Gazdasági hírek

Németország leállítja a Törökországba irányuló fegyverszállításokat is

A német kormány az ankarai vezetéssel szembeni keményebb fellépés jegyében a Törökországba irányuló fegyverszállításokat is leállítja - értesült a Bild című német lap.

Szokott részletre vásárolni? - Forradalmi változásra készülhet

Napi
-
19:07

A jelenleg virágzó startup-kultúrának köszönhetően hamarosan számos új, innovatív fizetési és megtakarítási módszer válhat elérhetővé, akár Magyarországon is.

Ennyit költenek a szülők havonta különórákra

Az óvodás és kisiskolás gyermekek különóráira a családok nagy része havonta 5-10 ezer forint körüli összeget költ gyerekenként - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex MTI-hez eljuttatott kutatásából.

Szilícium-völgy: észrevették-e a félistenek, hogy a szexuális zaklatás kora lejárt?

Globoport
-
18:58

Ez az egész az egóról és a hatalomról szól - mondta Lisa Wang, egy start up alapítója a CNN hírtelevíziónak. Ahol egyre másra nyilatkoznak olyan nők, akiket valamilyen szexuális zaklatás ért a Szilícium-völgyben.

Beszáll az EBRD a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjába

Százmillió euróig terjedő hozzájárulást nyújt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a Budapest Airport (BA) pénzügyi átalakítási programjához. A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának…

Továbbképzés webshopok számára

Sikeresen zárult a Mastercard és a BIG FISH 2016-ban indított átfogó programja, amelynek célja az online vásárlási élmény fejlesztése volt.

Tudja, hogy kik jogosultak pályázni az erdőgép-támogatásra?

Agroinform
-
16:53

Kiemelt érdeklődés tapasztalható az Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások című, VP5-8.6.1-17 kódszámú pályázat iránt.

Hitelezővé válhat az MNB

Magyar Idők
-
16:05

Hamarosan nagy változás jöhet a jegybanki politikában, ami hosszú évek bevett gyakorlatával való szakítást is jelentene. Egyre több helyen kezdenek foglalkozni annak lehetőségével, hogy megszűnik az irányadó három hónapos betét,…

Mégsem ússza meg az Apple a gigantikus adóhátralék befizetését

HVG
-
15:58

Az ír kormány korábban ellenállt Brüsszel akaratának.

Sokba kerülnek a gyerekek különórái

Család
-
14:00

Az óvodás és kisiskolás gyermekek különóráira a családok nagy része havonta 5-10 ezer forint körüli

Orbán Viktor kimondta: kiáll fontos szövetségese mellett

Portfolio
-
13:48

Orbán Viktor a szombati Tusványoson mondott beszédében kijelentette: kész megvédeni Lengyelországot az Európai Bizottság támadásaival szemben. Emellett a németeknek is üzenet egyet-kettőt. A Lengyelországot támadó inkvizíció…

Az építőanyagok forgalma és ára is nőtt

HírTV
-
13:12

Az építőiparban továbbra is probléma a kivitelezői szakemberek hiánya.

Támadások miatt halt le a BKK felülete

Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás), a társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása...

Folyamatosan támadják a BKK online felületeit

24
-
12:35

Azt írják nem egyszerű, de állják a sarat.

Elektromobilitás: Kína a gyorsítósávban

Energiainfo
-
12:29

Hatalmas fellendülés látható a kínai elektromos gépjármű szektorban, az ázsiai óriás egy év alatt a nyolcadikról a hatodik helyre jött fel a villamos autó gyártási rangsorban – derült ki a McKinsey tancásadócég elemzéséből. A McKinsey…

Drágulnak az élelmiszerek, ha végleg betiltják ezt a vegyszert

Tumort okoztak állatkísérletekben a glifozát hatóanyagú totális gyomirtó szerek, ezért sokan e vegyszerek betiltását követelik. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy a gazdáknak súlyos károkkal kell szembenézniük, ha nem használhatják a…

Jár-e késedelmi kamat, ha az adóhatósági eljárás elhúzódik?

Speciális, magyar vonatkozású áfaügyben hozott döntést a napokban az Európai Bíróság. Az eset kapcsán felvetett kérdést leegyszerűsítve úgy is meg lehet fogalmazni, hogy jár-e késedelmi kamat az adózónak, ha az adóhatóság…

Különleges filmszemlét támogat a Médiatanács

Félmillió forintos támogatást ajánl fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját elnyerő alkotóknak.

GDPR: tovább szigorítana az EU

Tovább szigorítaná az Európai Unió adatvédelmi előírásait az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága.

Bemutatkozott az új energiatőzsde

NRGreport
-
13:27

A HUPX Csoport július 19-én tartotta meg első olyan workshop-ját, amelynek a főszereplője a HUDEX volt. A több, mint 70 résztvevőt számláló rendezvényen számos hazai és régiós piaci szereplő képviseltette magát.

Utánanézett az adóhátraléknak, vádlott lett

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt két adóhatósági dolgozó ellen, akik 2017. januárjában, Csongrád megyében, adótitoknak minősülő információt jogosulatlanul kezeltek - olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Úgy isszák a híres cseh sört, mintha nem lenne holnap

MMonline
-
11:48

Rekordnagyságúra, 2,54 milliárd koronára (29,21 milliárd forint) emelkedett tavaly a ceské budejovicei Budvar sörgyár bevétele, éves szinten 2,9 százalékkal nőtt. A nyereség 337,3 millió koronára (3,88 milliárd forint) rúgott.

Hiába a fagy, nem szabadultak el a gyümölcsárak

A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak - írja a pénteki Világgazdaság.

Napenergiával működtetett vonatok Indiában

A napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában, Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére. 

Toplista