Gazdasági hírek

Tovább nő a Permian mezők olajkitermelése

NRGreport 15:33

A terület továbbra is a termelők vonzó célpontja

Az EU mezőgazdasági biztosa kiállt a glifozát mellett

Agroinform 15:31

Az Európai Bizottság még nem döntött a növényvédő szer hatóanyag engedélyének megújításáról, ugyanakkor a mezőgazdasági biztos a glifozát 10 évre szóló engedélyezést vetette fel.

Nagy váltás az MKB tulajdonosi szerkezetében

A Magyar Idők értesülése szerint új tulajdonos lépett be a nemrég még jegybanki gondnokság alatt működő MKB Bankba. A Blue Robin befektetési alap 30 százalékos tulajdonrészét Szemerey Tamás, az NHB Növekedési Hitel Bank…

A Nap Száma: mit kezdjenek a magyar bankok ennyi pénzzel?

Ezúttal 25 milliárd forintot szorított ki a háromhónapos betétből, aminek helyet kell találniuk a bankoknak - már csak 725 milliárd forint az állomány.

Felhőkarcoló farm Afrikában

Magro 15:29

Egymás után mutatkoznak be az eVolo Skyscraper Competition 2017 pályázatra érkezett felhőkarcoló tervek. Az egyik legérdekesebb a Pawel Lipiński és Mateusz Frankowski által megálmodott Mashambas Skyscraper, amit Afrika…

CEU-törvény: kötelezettségszegési eljárás indult

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított  Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása miatt, amely bírálói szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU).

Eredményes évet zárt az MVM Csoport

Az MVM Csoport sikeresen bevezette új középtávú stratégiáját, ennek köszönhetően újabb eredményes évet zárt a társaságcsoport, amely 2016-ban 1034,149 milliárd forintos árbevételt produkált. Ehhez 110,782 milliárd forintos…

Mégsem jött be Merkel paradicsoma? Rengeteg menekült megy haza

Eddig 15 ezer menedékkérő hagyta ott Németországból: van, aki önként, van, akit hazaküldtek.

Mi a közös a hazai menekültekben és a balatonmagyaródiakban?

Napi 15:17

Tavaly a településen épp ennyien laktak, míg hazánk összesen ennyi embernek adott menekültvédelmi státuszt. Magyarország az unióban az egyetlen, ahol a legtöbbször afgánok kérelmét fogadták el a hatóságok, a legtöbb engedéllyel…

Távozott az MTI főszerkesztője

24 15:15

Toót-Holló Tamás, az MTI főszerkesztője telefonon erősítette meg megkeresésünkre a távozása tényét, de karrierje folytatásáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A területet maga a vezérigazgató felügyeli ezután.

Millenniumi Díjakat adtak át Budapesten

Híradó 15:09

Átadták a Millenniumi Díjakat négy intézménynek Budapesten.

Hatékony volt a Boeing költségcsökkentési programja

Csökkenő árbevétel mellett is jobb üzemi eredményt ért el az amerikai Boeing repülőgépgyártó az első negyedévben az előző évihez képest.

Nem épül hulladékégető a magyar határra

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság - jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.

Sokkal ritkábban verik át azt a bankok, aki tájékozódik a lehetőségekről

Az MNB Pénzügyi fogyasztóvédelmi jelentése szerint mindenképpen érdemes az előzetes fogyasztói tájékozódás, ez ugyanis mérsékli a kockázatokat.

Újrapozícionálták az Arany Ászok brandet

Médiapiac 14:57

Az Arany Ászok új kommunikációs platformot, és ezzel egyidejűleg, Arany Ászok Frissenszűrt néven, új, pasztőrözés nélkül készült termékvariánst vezet be most induló kampányában.

Közel 3 milliárdos beruházás Békéscsabán: pipa!

MFor 14:31

Elkészült a nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari M-Flexilog gyártóbázisa és raktára a békési megyeszékhelyen, május 2-án indulhat a munka.

Jó hír az autósoknak: érdemes várni a tankolással

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

„A forinthitelek kockázatáról az emberek 99 százaléka nem tud”

HírTV 10:48

Idén is tüntettek a devizahitelesek a Portfolio hitelezési konferenciája előtt.

A Wikipedia alapítója újságot alapít, ahol önkéntesek ellenőrizhetik majd az újságírók állításait

444 17:28 Hoax

A Wikitribune a kamu hírek elleni harc jegyében közösségi szerkesztést kínál majd.

Javaslatcsomagot dolgozott ki kilenc logisztikai szervezet

Nemzeti logisztikai összefogás elnevezésű dokumentumban foglalták össze a javasolt intézkedéseket. 

Közel 200 embert segíthetnek munkához

Huszonegy szervezet írt alá együttműködési szerződést hétfőn a városháza dísztermében. A munkáltatók, civil szervezetek és önkormányzatok ezzel ahhoz a paktumszervezethez csatlakoztak, melynek célja a foglalkoztatási helyzet javítása…

Pénzt kaphat a korszerűsítésre!

Család 10:00 Hitel

Hét elejétől nyújthatóak be a családi házak és társasházak energetikai korszerűsítésére szánt 115 milliárdos keretű nulla százalékos hitelprogramok kérelmei, melyekből közel 24 ezer lakóépület korszerűsítése valósulhat meg…

15 magyar aranyérem a Portugieser du Monde versenyen

Ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Borozó szerkesztősége és kiadója a portugieser-borok világversenyét. Az április 21-i versenyen 2 kontinens 9 országából 101 bor szállt ringbe a 4 champion címért és az aranyérmekért.

Toplista