Találatok: 269 hír

Az IT óriásai közösen lépnek fel a szélsőséges tartalmak kiszűréséért

A legnagyobb közösségi és videomegosztó portálokat működtető internetes és technológiai cégóriások közös munkacsoportot hoznak létre, hogy együtt lépjenek fel a terrorizmussal összefüggő tartalmak megjelenése ellen az internetes felületeiken.

Hackert küldött a Xerox a saját nyomtatójára

Híradó
-
  Ma 10:25 Infotech  Xerox

A közelmúltban a világ egyik befolyásos kiberbiztonsági szakértője, Eric Vanderburg tesztelte a Xerox ConnectKey kompatibilis nyomtatóit, illetve multifunkciós berendezéseit.

Facebook-lájkokat egy gyerek életéért

Híradó
-
  Ma 05:25 Infotech 

A megszokott lájkvadász agymenéseket messze túlteljesítette egy algériai apa. Két év börtönre ítélték.

Ma kattintással varázsolni lehet a Facebookon

Híradó
-
  Tegnap 14:30 Infotech  Harry Potter

Húsz éve jelent meg Harry Potter és a Bölcsek köve, Rowling első Harry Potter-regénye, amely az elmúlt két évtized egyik legnagyobb könyv- és filmsikere volt.

A feltaláló feleségén múlt, hogy nem hatjegyűek a PIN-kódok

Híradó
-
  Tegnap 12:00 Infotech  Bankautomata

A banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét, az első bankjegykiadó automatát éppen ötven éve helyezték üzembe Londonban. A prototípushoz több, újdonságnak számító biztonságtechnológiai újítást is be kellett vezetni.

Menő a chatrobot, de nem feltétlen biztonságos

Híradó
-
  Tegnap 10:25 Infotech  8 hír a témában

Chatbotom van, és nem félek használni! avagy hétköznapi robotika az új adatvédelmi rendelet előszobájában – ezzel a címmel tartottak szakmai találkozót.

Egy bank elleni kibertámadás milliárdos veszteséggel járhat

Híradó
-
  17.06.23 16:54 Infotech  Hacker Kaspersky Lab

A Kaspersky Lab legújabb jelentése a kiberfenyegetésekről rávilágít a pénzügyi szektort megbénító online banki szolgáltatásokat érintő incidensekre.

Online piactér és ingyenes hirdetőoldal segíti a felvidéki magyaroknak

Híradó
-
  17.06.23 15:07 Infotech  3 hír a témában

Felvidéki magyar kistermelőket és vásárlóikat megszólító online piacteret, és egy ingyenes hirdetői oldalt is indított a helyi magyar őstermelők segítése, illetve a közösségen belüli kereskedelem megkönnyítése érdekében a Libertate polgári társulás.

156 vészjelző sziréna figyelmeztet: a hackereknél is okosabb városokra van szükség

Híradó
-
  17.06.23 12:35 Infotech 

A fejlődés ára, hogy azzal kell számolni, minden eszközt fel lehet törni, ami csak az internethez csatlakozik. Az okosvárosokat is.

Informatikai vállalkozásokkal bővült a Programozd a jövőd! program

Híradó
-
  17.06.23 10:50 Infotech  Oktatás Felsőoktatás

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak.

Megmutatjuk a rossz jelszót – ilyet ne használjunk

Híradó
-
  17.06.23 05:25 Infotech 

Nem csupán arra kell vigyázni, hogy kerüljük a leggyakoribb és legkönnyebben feltörhető jelszó-kombináció, az „123456”, az „12345678”, és a „qwertz" használatát.

Három éven belül indulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

Híradó
-
  17.06.22 13:45 Infotech  Generáció

Várhatóan 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok, az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a 3G vagy a 4G bevezetése.

Ingyenes Wi-Fi a pilisi erdei kerékpáros útvonalon

Híradó
-
  17.06.22 12:31 Infotech  2 hír a témában

Új szolgáltatás a Pilisi Parkerdő és a Budakeszi Vadaspark turistái, erdőben sétálók, kerékpáros kirándulók, és az élővilág szerelmesei számára.

Mégsem tetszik a letöltés: miként kapjuk vissza a pénzt?

Híradó
-
  17.06.22 05:25 Infotech 

Néha a megvett alkalmazás nem tudja, amit ígért, a zenét meg benéztük: ilyenkor a gyorsaságon múlik, hogy visszakapjuk-e a kifizetett összeget a Google Play áruháztól.