Találatok: 500 hír

Eddig ismeretlen, bizarr külsejű dinó csontjaira bukkantak

HVG
-
  Ma 21:59 Infotech  Ausztrália

Egy eddig ismeretlen, a fején hatalmas taréjt viselő, a kazuárhoz hasonlóan tollas dinoszauruszfaj maradványait találták meg Kínában. A felfedezésről a Scientific Reports című tudományos szaklap számolt be csütörtökön.

Megcsinálták az alkalmazást, mellyel az A-ha "Take On Me" című klipjévé alakíthatja saját lakását

HVG
-
  Ma 21:01 Infotech 

Egyelőre csak a videó jött ki erről a kiterjesztett valóságot nyújtó alkalmazásról, de máris sláger: az A-ha kultikus számának videóklipjét eleveníti meg bárhol, csak elő kell kapni a mobilt.

Ma éppen 85 ezer forintos Penny Market-kuponnal van tele a Facebook

HVG
-
  Ma 19:51 Infotech 

Éppen egy héttel a 85 ezer forintos Tesco-utalványt ígérő netes csalás után a Penny Market nevével élnek vissza valakik.

Kikapcsolja a Google azt a funkciót, amely azonnal megmutatta a keresési eredményeket

HVG
-
  Ma 19:00 Infotech 

Megosztotta a felhasználókat a Google Instant, a keresésgyorsító funkció. Ezennel vége ennek a megosztottságnak, legalábbis a mobilvilágban.

Eltett szagmintája alapján találtak meg egy eltűnt nőt

HVG
-
  Ma 18:21 Infotech  Rendőrség BBC

Saját maga által egy üvegben előre elraktározott szagmintája alapján és egy nyomkereső kutya segítségével találtak meg rövid időn belül egy demenciában szenvedő eltűnt nőt Floridában.

Ígéret a T-Systemstől: Őszre újra megcsinálják az e-jegyrendszert

HVG
-
  Ma 17:45 Infotech  Közlekedés BKK

Teljesen új platformon készíti el a botrányba fulladt budapesti elektronikus jegyrendszer továbbfejlesztett verzióját a T-Systems.

Még sosem kaszált velünk annyit a Facebook, mint most

HVG
-
  Ma 17:01 Infotech 

A Facebook idei második negyedévre vonatkozó jelentéséből kiderül, hogy sosem látott mennyiségben ömlenek a dollármilliárdok a vállalathoz. Ha így folytatják, lassan a Facebook minden önálló szolgáltatása és több funkciója kapcsán is milliárdos viszonylatban lehet majd beszélni.

Ha már etikus hackerről beszélünk: miről ismerszik meg az etikus szolgáltató?

HVG
-
  Ma 15:01 Infotech 

Inkább tekinthető jóhiszeműnek a BKK online jegyrendszerében biztonsági rést felfedező fiatal, mint a „hackelésére” feljelentéssel reagáló fejlesztőcég. Pedig vannak szakmai és pr-szempontból is célravezetőbb eljárások.

Engedjétek hozzám a hackereket: és akkor bejelentkezett a magyar kormány

HVG
-
  Ma 11:43 Infotech 

Jóhiszeműen eljáró hackerek számára tett közzé felhívást a Kormányzati Eseménykezelő Központ.

Vasárnapig él az álláspályázat – 6 hónapos ösztöndíj 6 izgalmas magyar cég valemelyikénél

Idén is meghirdette öszdöndíjprogramját a Bridge Budapest, mely a Prezi, a Ustream és a LogMeIn által alapított nonprofit szervezet. Hat vállalkozó szellemű fiatalt keresnek, és helyeznek majd el valódi innovációkon dolgozó startupoknál fél évre. Munkájukat mentor segíti, és a szervezők azt ígérik, hogy garantáltan igazi feladatok és igazi kihíváso

Ezzel egyedül van ugyan, de örülhet a Microsoft a WannaCrynak

HVG
-
  Ma 10:00 Infotech 

Amire a Microsoft nem tudta rábeszélni a felhasználókat, azt egy csapásra elintézte neki a WannaCry és a Petya támadása.

Ingyenes vírusirtót ad ki a Kaspersky Lab

HVG
-
  Ma 09:01 Infotech  Hacker Kaspersky Lab

A világ egyik legismertebb kiberbiztonsági cége másfél éve teszteli az ingyenes vírusirtó programját, most azt mondják, végleg elkészült. Igazi védelmet ígérnek, de sokan gyanakodnak az orosz cégre.

Jony Ive bevallotta: az első Star Wars-film ihletett egy Apple-terméket, de ez fordítva is megtörtént

Nem csak Jony Ive szerzett ihletet a Star Warsból, hasonlóan meglepő, hogy a Csillagok háborúja hetedik részében az Apple adott ihletet a jelmeztervezőnek.

A Facebook 1 milliárdos üzletet kötött, hogy tényleg a YouTube riválisa legyen

HVG
-
  Tegnap 20:01 Infotech 

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a Facebook a YouTube-hoz hasonlóan szeretné jutalmazni a népszerű videósokat, de ehhez hiányzott egy technológia, ami most sikerült beszerezni.

Érdekes dologra bukkantak a két antarktiszi virágban

HVG
-
  Tegnap 19:27 Infotech  Chile

Fényvédő hatású molekulákat találtak az Antarktiszon élő két virágos növényben a Santiago de Chile-i Egyetem kutatói. A tudósok szerint a káros napsugárzás elleni fényvédő krémek előállításához és a növényvédelemben is hasznosítani lehetne a felfedezést.