Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Soha el nem készült Alien-filmek

Ma 19:31

Az Alien-sorozatban kulcsfontosságú az LV-426 kódjelzésű bolygó, hiszen ott találja meg a Nostromo legénysége az idegen tojásokkal teli hajóroncsot. Ezért is van ma, azaz 4.26-án a Nemzetközi Alien Nap. Ennek örömére összeszedtük azokat az…

A Nagy Fináléra készül a Cassini űrszonda

Ma 10:46

Titokzatos hatszög a Szaturnusz északi féltekéjén, a gyűrűk szerkezetének meglepő új részletei, leszállás a Titan holdra, az élet lehetősége az Enceladus holdon.

Gigantikus napkitörés történt - ebből lehetnek bajok

17.04.24 19:32

Óriási napkitörést észlelt az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA). A szervezet egy felvételt is közzétett, ezzel együtt pedig arra figyelmeztettek, hogy a kitörés a következő napokban áramkimaradásokat is okozhat - írja a Blikk.hu.

Gigantikus napkitörésről készítettek bámulatos videót

17.04.24 17:36

Gigantikus napkitörést észlelt a NASA. A jelenséget 20 órán át figyelhették meg, a tudósok szerint egy ilyen mértékű napkitörés a Földre is komoly veszélyt jelenthet.

Kikötött a Tiencsou-1 teherűrhajó

17.04.22 13:55

Kikötött a Tienkung-2 űrlaboratóriumnál szombaton Kína első teherűrhajója, a Tiencsou-1 - jelentette be a kínai űrkutatási hivatal.

Néhány óra múlva megkezdődik a Titán varázsszigeteinek a felkutatása

17.04.22 00:31

Utoljára kerül közel a Szaturnusz legnagyobb holdjához, a Titánhoz a Cassini űrszonda, amelynek közel húsz éves küldetése hamarosan véget ér. De okunk így sincs a szomorkodásra: ugyanis a Cassininek szép élete volt – az elmúlt évtizedek egyik…

Először figyeltek meg "űrhamburgert" evő "bébicsillagot"

17.04.21 17:19

Először figyeltek meg a csillagászok egy fiatal "bébicsillagot", amint egy "hamburgerszerű", porból álló képződményt eszik.

Kína elindította első teherűrhajóját

17.04.20 16:45

A 2022 tájára megépítendő űrállomás felé tett jelentős lépésként Kína elindította első teherűrhajóját, Tiencsou-1-et csütörtökön a Hajnan tartománybeli Vencsangban lévő űrrepülőtérről.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Gateway to Space I.Gateway to Space II.Gateway to Space III. SputnikGateway to Space IV.Gateway to Space V.Gateway to Space VI.Gateway to Space VII.Gateway to Space VIII.Gateway to Space IX. SatelliteGateway to Space X. Satellite

Kapcsolódó témák

Közélet

Fémionok vannak a Mars felsőlégkörében is

A NASA MAVEN űrszondájának új mérései szerint fémionok találhatók a vörös bolygó felsőlégkörében is. Jelenlétük más megvilágításba helyezheti a marsi ionoszféra több szempontból rejtélyes viselkedését. A kutatás vezetője,…

Közélet

Félelmetes: így nézett ki a Föld mellett elhaladó aszteroida - fotó

Radarkép is készült az 1,4 kilométer széles aszteroidáról, ami 1,8 millió kilométerre közelítette meg a Földet.

Ország

Rákattantak a kínaiak Mága Zoltánra

A hegedűs bevette Kínát: teltházas koncertekkel népszerűsítette a magyar zenei kultúrát koncertkörútján, és még az Újévi Koncertjét is közvetíti a kínai állami televízió.

Tudomány

Javult a Boeing pénzügyi helyzete

Csökkenő árbevétel mellett is jobb üzemi eredményt ért el az amerikai Boeing repülőgépgyártó az első negyedévben az előző évihez képest.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló