Az osztrákok nem kérnek Juncker európai víziójából

888
-
  17.09.14 09:33 Külföld 

Chirstian Kern szociáldemokrata kancellár és Sebastian Kurz konzervatív külügyminiszter is köszönettel elutasította Jean-Claude Juncker vízióját az Európai Unióról - írja a Reuters.

17 kapcsolódó hír

Az osztrákok bírálják Juncker ötletét az eurózóna bővítéséről

Kitekintő
-
  17.09.14 13:00 Külföld 

Görögország negatív példájára hivatkozva elutasítja az eurózóna bővítéséről szóló brüsszeli javaslatot Christian Kern osztrák kancellár és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

Törökország: Az EU elárult minket

ATV
-
  17.09.14 19:50 Külföld 

Törökország úgy érzi, hogy az Európai Unió vezetői - akik régebben rövid csatlakozási tárgyalásokat ígértek - elárulták, de továbbra is reméli, hogy csatlakozhat az unióhoz - mondta Ömer Celik török európai ügyi miniszter csütörtökön, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök előző napi kijelentésire reagálva.

Egységet varázsolnának

Magyar Idők
-
  17.09.14 09:45 Külföld 

A szél ismét dagasztja az EU vitorláját, olyan lehetőségek előtt állunk, amelyek nem lesznek örökké adottak – fogalmazott Jean-Claude Juncker tegnap Stras­bourgban, bemutatva az Európai Unió előtt álló időszak fő iránymutatásait. Az Európai Bizottság elnöke évértékelőjében egy szabadság, egyenlőség és joguralom által vezérelt EU-t…

Biztos jó ötlet mindenhol bevezetni az eurót?

Privátbankár
-
  17.09.14 16:42 Gazdaság 

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán azt mondta, hogy a jövőben az uniós tagállamoknak automatikusan az eurózóna tagjává és a schengeni övezet részévé kellene válniuk. Az osztrák jegybankelnök azonban elég szkeptikus az ötlettel kapcsolatban - görögökből elég egy is...

Nem akarja a gyors pénzcserénket a német-osztrák páros - Csábítja a cseheket Juncker

Portfolio
-
  17.09.14 14:05 Gazdaság 

Miután azt vázolta tegnapi beszédében az Európai Bizottság elnöke, hogy minden tagállam minél hamarabb vezesse be az eurót és ehhez pénzügyi ösztönzőket is ígért, láthatóan "hűtő" kommunikáció indult el Németországban és Ausztriában....

Nem tetszik Juncker terve az osztrákoknak

Napi
-
  17.09.14 12:27 Külföld 

Görögország negatív példájára hivatkozva elutasítja az eurózóna bővítéséről szóló brüsszeli javaslatot Christian Kern osztrák kancellár és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter - hangzott el az osztrák közszolgálati Ö1 rádió csütörtöki műsorában.

Juncker óvatos reformot akar

Globoport
-
  17.09.14 11:45 Gazdaság 

Az Európai Bizottság elnöke az EU helyzetéről szóló beszédében szuper pénzügyminisztert akar Európának, de közös költségvetést nem.

Juncker magyar eurót és minőségi húst szeretne

Blikk
-
  17.09.13 20:03 Belföld 

Nem kétsebességes, hanem egységes Európai Uniót akar ­Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki erről a nagy érdeklődéssel várt évadnyitó beszédében beszélt az Európai Parlamentben.

Jean-Claude Juncker: Szankciók jöhetnek a kvótaper után!

MNO
-
  17.09.14 16:12 Külföld 

Az EB-elnök szerint megvannak az eszközeik, hogy fellépjenek a makrancoskodó tagállamok ellen.

Egy álláspont, hogy Románia miért ne legyen még az eurózóna és a schengeni övezet tagja

Székelyhon
-
  17.09.14 13:21 Határtalan 

Görögország negatív példájára hivatkozva elutasítja az eurózóna bővítéséről szóló brüsszeli javaslatot Christian Kern osztrák kancellár és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter – hangzott el az osztrák közszolgálati Ö1 rádió csütörtöki műsorában.

Dačić: Vagy folytatódik az uniós bővítés vagy elhal az EU

Szabad Magyar Szó
-
  17.09.14 11:22 Határtalan 

Ivica Dačić külügyminiszter értékelése szerint a bővítés jótékony hatással van az Európai Unióra, mert „vagy folytatódik az uniós bővítés, vagy megkezdődik az EU lassú elhalása“. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán kijelentette: 2019-ig nem lesz bővítés, ugyanis a Nyugat-Balkán egyetlen állama sem fogja teljesíteni a…

Mézesmadzag és furkósbot a terítéken

VG
-
  17.09.14 11:09 Gazdaság 

Az európai kormányoknak előnyt kell kovácsolniuk a Brexitből és a gazdasági fellendülésből azzal, hogy szorosabbra fonják az együttműködést – mondta évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker.

Az osztrák kancellár elutasítja az eurózóna bővítéséről szóló brüsszeli javaslatot

8400 Info
-
  17.09.14 11:07 Külföld 

Görögország negatív példájára hivatkozva elutasítja az eurózóna bővítéséről szóló brüsszeli javaslatot Christian Kern osztrák kancellár és Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter – hangzott el az osztrák közszolgálati Ö1 rádió csütörtöki műsorában. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán azt mondta, hogy a jövőben…

A Nyugat át akarja tolni a migránsokat Közép-Európába

Gondola
-
  17.09.14 10:00 Belföld 

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja. Brüsszel már a következő napokban pert indíthat hazánk ellen a kvótaügy miatt.

Uniós támogatást kaphatunk, hogy legyen eurónk

Index
-
  17.09.13 09:13 Külföld 

A magyarok húsáért is kiállt az Európai Bizottság elnöke.