Időjárás és előrejelzés

Ismét melegszik az idő az utolsó júliusi hétvégén

Fokozatosan melegszik a levegő a következő napokban: egyre többfelé várhatók 30 Celsius-fok körüli maximumok. Emellett ismét egyre több lesz a napsütés is, de helyenként záporok, akár zivatarok is lehetnek - derül ki az Országos…

Ismét jön a forróság

Pénteken egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat, aztán a következő egy hét során a csapadék kialakulásának esélye minimálisra csökken és visszatér a kánikula. Az esők utáni melegben fejlődhet a termés növényeinken és a száraz időben…

Ismét melegszik az idő az utolsó júliusi hétvégén

Fokozatosan melegszik a levegő a következő napokban: egyre többfelé várhatók 30 Celsius-fok körüli maximumok. Emellett ismét egyre több lesz a napsütés is, de helyenként záporok, akár zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos…

Fordulat jön az időjárásban

HVG
-
15:26

Fokozatosan melegszik majd a levegő a következő napokban.

Igaz vagy hamis?

Időkép
-
13:15

Egy villámfotó, amelyről sokan azt gondolják, hogy csak egy képszerkesztő program szüleménye, mások pedig valódinak látják. De mi az igazság?

Péntektől melegedés kezdődik

MetHu
-
10:45

Csütörtökön még magassági teknő helyezkedik el Közép-Európa és így a Kárpát-medence felett is. Pénteken ez a teknő kelet felé mozdul el, mögötte nyugat felől anticiklon és magassági gerinc nyúlik be hazánk fölé. Ugyanakkor…

Humánmeteo: fájdalmas nap vár ránk

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél felléphetnek kellemetlen tünetek. A többfelé borongós, szeles időben a fejfájásos és ízületi panaszok is felerősödnek.

Ma is többször eshet az eső

HVG
-
05:28

20-26 fok lesz.

A háború szülte a meteorológiát

HáziPatika
-
04:00

Az időjárást évszázadokon át népi hiedelmek alapján próbálták megjósolni, a modern meteorológia pedig háborús időkben született.

Zivataros hidegfront a Balatonnál

MetHu
-
21:00

Július 26-án, szerda délután egy lassan mozgó zivataros hidegfront érte el a Balatont. A front mentén és a front előtti területeken további zivatarok alakultak ki. A zivatarokat helyenként látványos csapadékzónák kísérték.

Zivatarok látványos csapadékzónákkal

MetHu
-
20:00

Július 26-án délután egy lassan mozgó zivataros hidegfront érte el a Balatont. A zivatarok megérkezését az OMSZ siófoki obszervatóriumból készített videón jól lehet követni.

Zivatarlánc vonult az országban

Láncba rendeződtek a zivatarok a Dunántúl északi felén és egyre gyorsabban haladtak kelet felé.

Elsőfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat - írja a katasztrofavedelem.hu.

Brutális melegedés jön

A mai felhős, borongós időt követően holnaptól jelentős javulás következik időjárásunkban. Több órás napsütés várható, zápor már csak egy-egy helyen lehet.

Így látták olvasóink a tegnapi viharokat (fotókkal)

Kiderül
-
10:04

Tegnap délután többfelé sötétség borult a tájra, ugyanis a Dunántúlon egy zivatarvonal fejlődött ki, szokatlanul korán érkezett az este.

Így jelenthetik be a mezőgazdasági termelők, ha kárt okozott számukra a vihar

Megyénkben az elmúlt napokban végigsöpört vihar és jégeső a mezőgazdaságban jelentős károkat okozott. A Baranya Megyei Kormányhivatal szeretné felhívni a termelők figyelmét a káresemény bejelentésének módjával…

Erős szél fújhat az óriás toronyugrás idején

Kiderül
-
08:57

Az óriás toronyugró versenyek ideje alatt pénteken és vasárnap nem lesznek zavartalanok a körülmények, ugyanis élénk, időnként erős szélre van kilátás.

Felhős marad az ég

VS
-
07:07

Hidegfronti hatást érezhetünk.

Pont ilyennek kellene lennie az ősznek

Kellemes őszi reggelünk van, de napközben szakadozni kezdenek a felhők, de hosszabb napos időszakokra inkább csak  keleten számíthatunk. Szórványosan még lehet eső, zápor, és északkeleten egy-egy zivatar is becsúszhat. Délutántól…

Hétvégére visszatér a strandidő

Kiderül
-
05:01

Ma északnyugat felől még hűvös és nedves levegő áramlik fölénk, ezért csak kevés napsütésre számíthatunk. A hét végére viszont már sok napsütés, igazi strandidő várható.

Várható időjárás - Csütörtök, 2017.07.27.

Kiderül
-
00:00

A Dunántúlon általában erősen felhős lesz az ég, keleten ugyanakkor főként a nap első felében szakadozottabb lesz a felhőzet, és ott több-kevesebb napsütés is várható.

Lecsapott a vihar Budapesten

Szerda estétől többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, gyengébben felhős körzetek északkeleten, keleten lehetnek - írja a met

Esti sötétség borult a fővárosra

Kiderül
-
18:31

A Dunántúlon egy intenzív zivatarvonal alakult ki, amely nyugat felől már el is érte Budapestet, ennek köszönhető a korai sötétedés.

PLÁZS: Pótol Ganxsta és visszatér a Wellhello

Nem hagy cserbe: július 28-án most már tényleg dől a lé a PLÁZSon Ganxsta Zolee és a Kartel az időjárás miatt elmaradt júniusi koncertjét pótolja be most pénteken a leggengszterebb gengszter és csapata.