Találatok: 500 hír

Felszólították Szomáliát, hogy függesszék fel két kiskorú kivégzését

ATV  Ma 21:47 Külföld 

Az Amnesty International (AI) pénteken felszólította a félautonóm észak-szomáliai Puntföld régiójának hatóságait, hogy azonnal függesszék fel annak a két kiskorú kivégzésének a végrehajtását, akiket terrortámadásban való részvétel vádjával ítélt halálra egy katonai bíróság.

Amerikai csapatok fogják felügyelni a helyzetet a szíriai-török határon

ATV  Ma 20:51 Külföld 

Amerikai csapatok fogják felügyelni a helyzetet a szíriai-török határon, miután a héten a török hadsereg és a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű fegyveres szervezet lőtte egymást a térségben - közölte pénteken a YPG egyik parancsnoka.

Trump ezzel a rendeletével megsemmisítette Obama politikáját

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről.

Betiltották az utcai tüntetéseket Venezuela egyik tartományában

Pénteken kiadott rendeletében betiltotta a lakosság körében "erőszakot, nyugtalanságot és félelmet szító", valamint "a forgalmi közlekedést akadályozó" utcai tüntetéseket José Gregorio Vielma Mora, a kolumbiai határ mentén fekvő nyugat-venezuelai Táchira állam kormányzója.

Az amerikai külügyminiszter szerint reális veszély az észak-koreai támadás

ATV  Ma 18:02 Külföld  Kína

Reális a veszély, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és ezért "cselekedni kell, mielőtt megteszi" - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken, az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén.

Törökország ismét kurd célpontokat támad Szíriában

A török hadsereg pénteken bejelentette, hogy a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet tizenegy tagját "semlegesítette"annak észak-szíriai állásai ellen intézett bombázásokban.

47 nap után találták meg a túrázót a Himaláján: Soha nem adta fel a reményt

ATV  Ma 16:52 Külföld  Tajvan Nepál

Jól van, és már segítséggel képes járni az a tajvani túrázó, aki márciusban tűnt el társával a Himalájában, és 47 nap megpróbáltatás után találtak rá a hegyi mentők. A 21 éves férfi, aki pénteken egy katmandui kórházban ünnepelte 21. születésnapját, közölte, soha nem adta fel a reményt, hogy élve megússza a kalandot.

Benyújtotta lemondását a belügyminiszter Macedóniában

Morális okokra hivatkozva lemondott pénteken Agim Nuhiu macedón belügyminiszter.

Berlin továbbra is kiáll a török EU-csatlakozás mellett

Németország pénteken elutasította a török EU-csatlakozási tárgyalások leállítására vonatkozó felhívásokat, dacára annak, hogy számos európai uniós tagállam álláspontja szerint a nemrég megszavazott elnöki rendszer törökországi bevezetése nincs összhangban az európai értékrenddel.

Eurobarometer: növekszik az EU támogatottsága

Növekszik az Európai Unióban lakók közül azoknak a száma, akik szerint az Európai Unióhoz (EU) tartozni jó dolog - közölte az Európai Parlament pénteken egy most kiadott uniós közvélemény-kutatás (Eurobarometer) eredményeit ismertetve.

Instabilitás, fejetlenség, erőszak: Szijjártónak Soros jutott eszébe a macedón káoszról

Amit Macedóniában látunk, az a sorozatos külső beavatkozások következménye, és világosan mutatja, milyen veszélyekkel jár, ha egy ország életébe kívülről beavatkoznak - foglalt állást pénteken a szkopjei tiltakozásokkal és a parlament elleni támadással kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Náci gázkamrák: 17 évvel ezelőtti interjúval támadják a Nemzeti Front vezetőjét

Nem vállalja a jobboldali radikális Nemzeti Front vezetését Jean-Francois Jalkh, a párt erre kijelölt alelnöke - tudatta a BFM TV francia hírtelevíziónak adott interjúban a párt egyik tagja, Louis Aliot.

(18+) Káosz, erőszak, vér: tüntetők rohanták meg a macedón parlamentet - képek

ATV  Ma 11:40 Külföld  MTVA Macedónia

Drámai helyzet alakult ki a macedón parlamentben az új házelnök megszavazása után: az albán politikus megválasztását ellenző jobboldali tüntetők betörtek a parlamentbe, és megtámadtak az ott tartózkodó képviselőket és újságírókat.

Donald Trump: elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával

ATV  Ma 10:42 Külföld  USA Donald Trump

Elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával, ám az amerikai kormányzat diplomáciai lépésekre, békés megoldásra törekszik - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjúban, amely pénteken jelent meg.

Nyakunkon a 3. világháború? Észak-Korea célba vette a Fehér Házat - videó

ATV  Ma 10:28 Külföld 

Dermesztő propagandafilmet készített Észak-Korea, amelyen az látható, hogy egy potenciális harmadik világháborúban a távol-keleti ország rakétái elpusztítanak egy amerikai anyahajót és a Kapitóliumot.