Találatok: 500 hír

Jelenléti ív vezetése II.

Adózóna  Ma 23:30 Gazdaság 

Nem kaptam választ arra, hogy van-e az időkeretes foglalkoztatásnál olyan korlát, hogy csak (például 6 hónapig) lehet igy foglalkoztatni. Továbbá a túlórával kapcsolatos kérdésemre sem kaptam választ, vagyis mikor jogosult a munkavállaló túlóra- és egyéb pótlékra (havi időkeret-túllépés, vasárnapi munkavégzés stb.).

Mínuszban zárt Amerika

Napi  Ma 23:12 Gazdaság  Válság Tőzsde

Gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Rekordösszegű veszteséget jelentett az Airberlin

Rekordösszegű veszteséget jelentett a 2016-os évre az airberlin német légitársaság, részben a folyamatban lévő szerkezeti átalakítás költségeivel magyarázva az eredmény romlását.

A szaktudás helyett a mennyiség lett a cél, ami veszélyes lehet

HírTV  Ma 22:36 Gazdaság  Építőipar

Egy betanított építőipari munkás ötödével több fizetést visz haza, mint egy évvel korábban. Szakértők szerint a munkaerőhiányt próbálja béremeléssel megoldani az ipar.

Csökkenéssel zártak a nyugat-európai piacok

ProfitLine  Ma 22:30 Gazdaság  Tőzsde

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.

Egyre több bortermelő készít minőségi pezsgőt

ProfitLine  Ma 22:00 Gazdaság  Bor

Egyre több bortermelő készít minőségi pezsgőt a jogszabályi környezet változásának köszönhetően, Magyarországon kedvező áron lehet jó minőségű pezsgőhöz jutni - mondta Keményné Koncz Ildikó, a Magyar Bor Akadémia főtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Olvad az Eximbank nyeresége

Napi  Ma 21:50 Gazdaság  Tőzsde BÉT

Bővülő aktivitás mellett csökkent az Eximbank Zrt. nyeresége 2016-ban - derül ki az állami tulajdonú szakosított hitelintézet Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett éves beszámolójából.

Zsiday Viktor Plotinus-részvényeket vásárolt

Portfolio  Ma 21:50 Gazdaság 

30000 darab Plotinus-részvényt vásárolt a Zsiday Viktor 100%-os tulajdonában álló Tündérszikla Zrt. tegnap - olvasható a BÉT-en megjelent közleményben. Ezzel a tranzakcióval átlépte a szavazati jogot biztosító részvények 5%-os küszöbértékét....

Így reagált a kormány a CEU-ügyi felszólításra

Napi  Ma 21:47 Gazdaság 

Az Igazságügyi Minisztérium péntek reggel közleményben felelt az Európa Tanács közgyűlésének Magyarországgal kapcsolatos határozatára.

Óriásit kamuzott a kormány - 65 milliárdot bukhat Magyarország

Napi  Ma 21:36 Gazdaság  Norvégia

Olav Berstad, Norvégia budapesti nagykövete a 168 órának arról beszélt, hogy nem igaz, amit a kormány kommunikált a norvég féllel való megállapodásukról, miszerint a Norvég Alap 65 milliárd forintos elosztásánál a kormánynak vétójoga lenne.

Trump egyetlen tollvonással végzetes csapást mért a környezetvédelemre

Donald Trump ma alárt egy elnöki rendeletet, amelynek célja, hogy előre mozdítsa az amerikai partmenti olaj- és gázkitermelést. A rendelet lehetővé teszi, hogy olyan helyeken is kutatásokat végezzenek nyersanyagok után, ahol az Obama-kormány...

Több mázsa csempészáruval buktak le Záhonynál

Több mint 160 millió forint értékű csempészárut, borostyánkövet és cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ukrán rendszámú autóbuszban a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen – közölte az adóhatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Családi alapítvány

Adózóna  Ma 21:30 Gazdaság 

Tisztelt Szakértő! Családi alapítvány könyvelésében szeretnék segítséget kérni. Tudom, hogy túl tág a kérdés, de nem találkoztam még ilyennel. Milyen szabályok vonatkoznak rá, milyen speciális dolgokra kell figyelemmel lenni. Az alapítvány nem gyűjt 1 százalékot, és nem végez gazdasági tevékenységet. Magánszemély alapította az unokája…

Az Appeninn részvényenként 7 forint osztalékot fizet

Az ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt. pénteken megtartott közgyűlése jóváhagyta az igazgatótanács által javasolt, részvényenként 7 forintos osztalékot, amely a részvények csütörtöki záróára alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg - közölte a társaság. A 2009-ben alapított vállalat most fizet először osztalékot.

Gyengült a forint árfolyama

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben pénteken kora este a reggeli szintekhez képest. Az euró jegyzése 312,96 forintra erősödött este fél hétre a reggeli 311,77 forintról. Az euró napközben 311,33 és 313,13 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 288,52 forintról 289,06 forintra erősödött, a dolláré pedig 286,92 fori