Találatok: 500 hír

A kötőhártya-bevérzés tünetei, okai és kezelése - fotókkal

WebBeteg
-
  Ma 16:04 Egészség 

Kötőhártya-bevérzés esetén általában hajnalra jelentkezik az éles szélű, szabálytalan határú, élénk- vagy sötétpiros színű folt. Jellemzően panaszmentes, a beteg véletlenül észleli, vagy mások figyelmeztetik arra, hogy mi történt a szemével.

Meddig hozható helyre egy párkapcsolat?

HáziPatika
-
  Ma 16:00 Egészség 

Állandó veszekedések? Halálos unalom? Már a szex sem megy? - bizony, ez előfordul. Teljesen természetes, hogy a párkapcsolatok mélypontra kerülnek bizonyos időközönként, és ez nagyon frusztráló lehet. De mit lehet tenni egy elhidegülő kapcsolatban?

„Drágám, fordulj az oldaladra!” – hogyan küzdhetjük le a horkolást?

Ridikül
-
  Ma 16:00 Egészség 

Ha párunk horkol, valószínűleg sok álmatlan éjszakát tudunk magunk mögött. Az oldalra forduláson túl azonban akad még néhány természetes módszer, amellyel megszüntethető ez a zavaró probléma!

Milyen spray segíthet a krónikus orrvérzésen?

Női NetCafe
-
  Ma 15:00 Egészség 

A legújabb kutatás szerint az egyszerű, só alapú spray ugyanolyan hatékonyan kontrollálja a krónikus orrvérzést, mint a gyógyszeres spray-k.

Mi történik a mesterséges megtermékenyítés közben?

WebBeteg
-
  Ma 14:55 Egészség 

A mesterséges megtermékenyítés a meddőség problémájának egyre gyakoribb előfordulása miatt évről évre több párt érint. A folyamat megkezdése előtt számos kérdés, kétely felmerülhet az érintettekben. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan zajlik a beavatkozás és milyen fontos állomásai vannak. Jó tudni, hogy bár az eljárás bizonyos szakmai…

Magyar startup forradalmasíthatja a gyógyszergyártást

Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap közel 1,5 milliárd forintot fektet a RotaChrom magyar startupba, az egyedi gyógyszerhatóanyag-tisztítási technológia már jelen van a nemzetközi piacon.

Kiderült, miért öregszünk meg

HáziPatika
-
  Ma 14:30 Egészség 

Az emberi öregedés folyamatát a szervezetünkben található rendezetlen DNS-darabok is okozzák, állítják kínai kutatók, akik eredményeikről bővebben a Science folyóiratban számoltak be. A kutatók minderre a Werner-szindrómát, más nevén a felnőttkori...

Orvoslakásokat építettünk Erdélyben

MedicalOnline
-
  Ma 14:16 Külföld 

A magyar állam támogatásával felépített lakásokat adott át Szatmárnémetiben a Studium-Prospero Alapítvány, magyar orvosok is beköltözhetnek.

Tényleg rémálmaid lesznek a sajttól?

Cosmopolitan
-
  Ma 13:45 Egészség 

A Karácsonyi ének című regény óta te is tudod, hogy a lefekvés előtti sajtmajszolás nem tesz jót a békés álmoknak. Vajon ez tényleg igaz? Ennek jártak utána nemrég a kutatók!

A vastagbéltükrözés menete - Colonoscopia, béltükrözés

WebBeteg
-
  Ma 13:11 Egészség 

Jelenleg még mindig a vastagbéltükrözés a legmegbízhatóbb vizsgálat a bélbetegségek megítélésében. A diagnosztika mellett terápiás lehetőséget is ad, így az egyéb vizsgálómódszerek alkalmazása során észlelt eltérések is colonoscopia elvégzését teszik szükségessé.

Rosszul van az autóban, a repülőn? Ez az oka

HáziPatika
-
  Ma 13:00 Egészség 

Sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy egy jónak induló utazást tönkretesz egy vagy több utas rosszulléte. De miért van ez így?

Ettől rettegnek az 50 feletti nők

HáziPatika
-
  Ma 12:30 Egészség 

Sok nő retteg a menopauza megjelenésétől, pedig nem betegségről, hanem az élet egy új szakaszáról van szó. Olyan korszaka ez a női létnek, ami nem elkerülhető, de a menete igenis befolyásolható.

Mogyoróallergia: van megoldás!

Szimpatika
-
  Ma 12:00 Életmód 

Négy évvel a kezelés befejezése után is védelmet nyújt a mogyoróallergiával szemben egy új módszer, amelyet ausztrál kutatók dolgoztak ki.

Miért nem észlelik a pszichopaták a veszélyt?

Női NetCafe
-
  Ma 12:00 Egészség 

A Vrije Universiteit Amsterdam és a Nijmegeni Radboud Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a pszichopata emberek is éreznek félelmet, de problémájuk van a veszély automatikus érzékelésével és az erre való válaszadással.