Találatok: 500 hír

Mozgó fogászati rendelő: ingyenes lesz

HáziPatika  Ma 04:00 Egészség 

Országjárásra indul a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza. Ingyenes fogászati szűréssel, kezeléssel és tanácsadással is várják a gyerekeket az ország számos nagyvárosában, illetve Erdélyben.

Egy baktréium lesz az új fegyver a rák ellen

Női NetCafe  Ma 03:00 Egészség 

Egy bizonyos baktériumfaj új lehetőséget biztosíthat a rák kezelésére – derül ki egy friss kutatásból.

Hogyan öregíti a szervezetet a dohányfüst?

WebBeteg  Ma 02:51 Egészség 

Manapság mindenki mindent elkövet, hogy szebbnek, vonzóbbnak, fiatalabbnak látsszon. A dohányosok viszont eközben az ellenkezőjéért is sokat tesznek. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakemberei összegyűjtötték, hogy a dohányfüst hogyan öregíti a szervezetet, hogy mindenki szabadon dönthessen, megéri-e tovább szívni.

Hamarosan teljesen regenerálható lesz a máj

Női NetCafe  Tegnap 23:00 Egészség 

Kutatók szerint sejtek átültetésével a májba teljesen regenerálható a szerv.

Láz és lázcsillapítás gyermekkorban

WebBeteg  Tegnap 21:41 Egészség 

A gyermekorvosok mindennapi munkájuk során gyakran találkoznak azzal, hogy a szülők nincsenek tisztában a láz fogalmával és a lázcsillapítás módjaival. Tisztázzuk a fogalmakat!

Ezért ne bízd a legjobb barátodra az első tetkód megtervezését

NLCafé  Tegnap 20:15 Egészség 

A legjobb barát nem is lenne legjobb barát, ha valami normális mintát választana az első tetkódhoz... Egy 18 éves lány a saját bőrén tapasztalta ezt meg.

SMR henger - Izomlazítás felsőfokon, nem csak sportolóknak

WebBeteg  Tegnap 20:09 Egészség 

Az internetet böngészgetve nap, mint nap bukkanhatunk újabb és újabb korszakalkotó találmányokra, melyek azonnali gyógyulást ígérnek a krónikus betegségekben szenvedőknek (elhízás, hajhullás, mozgásszervi problémák). Bár a csodaszerek a gyakorlatban általában nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, egy-egy valóban…

Gyógyszerrel töltött apró buborékok forradalmasíthatják a daganatos betegségek kezelését

Női NetCafe  Tegnap 20:00 Egészség 

Az életmentő gyógyszerrel töltött apró buborékok forradalmasíthatják a daganatos betegségek kezelését.

A női higiénia alapjai

WebBeteg  Tegnap 18:56 Egészség 

Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt, hiszen a személyi higiénia hiányában a különféle betegségek is könnyebben kialakulnak. A tisztálkodás alapjait már gyermekkorban elsajátítjuk, érdemes azonban ezen felül is néhány dologra odafigyelni.

Fogynak a magyarok - Nőtt a halálozások száma és a természetes fogyás

WebBeteg  Tegnap 18:47 Egészség  KSH Fogyókúra

Az év első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A természetes fogyás is jelentősebb az egy évvel korábbinál - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Normális jelenség a hüvelyi folyás? - Az orvos válaszol

WebBeteg  Tegnap 17:25 Egészség 

Mióta menstruálok, folyással küszködöm. Két menstruáció között "átlátszós-fehér" a váladék, a havibaj elmúlta után pár nappal kezdődik és a következő vérzés előtt pár nappal múlik el. Középidőben általában kicsit erősebb. Ez normális jelenségnek számít? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Támadnak a pollenek - Erős a pollenterhelés

WebBeteg  Tegnap 16:58 Egészség  ÁNTSZ Pollen

Továbbra is erős marad a pollenterhelés - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán.

Hűvös szombat jön

HáziPatika  Tegnap 16:22 Egészség 

Szombaton front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe, ennek ellenére humánmeteorológiailag változatos képet mutathat az ország. A hidegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai fokozódnak, de az allergiahelyzet is tovább romlik.

A zöldhályog kezelési lehetőségei

WebBeteg  Tegnap 16:04 Egészség 

A zöldhályognál jelentkező szemnyomást konzervatív úton különböző összetételű szemcseppekkel, tablettákkal, esetleg infúzióval lehet csökkenteni. Egyes zöldhályog típusoknál a konzervatív terápia hatástalansága esetén megfontolandó a lézeres és műtéti beavatkozás.

Új eljárással tudják majd a rákot kimutatni

Női NetCafe  Tegnap 16:00 Egészség 

A Johns Hopkins (Baltimore, Egyesült Államok) munkatársai mágneses rezonancia (MR) képalkotóval vizsgálnák a cukormolekulákat, mely módszer hatékonyabbá teheti a szövetminták értékelését.