Találatok: 500 hír

Megvan miért rendelte haza Belgrád a szkopjei diplomatáit

ATV
-
  Ma 15:56 Külföld 

Belgrád azért rendelte haza konzultációkra sürgősséggel szkopjei nagykövetségének diplomatáit, mert a szerb hírszerzés elegendő bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy Macedónia "rendkívül offenzív" tevékenységet folytat a szerbiai szervek és intézmények ellen - mondta Aleksandar Vucic szerb államfő hétfőn.

Nyaralók figyelem: Tűz pusztít a horvát tengerparton

ATV
-
  Ma 15:37 Külföld  Horvátország

Vasárnap késő este óta erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton, Zadar megyében, hétfőn pedig Hvar szigetén is tűz ütött ki - közölte a N1 horvát hírcsatorna hétfőn.

Megosztja a zsidóságot a barcelonai merénylet

ATV
-
  Ma 14:09 Külföld 

A barcelonai merénylet rávilágított, hogy a zsidók nincsenek többé biztonságban, jelentette ki Meir Bar-Hen katalóniai főrabbi. A vallási vezető szerint a zsidóságnak nemcsak Spanyolországból, de egész Európából el kell menekülnie. Ezzel szemben más zsidó közösségek közel sem élik meg ilyen tragikusnak a helyzetet, derül ki a Zsidó Távirati…

Feloszlatta magát az alsó-szászországi parlament

Feloszlatta magát hétfőn az alsó-szászországi parlament, így szabaddá vált az út a kormányválság miatt szükségessé vált előrehozott választások előtt.

Romlott Károly herceg megítélése Diana miatt

ATV
-
  Ma 13:20 Külföld  Diana hercegnő

Diana walesi hercegnő halála 20. évfordulója közeledtével jelentősen romlott egykori férje, Károly herceg megítélése a britek körében egy hétfőn ismertetett felmérés eredményei szerint.

Sólyomnak álcázott drónnal ijesztgetnek egy japán városban

ATV
-
  Ma 13:08 Külföld  Japán Drón

Sólyomnak álcázott drónnal riasztják el a termőföldeken lakmározó vadon élő majmokat a délnyugat-japán Oitában.

Több európai országban is keresik a barcelonai merénylőt

A hatóságok más európai országokra is kiterjesztették a kutatást a 22 éves marokkói születésű Junesz Abujakub után, aki múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtó kisteherautót vezette - közölte a katalán kormány egyik tisztviselője hétfőn.

Felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban

ATV
-
  Ma 12:34 Külföld  Bevándorlás USA

Felfüggeszti Oroszországban az Egyesült Államok a nem bevándorlási vízumok kiadását, az amerikai külképviseleteken Moszkva által elrendelt létszámcsökkentésre hivatkozva.

Minden idők legnézettebb teljes napfogyatkozása lesz Amerikában

ATV
-
  Ma 11:26 Külföld  USA Napfogyatkozás

Az emberiség történetének egyik legnagyobb közönséget vonzó látványossága lesz az Egyesült Államokban hétfőn látható napfogyatkozás - állítják szakértők.

Közülük kerül majd ki Putyin utódja

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester és Alekszej Gyumin tulai kormányzó vezeti Vlagyimir Putyin elnök lehetséges utódjainak a Petyerburgszkaja Polityika elnevezésű alapítvány által összeállított "erősorrendjét", amelyet hétfőn közölt a Kommerszant című napilap.

Szerbia váratlanul hazahívta diplomatáit Macedóniából

ATV
-
  Ma 10:48 Külföld  Szerbia Macedónia

Szerbia sürgősen hazahívta konzultációra szkopjei nagykövetsége minden alkalmazottját, de ennek oka egyelőre nem ismert - közölte hétfő reggel a belgrádi és a szkopjei média.

Megnevezték a finn merénylőt

Egy finn bíróság megnevezte hétfőn azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadás elkövetésével gyanúsítanak.

Elképesztő dögszagot áraszt három virág Washingtonban

ATV
-
  Ma 10:23 Külföld  Washington

Orrfacsaró bűzfelhő lengi be a napokban a washingtoni Capitolium közelében lévő botanikus kertet, ahol három gigantikus méretű titánbuzogány (Amorphophallus titanum) kinyílása tartja izgalomban a dolgozókat és a látogatókat.

Több száz terroristával végzett az orosz légierő

Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Ezrek tüntettek Chilében

ATV
-
  Ma 08:46 Külföld  Chile

Ezrek tüntettek vasárnap a chilei fővárosban azt követelve a kormánytól, hogy a parlament elé terjesztendő új migránstörvény tartsa tiszteletben az országba érkezett külföldiek emberi jogait.