Összefogtak a szülők, nem kerülnek az egyházhoz az iskolák

NLCafé
-
  17.04.21 09:48 Belföld 

Sem a zuglói Városligeti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, sem pedig a józsefvárosi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola nem kerül az ortodox egyházhoz, miután az iskolába járó gyerekek szülei egyértelműen jelezték, nem kérnek az egyházi fenntartásból.

8 kapcsolódó hír

Nem kértek az ortodox egyházból a szülők

HírTV
-
  17.04.21 13:20 Belföld 

A Városligeti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 762 tanulója közül mindössze három szülei szerették volna, hogy az iskola fenntartója az állam helyett a görög ortodox egyház legyen – értesült az Index.

Nem kértek a szülők az egyházi fenntartásból

Inforádió
-
  17.04.21 07:18 Belföld 

Nem kerül egyházi fenntartásba sem a zuglói Városligeti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, sem pedig a józsefvárosi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola – tudta meg a Magyar Nemzet.

Zuglói iskolabotrány: a Városligeti is nemet mondott az egyházi fenntartásra

HVG
-
  17.04.20 17:04 Belföld 

A nyolcadik kerületi Deák Diák és a szintén józsefvárosi Vajda Péter után a zuglói Városligeti Általános Iskolában is az egyházi fenntartás ellen szavaztak a szülők. A kerületi polgármesterek sem lelkesedtek az átszervezésért; Kocsis Máté és Karácsony Gergő is ellenezte a váltást.

Sorban kosarazzák ki az egyházakat a budapesti iskolák

Eduline
-
  17.04.21 10:27 Karrier 

Két egyház három elutasítást is kapott a közelmúltban, miután jelezték szándékukat, hogy bizonyos iskolák fenntartói jogát átvennék. A szülők egyértelműen a váltás ellen álltak ki.

Nem lesz az egyházé a Vajda suli

Ittlakunk
-
  17.04.21 18:01 Budapest 08. ker 

Nem kapja meg a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa a Vajda Péter sulit - írta a Magyar Nemzet. Hogy az egyház legyen a fenntartó, ahhoz ezt a szülők legalább 50 százalékának kellett volna megszavazni, ez pedig nem történt meg.A Vajdával párhuzamosan a zuglói Városligeti Magyar–Angol…

Nem kellett a szülőknek az egyházi fenntartás

MNO
-
  17.04.21 04:44 Belföld 

A zuglói iskolában hárman támogatták a váltást, míg 627-en ellene voltak.

Másfele kellene iskola után nézelődnie a görög ortodox egyháznak

Abcúg
-
  17.04.21 12:05 Belföld 

A Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola visszautasította a görög-keleti ortodox egyház kérelmét, 762 diák szülője közül mindössze három voksolt a fenntartóváltás mellett. A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exharátusának nem érdemes Budapesten iskolákat keresgélnie és a választási…

Mégsem lesz az egyházé két budapesti iskola

Index
-
  17.04.21 06:52 Belföld 

A Magyar Nemzet szerint a szülők leszavazták, hogy az ortodox egyházhoz kerüljön a zuglói és józsefvárosi általános iskola.