Karrier Munka Oktatás

Százával hagyják el az országot az egészségügyi dolgozók

Tavaly is több száz egészségügyi dolgozó döntött úgy, hogy elhagyja az országot - hiába javul a tendencia, az orvoshiány mellett egyre nagyobb gond a nővérhiány is.

Kellékek az otthoni irodádhoz

HR Portál
-
07:30

Ma már nem ritka, hogy valaki a hét bizonyos napjain, vagy akár minden nap otthonról végzi munkáját. Van néhány olyan eszköz, melyeket érdemes beszerezni az otthoni munkavégzéshez - írja az iroda.hu.

Milyen legyen a jövő alapellátása?

Gondolatait Kincses Gyula exállamtitkár, egészségpolitikai szakértő osztotta meg "saját asztalfiókjával".

10 százalékkal nőhetnek idén a reálbérek

A májusi lassabb emelkedés ellenére is 10 százalékkal nőhetnek a reálbérek 2017-ben.

Kötelező lenne a marketingképzés HR-eseknek?

HR Portál
-
15:10

Mielőtt bárki a szívéhez kapna, szögezzük le, senkinek sem lesz kötelező különféle képzések elvégzése. Azt azonban be kell látni, hogy a sikeres munka érdekében már nem elég, ha csak a saját területünkön vagyunk uptodate-ek, a munkánkhoz…

Két magyar fiatal is első helyen végzett a nemzetközi modellversenyen

Kaliforniában, a 21. Nemzetközi Előadóművészeti Bajnokságon Kovács Péter Tamás és Nagy-Eszlári Stella is aranyérmet szerzett.

Adócsaló őrző-védő cégre csapott le a NAV

A NAV munkatársai olyan őrzés-védelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak - írja az ado.hu oldal.

Hány pont kell az állami ösztöndíjhoz az agrárszakokon?

Eduline
-
14:00

Több agrárképzésen az idén is előzetes ponthatárokat húztak - nézzük, melyek ezek az alap- és osztatlan szakok.

Új irodavezető és új partner a Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Irodában

HR Portál
-
13:27

Dr. Várszegi Zoltán (46) ügyvédnek, eddigi helyettesének adta át az irodavezetői pozícióját dr. Réti László (60), a 47 jogásszal működő Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Irodában. Július 1-jével partnerként csatlakozott az irodához dr.…

1100 fős kollégium épült a győri egyetemen, ősztől be is költözhetnek a hallgatók

Eduline
-
13:00

Több mint ezer férőhelyes kollégium épült Győrben, az épületet egy lebontott sportcsarnok helyére húzták fel.

Ezeket érdemes tudni a szülési szabadságról

HR Portál
-
12:55

A szülési szabadságról a munka törvénykönyve, a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény és a társadalombiztosítás ellátásairól szóló törvény rendelkezik. De vajon mik a szülési szabadság jelenlegi szabályai? - ezeket…

A Duna Aréna építésének reklámfilmje hemzseg a munkavédelmi bakiktól

Hemzseg a munkavédelmi szabálytalanságoktól a budapesti vizes világbajnokságnak otthont adó Duna Aréna építését reklámozó rövid film. A több mint 40 milliárdba fájó építkezést 2 percben bemutató anyagban több furcsaság…

Nem maradnak sokáig az ukrán vendégmunkások

Problémákat okoz az ukrán vendégmunkások hazai foglalkoztatása. Egy részük ugyanis a Magyarországon kiállított munkavállalói engedéllyel azonnal továbbáll az Európai Unió más tagállamaiba. Az is feszültséget okoz, hogy ugyanannyit…

Már az őszi érettségire készültök? Itt találtok mintafeladatokat és mintatételeket

Eduline
-
11:00

Több közismereti tantárgyból közzétette 2017-es őszi érettségi szóbeli mintatételeit és a mintafeladatokat az Oktatási Hivatal.

A siker titka az egészséges, harmonikus és motivált munkaerő

HR Portál
-
10:52

A Vodafone Magyarország 2016-ban harmadszorra nyerte el a Legjobb Munkahely díját nagyvállalati kategóriában. Kalocsa Adriána Toborzás-kiválasztásért és munkáltatói márkaépítésért felelős szenior menedzsert kérdeztük a cég HR…

A Google átláthatóbbá teszi a kiválasztás folyamatát

A Google pár napja indította el új szolgáltatását, a Hire-t, ami elsősorban a jelöltek kiválasztásában (pl. interjú időpontok adása, levelezés, értékelés) segíti majd a munkáltatókat valamint a HR-eseket - írja a BITPort.

Így hozzuk ki a legtöbbet magunkból az állásinterjún

Profession
-
10:30

Hasznos tippek Fehér István, kiválasztási-, szervezetfejlesztési szakértőtől, coach-tól és trénertől.

Bezárhat a Táltos Iskola Vásárhelyen?

Az intézményben vizsgálódik a NAV és az Oktatási Hivatal, konyhásoknak, tanároknak mondtak fel – az iskola vezetése hallgat.

Rétvári: kevesebb orvos megy külföldre

 "Kevesebb, mint feleannyi orvos akart távozni, mint 2011-ben" Rétvári Bence államtitkár szerint.

Ezek a szakok tarolnak az idei felvételin (is): milyenek lesznek a ponthatárok?

Ahogy az előző években, úgy az idei felvételin is a gazdasági szakok taroltak - a gazdálkodási és menedzsment ismét a legnépszerűbb BSc-képzés. De hány pont kell az állami ösztöndíjas helyhez?

Ennek is lehet örülni: maradt még orvos az országban

Tavaly feleannyi orvos akart távozni, mint 2011-ben - az államtitkár ezt nem azzal magyarázza, hogy lassan már mindenki külföldre ment, aki tehette, hanem a helyzet javítására tett kormányzati intézkedésekkel.

Ezeket fizeti helyetted az utasbiztosításod

A külföldre utazók jelentős részének nem kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, de azt már kevesen tudják, hogy pontosan mit fizet helyettük utasbiztosítójuk - írja a Vienna Life Biztosító blogja.

Íme, a ponthatárváró bulik listája: Budapest, Pécs, Zalaegerszeg

Eduline
-
06:00

Budapesten és több vidéki egyetemvárosban is koncertekkel várják a 2017-es felvételi ponthatárait. Mutatjuk a programokat.

Interjú, kilépéskor

Profession
-
05:00

Egyre gyakoribb, hogy kérdéseket nemcsak a kiválasztáskor kapunk, hanem akkor is, amikor kilépünk a cégtől. Hogy mire számíthatunk, cikkünkből kiderül.

Hogyan számít be a nyugdíjba az anyasági támogatás és munkanélküli időszak?

HR Portál
-
19:41

Szeretném megkérdezni, hogy az anyasági támogatás és munkanélküli időszak beszámít a nyugdíjba? Kb. 1 évet lehettem munkanélkülin. Itt Hajdúböszörménybe hol lehet megtudakolni hogy hány évet kell még dolgoznom?

Hogyan számít a nők 40 évébe az ápolási idő?

HR Portál
-
19:29

A Nők 40 évébe hány évtől nem számítják bele a felnőtt hozzátartozói ápolási időt. Hivatkoznak az 1997-es törvényre, de abból évszámot nem lehet tudni. Nekem kétszer számolták ki az éveimet, de mind a kétszer másképpen. A…

Ezek a legjobb programok a hétvégére, ha ti is kimozdulnátok egy kicsit

Ha egy kis kalandra vágytok, vagy csak csinálnátok valamit a nyári szünetben, akkor ezen a hétvégén is remek ingyenes programokat találhattok Budapesten. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat:

Beígérték: idén nem lesz csúszás a tankönyvekkel

A könyvtárellátó zökkenőmentességet ígér, bízunk benne, hogy így lesz.

Fontos a kiberbiztonság az autóversenyzésben is

A DS Virgin Racing és a Kaspersky Lab bejelentette egy innovatív, többéves partnerség létrejöttét, amely során a kibertanácsadó cég biztosítja a csapat eszközeinek informatikai védelmét. A partnerség célja megtervezni és…

Ezek a betegségek gyakoribbak a fehérgallérosok körében, mint a kétkezi munkásoknál

Egy kutatás szerint néhány agyi betegség gyakrabban alakul ki szellemi munkát végzők körében - írja a vital.hu oldal.

Nem lesz munkája a sofőröknek - jönnek a robottaxik

HR Portál
-
11:55

Szinte az összes német autógyártó cég egyre erőteljesebben dolgozik az önvezető autók kifejlesztésén. Néhány év múlva talán már munkába is állhatnak a vezető nélküli robottaxik - írja a jarmuipar.hu oldal.

Magyar diadal született a robotikában

Hazai csapat nyerte a washingtoni robotépítő versenyt.

A Vasashoz igazolt az egykori kormányszóvivő

Mától kezdi munkáját a sportklubnál Danks Emese, aki eddig az UNICEF magyarországi igazgatójaként dolgozott.

Freelancer mint erőforrás

A jól képzett és tapasztalt informatikusokért vívott harc egyik velejárója az emelkedő bérspirál. Ugyanez a folyamat tette hírhedtté az informatikai cégek irodáinak "játszótereit" és juttatásait is, ami az erőforrások megtartását és bevonzását…

Kirúgták a szegedi villamosvezetőt, aki leszállította a sérült gyermekkel utazó édesanyát

A Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója szerint mérhetetlenül megbántotta a sérült gyermekkel utazó édesanyát az a villamosvezető, aki leszállította őket a járműről, mert túl hangosnak ítélte meg a gyermeket. Már nem dolgozik az…

Toplista