Találatok: 500 hír

Epekő és műtét - Az orvos válaszol

WebBeteg  Ma 22:05 Egészség 

Nemrég két epekövet találtak az epehólyagomban és azt mondták, hogy meg kell műteni és ki kell venni. Hogyan végzik a műtétet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

7 dolog, melyek befolyásolják a férfiak termékenységét

Női NetCafe  Ma 21:21 Egészség 

A legújabb kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyümölcsökben és zöldségekben lévő növényvédőszerek rosszabb minőségű és alacsonyabb spermaszám kialakulását okozhatják.

Mogyoróvajjal tényleg tesztelhető az Alzheimer-kór?

UrbanLegends  Ma 19:21 Tudomány 

Egy vonalzó és egy kis mogyoróvaj segítségével diagnosztizálható az Alzheimer-kór - írták meg 2013-ban világszerte egy floridai egyetem kutatását idézve. Csakhogy azóta sem sikerült minden kétséget kizáróan igazolni ezt a kis mintájú vizsgálatot.

Étrendi ajánlások rheumatoid arthritis esetén

WebBeteg  Ma 18:20 Egészség 

Az autoimmun kórképek közé tartozó, az egész szervezetet érintő betegség, mely krónikus ízületi gyulladást okoz, de hosszú távon a csontrendszer ásványianyag-tartalmának csökkenéséhez vezet.

Ezt jó ha tudod a migrénes fejfájásról

Női NetCafe  Ma 18:00 Egészség 

Egy nemrég végzett kutatás szerint nagy különbség van a migréntől gyakran és ritkán szenvedők egészségi állapotában: azok, akik gyakran kapnak migrénes fejfájást, általában rosszabb egészségi állapotban vannak, szegényebbek, és hajlamosabbak a depresszióra.

Bedugult az orra? - Több oka is lehet

Népszava  Ma 17:39 Egészség 

Ne várja meg, míg függővé válik az orrcseppektől! - figyelmeztet a Fül-orr-gégeközpont.

Mit vigyünk magunkkal, ha túrázni indulunk?

WebBeteg  Ma 17:36 Egészség 

A túrázás, kirándulás hasznos időtöltés. Mindenképp érdemes azonban felkészülni a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

Mik okozhatják a depresszió kialakulását?

Ridikül  Ma 16:05 Egészség 

Tudósok már megtalálták a depresszióra hajlamosító gént, mely kiválthatja ezt a borzalmas állapotot, de fontos tudni, hogy mi magunk, életmódunkkal, gondolkodásmódunkkal, is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy belekeveredjünk a betegségbe.

A sok cigaretta elmezavart is okozhat

Női NetCafe  Ma 16:00 Egészség 

A passzív dohányzást már régóta összefüggésbe hozzák egy sor betegséggel, mint például az asztma, a szívbetegség és a tüdőrák. Egy új kutatás szerint azonban a mentális betegségek kockázatának növekedéséhez is vezethet.

Az anyagcsere lelassulásának okai

HáziPatika  Ma 15:30 Egészség 

Azt jól tudjuk, hogy az anyagcsere gyorsasága vagy lassúsága nagy szerepet játszik abban, hogy milyen hatékonyan tudunk lefogyni, vagy legalábbis megtartani a súlyunkat. Sokat hallottunk arról, hogyan lehet az anyagcserét gyorsítani, de mi...

Ismét startol a Happy-hét!

PharmaOnline  Ma 15:22 Gazdaság 

Nyolcadik alkalommal, május 8-12. között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az OGYÉI.

A korpásodás okai és kezelése

WebBeteg  Ma 14:50 Egészség 

A korpa gyakran csupán átmeneti problémát jelent, és speciális hajápoló termékekkel megszüntethető. Ám az is elfordulhat, hogy a korpa hátterében makacs gombás fertőzés, vagy néha valamilyen súlyos megbetegedés áll.

Így növelhetjük a kitartásunkat a sporthoz

Ridikül  Ma 14:31 Egészség 

Feliratkozni egy versenyre, kitűzni magunk elé egy vágyott célt, az mindig nagyon izgalmas. De mi történik akkor, ha a rendszeres edzések közben egyszer csak azt vesszük észre magunkon, hogy egyre kevesebb lendülettel vetjük bele magunkat a napi sportolásba. Íme négy tipp, amelyek segíthetik a kitartásunkat!

Így edzünk hatékonyabban a zenétől

HáziPatika  Ma 14:30 Egészség 

Ha merült már le kocogás közben a telefonunk vagy az út közepén jöttünk rá arra, hogy a munkahelyi asztalon hagytuk a fülhallgatónkat, tudhatjuk: zene nélkül edzeni mit sem ér. Ezt olasz kutatók be is bizonyították.