennyiben hasonlít majd egy jó nemzeti konzultációra.

Elkészült új albumával a Queens Of The Stone Age

HVG  Ma 12:07 Kultúra 

A zenekar egy közös fotón árulta el, hogy a lemez keverése befejeződött. Azt azonban nem tudni, valóban április 25-én hallhatjuk-e majd az első részletet az új albumról.

Jön Chris Rea

HVG  Ma 11:08 Kultúra  Koncert

A gitáros-énekes öt év után visszatér Budapestre, november 6-án ad koncertet az Arénában.

CEU-s kitűzőben dedikált Nádas Péter

HVG  Ma 10:55 Kultúra  CEU Nádas Péter

Áder Jánosnak címzett nyílt levele után az író ismét kiállt az egyetem mellett.

Fluor Tomi beszólt a TV2-nek a Tények miatt

HVG  Ma 07:10 Kultúra 

Fluor Tomi sem kedveli annyira a TV2 műsorát.

Svábyékat perrel fenyegeti a TV2 az új műsor miatt

HVG  Ma 05:22 Kultúra  TV2 Hajdú Péter

Tizenöt napos haladékot adott a TV2 az ATV-nek, illetve Hajdú Péternek, a Heti Napló Sváby Andrással című magazin producerének, hogy nevet változtassanak - közölte a Blikk. A műsor jelenlegi címe szerintük egybecseng a Naplóval, amely 1997–2014 között ment a TV2-n.

Olvasni még szeretünk - sikeres volt a Könyvfesztivál

HVG  Tegnap 16:56 Kultúra 

Bár a Millenáris átépítése miatt "viszontagságosak" voltak a körülmények, ez nem zavarta az embereket, tódultak a könyvünnepre.

Mészárláshoz szólt a zene a rádióból - videó

HVG  17.04.22 13:02 Kultúra 

De egy Nirvana dal és egy francia sanzon között még azt is bemondták, hogy akiket le kell ölni, azokat éppen hol találják. Ez volt a ruandai RTLM rádió, amelynek stábja a polgárháború idején hónapokig tüzelte egymás ellen az ország két etnikumát, és amelynek tevékenysége hozzájárult a Holokauszt utáni legbrutálisabb népírtáshoz -…

Az ellenállhatatlan mosoly mögött mindig ott lapul a sötét titok – Jack Nicholson 80 éves

HVG  17.04.22 12:38 Kultúra  5 hír a témában

Felesleges ragozni, és jelzőket dobálni: az egyik legnagyobb élő színész, Jack Nicholson betöltötte a nyolcvanat, ennek apropóján idézzük fel a színész botrányoktól, filmtörténeti pillanatoktól, és egyéni tragédiáktól sem mentes életének néhány emlékezetes epizódját.