Találatok: 500 hír

Ők lehetnek az Iszlám Állam következő vezetői

888
-
  Ma 15:28 Külföld 

Ha Abu Bakr al-Baghdadi valóban meghalt, és végre sikerül hivatalosan is - az ISIS megerősítésével - halottnak nyilvánítani, akkor a terrorvezér két főhadnagya között dőlhet el a dzsihadista szervezet irányításának jövője. Mindkét "trónörökös" korábban az egykori diktátor, Szaddám Huszein iraki hadseregében töltött be magas rangú pozíciót.

A svéd miniszterelnök szerint minden papnak támogatnia kéne a melegházasságot

888
-
  Ma 14:28 Külföld 

Stefan Löfven szerint nem szabadna olyan papoknak dolgoznia a svéd egyházban, akik nem adnak össze azonos nemű párokat.

Júliusban találkozhat Trump és Putyin

A washingtoni Fehér Ház szóvivője nem zárja ki, hogy júliusban sor kerülhet Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.

Brexit: két év kevés lesz a kilépésre

888
-
  Ma 12:58 Külföld  Brexit Századvég

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

Új korszakhoz érkezett az Európai Unió

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint új korszakhoz érkezett az Európai Unió, a pénteken tartott csúcstalálkozó ennek a nyitánya, a kérdés, hogy a német választásokkal, valamint a Brexit-tárgyalásokkal mennyi erőt sikerül gyűjteni.

Napozó nőre támadt a migráns Bécsben

Péntek délután egy napozó nőt próbált megerőszakolni egy afgán migráns Bécsben, a Dunaszigeten. Járókelők mentették meg.

Meglőtt egy fekete rendőrt egy fehér rendőr St. Loius-ban

A fekete rendőr szolgálaton kívül volt, és segíteni próbált három autótolvaj elfogásában, amikor a fehér, szolgálatban lévő rendőr meglőtte.

Fél óráig sem élt a tűzszünet Ukrajnában

888
-
  Ma 08:28 Külföld  Ukrajna

A szakadárok közlése szerint már fél órával életbe lépése után megsértette szombaton a tűzszünetet az ukrán hadsereg.

Halált kiáltottak a tüntetők Izraelre

888
-
  Tegnap 23:38 Külföld  Izrael

Iránban pénteken megtartották az ilyenkor szokásos Izrael elleni tüntetéseket, volt zászlóégetés is.

Újabb botrányosan kínos házasságra derült fény a muszlimoknál

888
-
  Tegnap 22:58 Külföld 

Egy imám egy 14 éves lányt adott feleségül egy 34 éves férfihez annak ellenére, hogy ez egyértelműen törvénybe ütközött. Az azóta már felmentett imámnak ennek ellenére nem kellett börtönbe mennie.

Megint a székely zászló miatt balhéznak a románok

888
-
  Tegnap 21:58 Külföld  Budaörs

A székely zászlót és a város saját jelképét is el kell távolítani a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal homlokzatáról a marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete értelmében - írja az MTI az erdélyi Krónika című lapra hivatkozva.

Íme a londoni toronytűz első politikai vezéráldozata, hamarosan vádemelések is várhatóak

888
-
  Tegnap 21:28 Külföld 

A konzervatív brit kormány önkormányzati államtitkárának kérésére lemondott a leégett szociális lakótömböt tulajdonló Kensington önkormányzatának az egyik városüzemeltetésért felelős vezetője. A rendőrség és tűzoltóság legfrissebb bejelentése szerint hamarosan vádemelések lesznek a toronyház tűzesete miatt felelősséggel…

Merkel: May javaslata nem jelent áttörést

888
-
  Tegnap 20:58 Külföld  Brexit Állás

A német kancellár, Angela Merkel azt mondta az EU-s csúcstalálkozó után pénteken Brüsszelben, hogy Theresa May brit miniszterelnök javaslatai, miszerint az uniós állampolgárok jogai megmaradnak az Egyesült Királyságban a Brexit után is, nem számít áttörésnek.

Baudet: "az EU megszűnése elkerülhetetlen"

888
-
  Tegnap 18:28 Külföld 

Thierry Baudet, a jobboldali Demokratikus Fórum (FvD) vezetője szerint a holland emberek még a briteknél is euroszkeptikusabbak, a nyitott határok politikája pedig fenntarthatatlan.

Újabb ámokfutásba kezdett a francia ombudsman

Bírálta a francia emberi jogi ombudsman az új terrorelhárítási törvénytervezetet. Eszerint a rendkívüli állapot több intézkedését is átemelné az általános jogi szabályozásba.