Időjárás és előrejelzés

A fővárosi tűzijáték alatt nem lesz szél és csapadék

Sikeres műszaki főpróbát tartott az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Előrejelzés az augusztus 20-i nemzeti ünnepre

MetHu
-
11:31

Ahogy várható volt, jelentősen lelassul a hidegfront térségünk felett. De tekintsük a részleteket, időjárási szempontból hogyan befolyásolhatja az ünnepi rendezvényeket!

Nem kell sokáig várni a lehűlésre – de addig tombol a meleg!

A fél országra szombatra is figyelmeztetést adott ki a hőség miatt a meteorológiai szolgálat.

Sokfelé okoz csapadékot a front

Vasárnap egy markáns hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását, amelynek hatására sokfelé számíthatunk csapadékra és megerősödő szélre. Egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék várható, heves zivatar azonban nem…

Nagyot változik az idő: már ősszel megérkezik a hó Kelet-Európába

Megjelent a 2017-es európai őszi időjárásáról kiadott előrejelzés. Valóban érdekes, de senkinek nem ajánljuk, hogy ez alapján tervezze meg őszi programjait.

A növények már várják a hétvégi esőt

Agroinform
-
16:00

Szombaton már napközben is előfordulhatnak záporok, este pedig sokfelé várható tartós eső, zápor, néhol zivatar is.

Időjárási fordulat jön - erre készüljön az ünnepen

Napi
-
14:42 Kánikula

Az egész országban várható eső vasárnap, az államalapítás napján - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután Facebook-oldalán az MTI szerint.

Szombaton még strandidő

Időkép
-
14:02

Itt a hétvége, szombaton még marad a kánikula. Tavaink közül a Tisza-tónál lesz jobb idő, a Balatonnál már feltámad a szél.

Erdőket tarolt le a vihar Lengyelországban

Fák tízezrei estek áldozatul a Lengyelország nyugati és északi régióiban múlt hétvégén tomboló viharoknak.

Lecsap a hidegfront: Ilyen lesz az augusztus 20-i hétvége

ATV
-
10:21

Ahogyan fogynak a napok a nyárból, úgy érdemes még kihasználni a strandidőt, illetve a kanikulát. És tegyék ezt annak ismeretében, hogy ezen a hétvégén egy markáns hidegfront éri el térségünket. A következő napok várható időjárásáról…

Közel 20 fokos hőmérséklet különbség alakult ki az országban

Kiderül
-
13:28

A hidegfront elérte a Nyugat-Dunántúlt. Ott már őszies hangulatú az időjárás, míg az ország nagyobbik részén tombol a kánikula.

Esős lesz a vasárnapunk

Kiderül
-
12:42

Holnap a hidegfront éppen hazánk felett húzódik, emiatt felhős, többfelé esős időre van kilátás. Majd hétfőtől már jelentősen javul az idő, egyre többfelé kisüt a nap.

Ma még hőségre, holnap már nagy esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

Kiderül
-
10:22

Ma az érkező hidegfront előtt az ország kétharmad részén igazi kánikulára számíthatunk, amely holnapra mindenütt megszűnik és az esőnek jut a főszerep.

Országszerte várható eső augusztus 20-án

Az egész országban várható eső vasárnap, az államalapítás napján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután Facebook-oldalán. A meteorológiai szolgálat rövid tájékoztatójában megerősítette, hogy a hétvégén…

A fél országra figyelmezetetést adtak ki a tikkasztó hőség miatt, de már nyakunkon a hidegfront

A fél országra szombatra is figyelmeztetést adott ki a hőség miatt a meteorológiai szolgálat.

Váratlan fordulat az időjárásban Meg fogsz lepődni, milyen őszünk lesz

Ripost
-
07:45

Nem mondhatjuk, hogy unalmas nyár van a hátunk mögött. Az időjárás minden végletet megmutatott. És őszre is meglepetést tartogat.

Este megérkezik a lehűlést hozó hidegfront

Kiderül
-
04:49

Ma napközben még használjuk ki a strandidőt, mert a délutáni, esti órákban hidegfront érkezik, amely jelentős lehűlést hoz. Vasárnap már kevéssé lesz alkalmas az időjárás szabadtéri programokhoz.

Várható időjárás - Szombat, 2017.08.19.

Sok lesz a napsütés, de kora délutántól a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegység térségében, estétől pedig a Dunától keletre is egyre több lesz a felhő.

Egy pillanat alatt leállíthatják az augusztus 20-i tűzijátékot!

Blikk
-
13:55

Több tonna robbanóanyagot terveznek elhasználni az augusztus 20-i, i tűzijátékon idén. A több ezer látványelem fellövése azonban bármelyik pillanatban, egyetlen gombnyomással leállítható, például, ha biztonsági okokból, vagy az időjárás…

Hőség – Csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat péntekre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten és…

Szombaton még érdemes lesz csobbanni egyet

Kiderül
-
10:32

A délután érkező hidegfront előtt az ország nagy részén igazi kánikulára számíthatunk, ezért még érdemes felkeresünk kellemes hőmérsékletű állóvizeinket.

Szinte az egész országban a nagy hőségre figyelmeztetnek

Tovább fokozódik a hőség, emiatt az OMSZ még nagyobb területre adott ki elsőfokú figyelmeztetést, a nagy melegre tekintettel.

Ma még hőség lesz, de vasárnap vége a nyárnak

Blikk
-
08:04

Ez a péntek lehet az utolsó igazán forró nap ezen a nyáron, akár 34 fokot is mérhetünk több felé, azután vége a nyárnak.

Hőségre figyelmeztet a meteorológia

Origo
-
07:07

Szombaton eső és jelentős lehűlés lesz.