Találatok: 500 hír

Számlázó programok bekötése a NAV-hoz: megjelent a tervezet, itt vannak részletek

A költségvetés számára egyszeri 18,5 milliárd forintos költségvetési forrást igényel az „online adatszolgáltatási rendszer fejlesztése”, azaz a számlázó programok NAV-hoz való bekötése – derül ki az NGM rendelettervezetéből.

Sikeresen emelt tőkét a Raiffeisen anyabankja

Portfolio
-
  Ma 19:16 Pénzügy 

A mai nap 650 millió euróval növelte a legjobb minőségű, tier 1-es tőkéjét a Raiffeisen Bank International. A kibocsátott értékpapírok 6,125%-os kamatot fizetnek december 2022-ig - írja az osztrák pénzintézet sajtóközleményében. ...

Akinek nincs munkája, ezért talál majd nehezen

Többen dolgoznak Magyarországon, mint egy éve, és csökken a munkanélküliségi ráta. Elemzők szerint akiknek most nincs munkájuk, azok már nagyon nehezen fognak találni.

Tőzsdezárás: egyedül a Richter zárt pluszban

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,80 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 35 455,97 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: izgalmas…

Nem várt sebességű bővülés zajlott le

TőzsdeFórum
-
  Ma 19:02 Gazdaság 

A magyar gazdaság 2017 első negyedévében 4,2 százalékkal, senki által nem várt sebességgel bővült. 2007 óta csak egyszer volt ennél gyorsabb növekedést mutató negyedév. A magas dinamikát az alacsony bázis is jelentős mértékben segítette.

Budapesten nem elég a CSOK a nagyobb lakáshoz

Piac és Profit
-
  Ma 19:00 Gazdaság  CSOK

Pontosabban mindösszesen két külső kerületben van lehetőség arra, hogy egy 3 gyerekes család a CSOK igénybevételével 60 négyzetméternél nagyobb lakásba tudjon költözni. Mindeközben 2017 júniusában 27 100 új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek a fővárosban, ami 14,6 százalékkal haladja meg az idén márciusban…

Szigorítana az EKB és a brit jegybank is

ProfitLine
-
  Ma 19:00 Gazdaság 

Emeli a bankok tőkekövetelményét a BoE. A pénzügyi stabilitási jelentés publikálását követően a a brit jegybank bejelentette, hogy az úgynevezett anticiklikus tőkepuffert 2 lépésben felemeli. A jelenlegi 0%-ról 2018 júniusában 0,5%-ra, majd 2018 novemberétől 1%-ra emelik a tőkemegfelelési mutatót. Ez az intézkedés 11.4 milliárd euróval…

50 ezren kaptak csokot

Adózóna
-
  Ma 18:57 Gazdaság  CSOK

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Kommunikációs hiba volt tegnap Draghinál? Megint nagyot esett a Mol

Privátbankár
-
  Ma 18:57 Pénzügy 

A keddi nagy esést Európában kis esés, az USA-ban szép emelkedés követte. A befektetők emésztették Draghi szavait, sokan úgy vélték, csak kommunikációs hiba történt. Az euró azonban tovább erősödött, és a kötvényhozamok is emelkedtek. Négyből három részvényünk esett, az euró/forint visszament 310 alá.

Erősödött a forint

Napi
-
  Ma 18:56 Gazdaság 

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon szerdán - írja az MTI.

Tovább növekszik a villamosított vasútvonalak hossza az országban

Újabb 40 kilométernyi vasútvonalat villamosít a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF), miután győztest hirdetett a Mezőzombor–Sátoraljaújhely szakasz villamosításáról, biztosítóberendezésének és vasúti pályájának korszerűsítéséről, valamint a kapcsolódó munkák tárgyában kiírt közbeszerzési pályázaton.

Rosszul értelmezték Draghi beszédét, megszaladt az euró

Félreértették a piaci szereplők az EKB elnökét, Mario Draghi kedden tartott előadásában nem egy közelgő monetáris szigorítást vetített előre, hanem azt próbálta meg jelezni, hogy készek eltűrni egy időre a gyengébb inflációt.

Felvásárolja a Bayer a Monsanto-t

TőzsdeFórum
-
  Ma 18:48 Pénzügy 

A Monsanto amerikai vetőmagtermelő és agrárvegyipari cég az elemzői várakozásoknál kedvezőbb eredményt ért el a május 31-én zárult harmadik negyedévben, döntően a szója vetőmagok iránti növekvő kereslet miatt.

Az államtól félnek a jövő magyar nyugdíjasai, és nem is számítanak rá

MFor
-
  Ma 18:42 Pénzügy  Nyugdíj

Csak minden második magyar számít arra, hogy kizárólag a nyugdíjából meg tudna élni. A hosszú távú anyagi kockázatokat mérlegelve a legtöbben még mindig attól tartanak, hogy az állam elveszi a nyugdíjcélú megtakarításokat, ez a válaszadók 42 százalékát aggasztja komolyan – derült ki a K&H biztos jövő indexéből.

Dolgozhatok-e 4 órában rehabilitációs munkát C2-vel?

HR Portál
-
  Ma 18:41 Karrier 

Szeretném megkérdezni, hogy C2-vel 4 órába dolgozhatok-e rehabilitációs munkát.