Találatok: 54 hír

Bár növekednek a bérek, óriásiak a bérkülönbségek a megyék között

Az elmúlt hetekben közzétett adatok azt mutatják, hogy a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány hatására kilőttek a bérek. Megyék szerint lebontva az országot már nem ennyire egyértelmű a siker. A Policy Agenda elemzése.

Komoly szigorítás: Nem lehet majd akármilyen kürtőskalácsot árulni

ATV
-
  17.06.22 09:03 Gazdaság  Mezőgazdaság

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti - ismerteti a csütörtöki Magyar Idők.

Brutális mélypontra estek az olajárak

ATV
-
  17.06.20 21:23 Gazdaság  Válság Olajipar

Héthavi mélypontra csökkent a kőolaj világpiaci ára azon hírek nyomán, hogy több jelentős olajkitermelő növelte kínálatát, ami aláássa a nagy kőolajexportáló országoknak a piaci árak támogatását és a készletek csökkentését célzó erőfeszítéseit.

Mi lesz a búzával? Nem túl jók a kilátások

ATV
-
  17.06.19 12:24 Gazdaság  2 hír a témában

A búzatermelők akár háromnegyedének is ráfizetést hozhat az idei év – különösen, ha marad a vízhiány – írja a Világgazdaság.

Eurostat: Románia beérte Magyarországot

Egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza – írja a Portfolio.hu.

Trükköznek a vállalkozások a megemelt minimálbér miatt?

ATV
-
  17.06.19 06:36 Gazdaság  KSH Minimálbér

Feltételezhető, hogy az év első negyedében megugró részmunkaidős foglalkoztatottak között vannak olyanok is, akiket csak "papíron", a minimálbér emelése miatt soroltak át - írja a hétfői Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésére hivatkozva.

Több mint egymillió ember költözne el itthonról

ATV
-
  17.06.18 12:23 Gazdaság  Állás

A Publicus felmérése szerint a kormányzat gazdaságpolitikája miatt mennének külföldre tömegek. 500-700 ezer ember dolgozhat külföldön, és mintegy 1,5 millió ember vágyik el.

Közgazdász: az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaságra

ATV
-
  17.06.17 11:46 Gazdaság  KSH Építőipar

Az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaság teljesítményére, ezért is fontos, hogy kedvező adatokat közölt az ágazatról a Központi Statisztikai Hivatal - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Vannak, akik ma nagyon fognak örülni

ATV
-
  17.06.16 06:20 Gazdaság  MOL Üzemanyag

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Adósságba fullad a magyar labdarúgó NB I, szinte minden csapat tartozik

ATV
-
  17.06.15 07:55 Gazdaság  Magyar foci

Hiába javult sokat a magyar NBI-ben szereplő klubcsapatok eredménye 2016-ban, anyagi helyzetük mégsem nevezhető stabilnak – írja az Mfor.

Ennek a hírnek nagyon fognak örülni az autósok

ATV
-
  17.06.12 14:42 Gazdaság  MOL Üzemanyag

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Drámai változások: Mélyponton az üzleti bizalom Nagy-Britanniában

ATV
-
  17.06.12 12:40 Gazdaság  10 hír a témában

Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után, a hitelminősítők szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési kockázatokkal járhatnak.

Ennek mindenki örülni fog

ATV
-
  17.06.07 14:50 Gazdaság  MOL Üzemanyag

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

4,2 százalékos a GDP-növekedés

ATV
-
  17.06.07 09:46 Gazdaság  KSH Bruttó hazai termék

A bruttó hazai termék (GDP) 4,2 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbi alacsony szintről, még inkább, mint az előzetesen közölt 4,1 százalék - közölte szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Így lehetne jelentősen emelni a béreket

ATV
-
  17.05.29 06:09 Gazdaság 

Nem a béremelés fedezetével van gond, hanem az érdekegyeztetés hiányával, amely nélkül viszont egyik érintett oldal sem tud komoly lobbi erőt kifejteni a kormány irányába. Béremelés nélkül ráadásul megoldhatatlan a humántőkét fejlesztő alrendszerek finanszírozása, de a költségvetési egyensúly fenntartása is – mondta lapunknak Pogátsa…