Karrier Munka Oktatás

Itt van az egyik legfontosabb infó a diákhitelről: mikor kapjátok meg a pénzt?

Ebben a tanévben is igényeltek diákhitelt? Megmutatjuk, milyen napokon folyósítják a tanulmányi kölcsönt - ezeket a dátumokat érdemes észben tartani.

Ezt a videót érdemes megnézni: "tudod milyen, mikor a szégyenérzet sarokba állít?"

Eduline
-
14:00

Iskolakezdés előtt tette közzé a 2015-ös Ki Mit Tube-győztes fiatal pécsi slammer a videóüzenetét.

Zöld számon kérhető segítség a szakszervezettől

Díjmentes zöld számon kérhet segítség a MKKSZ-től, aki tartósan ingyenes túlmunkát kénytelen végezni  - jelentette be a szervezet elnöke. Arra kérnek mindenkit a közszférában, hogy csak napi nyolc órát dolgozzon.

Nem minden átverés – tényleg ennyire egyszerűen meggazdagodhatsz

Naponta szembe jön valamilyen kamuhirdetés, ami örök életet és gazdagságot ígér, otthoni, rugalmas munkavégzéssel. Ezek jellemzően túl szépek, hogy igazak legyenek, és a legtöbbről valóban kiderül, hogy csak a szerencsétlen…

Több ezer diák sorsa dől el néhány nap múlva, jönnek az újabb ponthatárok

Eduline
-
12:30

Már csak néhány nap, és kiderül, bekerültek-e a pótfelvételizők a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára.

Nagy változások a Samsungnál

Alaposan átalakította marketing és pr-csapatát a Samsung Electronics Magyar Zrt., visszatért a céghez Samu Zsófia, aki korábban is irányította a pr-tevékenységet. A marketing részleget Witsch Gerda vezeti, aki 2015 óta dolgozik a vállalatnál.  

A világ 6 legjobban fizető állása

Még mindig a vállalatvezetők és bizonyos munkakörökben lévő egészségügyi dolgozók viszik haza a legmagasabb fizetést. De vajon melyik országban keresnek a legjobban és milyen munkakörben - erről ír a Portfolio.

"Nem érjük be az értesülésekkel": kérdésekkel bombázza Csépe Valériát több szervezet

Eduline
-
11:00

"Nem érjük be a többnyire a sajtóból származó, nem mindig megbízható értesülésekkel, egy társadalmi szintű szakmai egyeztetés aktív részesei kívánunk lenni" - írja nyílt levelében tizenkét pedagógiai szervezet, amely több kérdést tesz…

Mi a mai vezető legfontosabb képessége?

HR Portál
-
10:50

A modern vezető nem mindentudó, hajlandó tanulni, hisz a fejlődésben és a felhatalmazásban. A MÁSKÉPP GONDOLKODÓK lesz a 2017 őszi HR Piknik témája, hogy ez mit is takar, arról beszél a Piknik egyik szervezője, előadója Kiss…

Téged is zavar a kihulló haj a fürdőkádban? Ez a magyar találmány oldhatja meg a problémád

Mindenkit bosszant, ha hajmosáskor tele a zuhanyzó hajjal. A HairHanger magyar fiatalok terméke, kényelmes megoldás nyújthat.

Testbeszéd az állásinterjún: erre figyeljünk!

Profession
-
10:45

A megfelelő testbeszéddel megnyerhetünk, vagy akár el is veszíthetünk egy állást.

Folyamatosan gyarapodik a nyugdíjas-szövetkezetek száma

Már 19 bejegyzett nyugdíjas-szövetkezet kínál állásokat, azoknak az időseknek, akik nyugdíjuk mellett visszamennének dolgozni - írja a blokkk.com

Többet kereshetnek a futárok a Sendee-vel

HR Portál
-
10:03

A Sendee rendszerébe olyanok jelentkeztek elsősorban, akik profi futárnak tekinthetők, hosszú távon azonban számítanak a részmunkaidőben, másodállásban belépőkre, a diákokra, és azokra, akik két állás között…

Legalább 20 ezer forintos pótlékot kapnak szeptembertől az osztályfőnökök

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra, az osztatlan tanárképzésre különösen nagy volt az érdeklődés az elmúlt három-négy évben - erről a Klebelsberg Központ elnökhelyettese beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornán…

Így nézett ki 250 évvel ezelőtt a magyar iskolarendszer: latin, grammatika, poétika

Kétszázötven éve, 1777. augusztus 22-én hagyta jóvá Mária Terézia királynő a magyar oktatásügy első átfogó rendezését, a Ratio Educationist.

Még nincs vége a bérharcnak a Tesconál

Adó
-
08:57

A Tescónál működő két szakszervezet, a KASZ és a KDFSZ között feszülő ellentétek homályosítják a képet.

Kevés a lakos a praxishoz

A legfrisebb adatok szerint a 317 tartósan betöltetlen körzet közül 19 található Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, írja a Szon.hu.

Rengeteg kritikát kapott, mégis tömegek nézik meg ezt a filmet

Használjátok ki a nyári szünet utolsó napjait, és menjetek moziba - ehhez ajánlunk ma filmeket.

Meddig tekinthető munkabalesetnek, ha a dolgozó megsérül?

HR Portál
-
07:29

Munkavállaló egy kézi anyagmozgatás során eltörte az ujját, keresőképtelen állományba került. A balesetet követő vizsgálaton derült ki, hogy az ujjcsontján ciszták találhatóak, ezért a csont törésből adódó gyógyulása után további…

Kiürülő védőnői körzetek

Míg a betöltetlen háziorvosi praxisok betöltésére pályázatot írt ki a kormány, addig a védőnői körzetek betöltésére esély sincs, írja a WebOrvos.

Műveltségi teszt csak bátraknak. Ki meritek próbálni?

Eduline
-
06:16

Egy rövid műveltségi tesztet állítottunk össze, amiből kiderül, hogy mennyire figyeltetek a művészetórán vagy magyaron. Lássuk, nektek hány pont lesz.

Cégkapu-regisztráció: már csak két hét!

2017. augusztus 30-ig minden gazdálkodó szervezet számára kötelező a Cégkapun történő regisztráció – hívja fel a figyelmet a KamaraOnline.

Akik sosem kapták meg az ígért béremelést

Garantált bérminimum, plusz 20 ezer forint kiegészítő díjazás: ennyit keres ma a háziorvosok mellett dolgozó, közel 8000 körzeti ápoló, miközben a praxisok havi finanszírozása 390 ezer forinttal emelkedett 2015 óta.

Új munkahelyeket eredményezett a termelési kapacitásbővítés

Profession
-
05:00

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft., ezzel 17 új munkahelyet teremtett a régióban.

Zseniális képek: ilyen a matematika úgy, ahogy még biztosan nem láttátok

Eduline
-
20:23

Sokan nem szeretik a matekot, pedig ha érdekesen és jól van elmagyarázva, akkor nem is olyan nehéz.

Zseniális teszt: mennyire jó a logikátok? Derítsétek ki

Eduline
-
19:00

Nem árt, ha az ember nem csak megy a feje után, hanem egy kicsit gondolkozik is, amikor egy kérdésre felel vagy döntést hoz. Lássuk, nektek milyen a logikátok.

Öt dolog, ami szigorúan tilos az első egyetemi évben

Eduline
-
18:00

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek.

Volt Forma 1-es pilótával is versenyzett a 16 éves Keszthelyi Vivien

Az Audi TT Cup sorozat legfiatalabb versenyzője idei legjobb hétvégéjén van túl.

Őszi érettségi: fontos határidő jön, így lehet jelentkezni a vizsgákra

Eduline
-
15:00

Hogyan kell jelentkezni a 2017-es őszi érettségire? Meddig és hol kell leadni a jelentkezési lapot? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Fontos dologra figyelmeztetik a szülőket, ezzel nem árt tisztában lenni

Nincs kötelező, egyéves garancia a 10 ezer forint feletti iskolatáskára, van viszont az ilyen vételár feletti számológépre, diktafonra, hangszerre, sporteszközre, laptopra – hívja fel az iskolaszereket vásárló szülők figyelmét a Budapesti…

Döbbenetes, mennyit kell fizetniük a szülőknek ezekben a napokban

Több tízezer forintos kiadással kell megbirkózniuk azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke iskolapadba ül szeptembertől. A költségek a családi kassza akár 30 százalékát is kitehetik, csak a tanszerek ára átlagosan 10-20 ezer forint - írja a…

Ezt a három filmet érdemes megnézni: ez a tökéletes augusztus 20-i program

Eduline
-
12:00

Ha az időjárás és a tömeg miatt kihagyjátok a mai tűzijátékot, van egy ötletünk. A mozi tökéletes program lehet a hétvégére. Mutatjuk, miből lehet választani.

A SZÉP kártya szabadidőzsebe felhasználható élelmiszer vásárlásra?

HR Portál
-
11:41

A Szép kártya szabadidőzsebével kapcsolatos kérdésem, van, hogy élelmiszer vásárlásra elfogadják valahol? Az alkártya konkrétan mit takar?

Ilyen lesz az ingyenes nyelvvizsga: a nyolc legfontosabb kérdés és a válaszok

2018-tól az első sikeres nyelvvizsga árát visszakapják a 35 évnél fiatalabbak. Rengeteg olvasónk tett fel erről kérdéseket, itt találjátok a válaszokat.

Itt van az új bértábla: megvan, mennyit keresnek majd a pályakezdő pedagógusok

Eduline
-
10:00

Nemcsak a többéves tapasztalattal rendelkező, hanem a pályakezdő pedagógusok bére is változik szeptembertől: kiszámoltuk, mekkora összegre számíthatnak ősztől.

Toplista