Találatok: 500 hír

Bakondi: csak azok léphetnek be Magyarországra, akikről mindent tudunk

Híradó  Tegnap 21:00 Belföld  Bakondi György

Csak azok léphetnek be Magyarországra, akikről mindent tudunk, és valóban jogosultak politikai menedékjogra - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Sokéves csúcson a halálozások száma

Híradó  Tegnap 20:23 Belföld  Solt

Tizenhét éve nem haltak meg olyan sokan Magyarországon, mint idén januárban: több mint 14 ezren vesztették életüket, ez majdnem ötödével több, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Szakértők szerint a szokatlanul agresszív influenzajárvány is állhat az adatok mögött. Idén sokkal többen és sokkal hamarabb kapták el a vírust, mint máskor.

Tiltakozik a Fidelitas a marosvásárhelyi katolikus líceum ellehetetlenítése ellen

Tiltakozik a Fidelitas a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Teológiai Líceum ellehetetlenítésére irányuló, a Securitate módszereit és a kommunista időket időző törekvések ellen - jelentette ki a Fidelitas országos elnöke pénteken, a Román Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt tartott sajtótájékoztatón.

Végső búcsút vettek Berek Katalintól

A Farkasréti temető Makovecz-termében pályatársai, családtagjai és barátai búcsúztatták pénteken Berek Katalint, a nemzet színészét, aki életének 87. évében, hosszan tartó betegség után február 27-én hunyt el.

Áder: az EU-nak a nemzetállamok közösségének kell maradnia

Magyarország és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az Európai Uniónak (EU) a nemzetállamok közösségének kell maradnia - mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Piotrków Trybunalskiban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

Hideget, meleget is kapunk a hétvégén

Híradó  Tegnap 16:27 Belföld 

Derült hétvégére számíthatunk, de széllökések előfordulhatnak.

Felpofozta a polgármestert egy idős asszony

Két pofont adott valamint nyakát is összekarmolta a polgármesternek egy 81 éves asszony a szemétszállítási díj miatt a Mátészalkai járásban.

Domborművet kapott Roffi Borbély György egykori főispán

Híradó  Tegnap 15:44 Belföld 

Domborművet avattak Roffi Borbély György egykori főispán tiszteletére Tiszaroffon pénteken.

A KMKF üdvözli a Kárpát-medence magyar-magyar összefogásait

Híradó  Tegnap 15:30 Belföld 

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) üdvözli, hogy az elmúlt időszakban a Kárpát-medence országaiban tovább nőtt a sikeres, magyar-magyar választási összefogások száma.

Tisztítják a Tisza vizét

Híradó  Tegnap 15:30 Belföld 

A jeges árvíz után mintegy 2500 köbméter hulladék maradt a Tisza hullámterében. Az érintett öt vízügyi igazgatóság közfoglalkoztatottakkal gyűjti a hulladékot a parton és a vízen egyaránt.

Jobbik: a nemzetstratégiai kérdésekben van egyetértés, a megvalósításuk módjában már nem feltétlenül

Híradó  Tegnap 15:22 Belföld 

A jobbikos Szávay István szerint a legfontosabb nemzetstratégiai kérdésekben egyetértés mutatkozik a hazai pártok és a külhoni magyar szervezetek között, de azok megvalósításában már nem feltétlenül értenek egyet.

Új katonai repülőgépeket adtak át Szolnokon

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison.

KDNP: jelentős előrelépés történt a nemzetpolitika területén

Híradó  Tegnap 15:04 Belföld 

A kereszténydemokrata Vejkey Imre szerint jelentős előrelépés történt a nemzetpolitika területén az elmúlt esztendőben is.

Győrbe helyezték át a vörösiszappert

Híradó  Tegnap 14:55 Belföld  Győr Vörösiszap

A Győri Törvényszék folytatja le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását, miután a Győri Ítélőtábla csütörtöki végzésében kizárta a Veszprémi Törvényszéket - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szakszervezet: még a tűréshatáron belül vannak a metró hibái

Híradó  Tegnap 14:43 Belföld  Metró

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint még a tűréshatáron belül vannak a 3-as vonalon futó felújított metrószerelvény hibajelenségei, probléma akkor lesz, ha ezek nem szűnnek meg heteken belül.