Találatok: 500 hír

Megdöbbentő adat érkezett a magyar cukorbetegekről

Tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya, 2003-ban a 19 évnél idősebbek 6,27 százaléka, 2015-ben már e korcsoport 12,43 százaléka járt orvosnál ilyen problémával - írta a KSH adataira hivatkozva a Világgazdaság.

Ombudsman: jogsértőek lehetnek a nyolcadikos törikönyvben az Orbánról és Gyurcsányról szóló részek

HVG  Tegnap 21:58 Belföld  Oktatás Ombudsman

Az oktatási jogok biztosa hivatalból indított vizsgálatot a nyolcadikos történelemkönyv egyes megfogalmazásai miatt. Szerinte három rész jogsértő, és a könyvben vannak olyan adatok, amelyek az engedélyezés után kerültek bele.

A 9 fokos Dunából mentett ki egy fuldoklót egy sportoló Baján

HVG  Tegnap 21:04 Belföld  7 hír a témában

Bár a hajóktól 20-30 méterre sodródott a fuldokló fiatalember, egy dzsúdós utána úszott egy mentőövvel, és kihúzta a dermesztően hideg Dunából.

Egymilliárddal segítik Orbánék a Közel-Keleten üldözött keresztényeket

HVG  Tegnap 19:24 Belföld  Kereszténység

Megrongált iraki házak helyreállításához és két egyház humanitárius tevékenységéhez is hozzájárul pénzzel a magyar kormány.

Hogyan lett a kőfaragó álmából Ausztria legnagyobb családi élményparkja?

HVG  Tegnap 18:30 Belföld 

Kocsival is gyorsan megközelíthető hétvégi kirándulóhelyet keres, ahol mindenki jól érezheti magát a legkisebbektől a felnőttekig? Akkor a Budapesttől három, Soprontól pedig alig fél órányira fekvő Familypark lesz az ideális választás.

Videó: Tarlós irodájánál tüntettek a római-parti mobilgát ellenzői

HVG  Tegnap 18:19 Belföld  Olaszország Tüntetés

Hétfő este 6 órára hirdette meg több, a mobilgát tervét ellenző civil szervezet figyelemfelhívó demonstrációját a Főpolgármesteri Hivatal elé, a Városház utcába. Négy felszólalással és kb. 300 résztvevővel zajlott le a megmozdulás. Élő videónk a helyszínről.

Előállítás közben megaláztak egy nőt magyar rendőrök

HVG  Tegnap 16:49 Belföld  3 hír a témában

Folytatódott a per annak a törzszászlósnak az ügyében, aki egy lehallgató tollal próbálta megfigyelni élettársa gyermekének rokonait. A nagyszülők több csapdát is kikerülve végül lebuktatták a rendőrt, akinek a hangrögzítő berendezésen talált felvétel alapján bőven van mit takargatnia - legalábbis a vád szerint.

Lovász László újrázhat az akadémia élén

HVG  Tegnap 16:15 Belföld 

A 2014 májusában megválasztott Lovász László második elnöki ciklusát kezdheti meg az MTA-n, ha erre a közgyűlés is rábólint.

Közmédia: amerikai érdekeket szolgál a magyar sajtó

HVG  Tegnap 12:20 Belföld 

Egy portál megkérdezte az MTVA-tól, miért terjeszti a Kreml álhíreit. A válasz lenyűgöző.

Itt a tíz budapesti bicikliút, amelytől a guta megüti az embert

HVG  Tegnap 11:30 Belföld 

Itt a kerékpáros szezon, de a bringások jobb, ha felkészülnek rá, hogy a számukra fenntartott budapesti úthálózat mit sem javult a tél alatt. Az illetékesek a problémákat beruházás helyett leggyakrabban egy, a bringázást tiltó táblával orvosolják. Mutatjuk képekkel a tíz legkellemetlenebb budapesti bringás helyszínt. És várjuk olvasóink tippjeit a…

Publicus: Orbán nyakában liheg Botka

HVG  Tegnap 09:30 Belföld 

A Fidesz, a Jobbik és az MSZP támogatottsága is növekedett, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum is mérhető, Botka pedig már majdnem olyan népszerű, mint a miniszterelnök – derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített

Lövészet a tesiórán: lelkiismereti okból ki lehet majd hagyni

HVG  Tegnap 08:32 Belföld  Oktatás

Szívesen látná a kormány is a küzdősportok és a lövészet oktatását a testnevelésórákon, de ha valaki lelkiismereti okokból nem szeretne részt venni a sportlövészetben, annak nem kell megtennie - írta a Magyar Idők.

Újabb teóriával álltak elő a zuglói MSZP-s eltűnéséről

HVG  Tegnap 07:52 Belföld  MSZP

Alvállalkozói miatt ment tönkre anyagilag, majd lelkileg is a tavaly januárban eltűnt MSZP-s politikus, Sápi Attila, akinek az eltűnéséhez is a lelki összeomlásának lehet köze ­- írta a Bors. A lap szerint egy másik rendőrségi osztály vette át az eltűnési ügyet.

A bírókat döntésre kényszerítik: a lelkiismeretükre vagy Handóra hallgatnak

HVG  Tegnap 06:30 Belföld  Bíróság

A szőnyeg szélére állították azokat a fővárosi bírákat, akik elmaradtak attól az elvárástól, hogy legalább tíz ítéletet hozniuk kell minden hónapban. Pedig nem kell igazságügyi szakértőnek lenni, hogy értsük, mekkora probléma az, ha egy bíró inkább nem idéz be újabb tanúkat egy komplikált perben, csak hogy idejekorán ítélkezzen. A statisztika…

Egyre kevesebben kérik az ingyenes influenza elleni védőoltást

HVG  Tegnap 06:14 Belföld  Védőoltás Influenza

Hiába biztosít az állam ingyenesen évente 1,3 millió adag influenza elleni védőoltást, egyre kevesebben oltatják be magukat – írja a Magyar Idők.