Találatok: 500 hír

Védett elefántokat mentettek ki a három méter mély sárból

Tizenegy védett vadonélő elefántot mentettek ki a három méter mély sárból Kambodzsában a hétvégén.

Elítéltek 56 embert egy migránsokat szállító hajó balesetével összefüggésben

ATV  Ma 15:28 Külföld 

Héttől tizennégy évig terjedő börtönbüntetésre ítélt egy egyiptomi bíróság vasárnap 56 embert egy migránsokat szállító hajó elsüllyedésével összefüggésben, amelynek következtében több mint 200 ember vesztette életét tavaly szeptemberben - közölték bírósági források.

Sztárok segítségével több mint 25 milliárd forint gyűlt össze a szegénység ellen küzdő brit alapba

Az Igazából szerelem című film tízperces folytatásának szereplői, az énekes-dalszerző Ed Sheeran és számos más híresség segítségével több mint 71 millió font (25,4 milliárd forint) gyűlt össze a szegénység elleni küzdelemre a hétvégén megtartott brit jótékonysági gálán.

Szétverték a kormányellenes tüntetést a rendőrök Fehéroroszországban

Fehérorosz sajtójelentések szerint több mint 700 tüntetőt vettek őrizetbe a hatóságok a szombaton Minszkben és más városokban tartott kormányellenes megmozdulásokon.

Brit belügyminiszter: a közösségi médiáknak ki kell szűrniük a terrorra buzdító tartalmakat

A brit belügyminiszter szerint a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen.

Előrehozott parlamenti választást tartanak Bulgáriában

ATV  Ma 12:27 Külföld  Bulgária

Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban.

Béke, biztonság, jólét, egység: Tíz év, és itt a csodálatos Európa

ATV  Ma 11:11 Külföld 

Szombaton írták alá az Európai Unió 27 tagállamának vezetői a földrész jövőjéről szóló Római Nyilatkozatot. Ma sok a kihívás, de tíz éven belül Európa a világ egyik vezető hatalma lesz jóléttel, prosperitással, az egységesülés fokozásával.

Menekülteket csempésztek a sofőrök

Migránsokat csempésző teherautó sofőröket vettek őrizetbe rendőrök Görögország északkeleti részén, a török határ közelében - közölték szombaton a hatóságok.

Megválasztották Hong Kong első női kormányzóját

ATV  Ma 09:59 Külföld  Kína Peking

A Peking által is támogatott Carrie Lamot választották Hongkong kormányzójává vasárnap - jelentette a helyi média.

Elbarikádozta magát a buszon és lövöldözött egy férfi Las Vegasban

ATV  Ma 09:37 Külföld  USA

Buszon kezdett lövöldözni egy férfi szombaton az egyesült államokbeli Las Vegas belvárosában, egy ember meghalt, két sebesültet kórházba szállítottak.

Ferenc pápa: A migrációtól való félelmet Európa kulturális identitásának gyengesége okozza

Az egységes Európa fő értéke a szolidaritás, amely reményt adhat, ellenszere lehet a populizmusnak és bezárkózás helyett a másik ember felé nyit - mondta Ferenc pápa az Európai Unió és a tagállamok vezető politikusait fogadva a Vatikánban pénteken.

Egyedül cselekedhetett a londoni merénylő

A Scotland Yard szerint a szerdai londoni merénylet elkövetője valószínűleg egyedül cselekedett, és nincs olyan hírszerzési értesülés, amely további támadások előkészületeire utalna.

Az abortusz ellen tüntettek több ezren Romániában

ATV  Ma 08:25 Külföld  Románia

Több ezren, közte ortodox papok tüntettek szombaton a román fővárosban, Bukarestben és más városokban a művi terhességmegszakítás ellen, a családi élet támogatása érdekében.

Orly reptéri támadás: Eljárás indult a támadó két feltételezett segítője ellen

ATV  Tegnap 15:49 Külföld 

Eljárás indult két francia férfi ellen azzal a gyanúval, hogy feltételezhetően ők szerezték be azt a légpisztolyt, amellyel egy hete Párizsban egy férfi rendőrökre lőtt, majd egy járőröző katonára támadt az Orly repülőtéren - közölték szombaton rendőrségi források.

Kína öt év alatt 750 milliárd dollárt tervez külföldön befektetni

ATV  Tegnap 15:05 Külföld  Kína

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön - jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai Hainan szigetén évente megrendezett gazdasági konferencia, a Boao Fórum Ázsiáért (BFA) megnyitóján.