Találatok: 500 hír

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán pénteken.

Milliárdokat érő, kivonásra váró papírpénz van a lakosság kezében

Híradó
-
  Ma 05:53 Gazdaság  MNB

A hónap végéig lehet fizetni a 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintosokkal.

Újra felpörög a lakáspiac az egyetemi városokban

Napokon belül kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat, az egyetemi városokban pedig újra felpörög a lakások és albérletek piaca - írja pénteki számában a Világgazdaság.

A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak

A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak - írja a pénteki Világgazdaság.

Már okostelefon kameráján keresztül is intézhetjük banki ügyeinket

Híradó
-
  Tegnap 22:07 Gazdaság 

Új korszak köszöntött be a banki ügyintézés területén: már okostelefonunk segítségével, videobeszélgetés alapján is elintézhetjük legfontosabb pénzügyi teendőinket. A beszélgetéseket a bank tárolja, ezek később visszanézhetők.

Milliós károkat okoztak a pusztító lángok Komárom térségében

Híradó
-
  Tegnap 22:03 Gazdaság 

Több hektáron termény, valamint több száz tonnányi szerves trágya is megsemmisült abban a tűzben Komárom és Kisbér között, amit egy mozdony kéményéből kiszálló szikrák okoztak.

V4 Híradó: Többlettel zárt az első félévben a lengyel államháztartás

Híradó
-
  Tegnap 21:50 Külföld 

A költségvetésben június végén 6 milliárd zloty - több, mint 400 milliárd forint - többletet jegyzett a varsói pénzügyminisztérium - hangzott el a V4 Híradóban.

Versenyelőnyt jelent a fejlesztésben a zalaegerszegi tesztpálya

Híradó
-
  Tegnap 18:37 Gazdaság  Nemzetgazdaság Zala

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya egyedi előnyt biztosít Magyarországnak, nemcsak a hagyományos járműdinamikai tesztek elvégzésére nyújt lehetőséget, hanem az önvezető és az elektromos járművek fejlesztési vizsgálatait is lehetővé teszi - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Brexit: Optimista a brit miniszter

A brit külkereskedelmi miniszter szerint "az emberiség egyetemes történetének legkönnyebb feladata lehetne" az átfogó szabadkereskedelmi megállapodás elérése az Európai Unióval a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése után, ha a politika ezt nem akadályozza meg.

Több éves csúcson a forintárfolyam a főbb devizákkal szemben

Híradó
-
  Tegnap 17:38 Gazdaság  CHF

Idei legerősebb árfolyamát és több éves árfolyamcsúcsot ért el a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Eladja tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban

A Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt tendert ír ki a pénzintézetben lévő teljes, 36,5 százalékos állami részvénycsomag értékesítésére.

Egyre több helyen fizethetünk bankkártyával

Híradó
-
  Tegnap 14:47 Gazdaság  Bankkártya

Újabb harmincezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról döntött a kormány.

Bárkiből lehet programozó

Július elején befejeződött a ReaktorLabs első intenzív szoftverfejlesztői tanfolyama: a kurzust 10 hallgató végezte el, a végzett diákok fele már a tanfolyam végét követő héten elhelyezkedett.

Kiszáll az állam a Gránit Bankból

Híradó
-
  Tegnap 12:07 Gazdaság  Varga Mihály

Év végéig adná el 36,5 százalékos tulajdonrészét.

NGM: Az uniós előfinanszírozás növelte a hiányt

Az államháztartás központi alrendszerének első fél évi halmozott hiánya az 911,2 milliárd forintot tett ki, az egy évvel korábbi 402,1 egy milliárd forinttal szemben.