Találatok: 500 hír

Jól sikerült a zalai vadászév

Híradó  Ma 09:52 Belföld  Zala

Eredményesen zárult Zala megyében a 2016/2017-es vadászati év, a kilövési tervet a vadgazdálkodók jól teljesítették, jelentősen nőtt a belföldi bérkilövésből, valamint a vadhús értékesítésből származó árbevétel a korábbi évhez képest - közölte a megyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.

Lomnici: át kell világítani a Soros-listán szereplő képviselőket

Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek.

Rogán: Soros hiába lobbizik, a Fidesz marad a Néppártban

Orbán Viktor Brüsszelben megvédte a magyar álláspontot, a kormány a bevándorlás kérdésében nem kíván engedni – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Bakondi: Magyarország nem enged a politikai nyomásnak

Magyarország semmiféle politikai nyomásnak vagy támadásnak nem enged, jogi eljárásban azonban partner - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

Megkezdődött a dunai hajózási szezon

Híradó  Tegnap 20:46 Belföld 

Klíma, új ülések, és ingyenes wifi - így indul az idei hajózási szezon a Dunán. Mostantól napi háromszor jár majd hajó Szentendrére, sőt szárnyashajók is közlekednek majd a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon, így csaknem ötödére csökken a menetidő. A fejlesztéseknek pedig még nincs vége: jövöre a kikötők is megújulnak.

Kihúzták az ötöslottó nyerőszámait

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Ellenzéki reagálások az uniós csúcsra és a néppárti találkozóra

Az ellenzéki pártok egy része szerint Orbán Viktor "letette a fegyvert" szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, mások azt emelték ki, hogy a miniszterelnök elvesztette szövetségeseit, és "elfelejtette" a lex-CEU-t és a civiltörvényt.

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenyének díjait

Híradó  Tegnap 19:09 Belföld  Pálinka

A Szicsek Pálinkafőzde nyerte a legjobb kereskedelmi főzde címet a 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyén szombaton - tájékoztatták a főszervezők az MTI-t.

Dr. Lala kapta a Jó ember-díjat

Balogh László bohócdoktor, vagy, ahogy inkább ismerik, Dr. Lala kapta az idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést szombaton adták át Pécsváradon.

Botka: járjon adókedvezmény a bérkülönbséget csökkentő cégeknek

Híradó  Tegnap 17:11 Belföld  MSZP Botka László

Az MSZP kormányra kerülése esetén adókedvezményt biztosítana azoknak a nagyobb cégeknek, amelyeknél a menedzsment keresete nem haladja meg a dolgozói átlagkereset hétszeresét - jelentette be Botka László, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten.

Orbán: A magyar érdekeknek megfelelő álláspontot képviseltünk az EU-csúcson

Az EU-csúcson a magyar érdekeknek megfelelő álláspontot képviseltünk a Brexit kérdésében - fogalmazott a magyar miniszterelnök az unióban maradó tagállamok szombati rendkívüli csúcstalálkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján.

Szilágyi Péter: a külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje, lesz-e magyar jövő

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az "Év tanára" díjkiosztó…

Hajtányozással és családi programokkal várják az érdeklődőket a Bakonyvasút Napján

Híradó  Tegnap 15:37 Belföld 

Az 1896-ban épült vasútvonal az egyetlen pálya az országban, amely a magashegyi vasútakra jellemző technológiával épült.

Új mentőautók állnak szolgálatba májustól

Májustól 169 új mentőautót állíthat szolgálatba az Országos Mentőszolgálat - közölte az OMSZ kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Két órát kell várni Letenyénél

Két óra a várakozási idő a letenyei autópálya-határátkelőn, a magyar-horvát határon a szabadságra utazó lengyel autósok miatt - közölte a Határrendészeti Szolgálat vezetője szombaton az MTI-vel.