Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Lefényképezett valami furcsát a Cassini, éppen azelőtt, hogy a Szaturnuszba zuhant

17.09.19 16:57

Néhány éve épp a Cassini űrszonda fedezte fel azt a különleges objektumot, ami a Szaturnusz gyűrűjének szélén kering. Múlt héten, mielőtt megsemmisült, még készített róla egy felvételt.

Visszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata

17.09.18 12:33

Visszatért az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) hatfős kutatócsapata nyolc hónapon át tartó izolációjából, melyet a Marson tapasztalhatóhoz hasonló körülmények között töltött egy Hawaii-szigeti vulkánon.

Itt követheti élőben a Cassini utolsó pillanatait

17.09.15 13:10

A szonda az űrkutatás egyik legjelentősebb eszköze volt, most azonban elérkezett kalandja végéhez.

Üstököst játszik egy exobolygó

17.09.15 09:33

A napjához túl közel keringő Gliese 436b épp elveszíti légkörét, amely hatalmas csóvaként követi a bolygót.

Megsemmisült a Cassini űrszonda

17.09.15 08:15

Megsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini, az amerikai és az európai űrügynökség, a NASA és az ESA űrszondája pénteken. Ezzel befejeződött a 20 éve tartó misszió, az emberiség egyik legjelentősebb műholdas küldetése.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Gateway to Space I.Gateway to Space II.Gateway to Space III. SputnikGateway to Space IV.Gateway to Space V.Gateway to Space VI.Gateway to Space VII.Gateway to Space VIII.Gateway to Space IX. SatelliteGateway to Space X. Satellite

Kapcsolódó témák

Közélet

Nézze meg a Cassini űrszonda utolsó képeit a Szaturnuszról

Ma elég a Szaturnusz légkörében a Cassini, amely 7 új holdat fedezett fel és a tervezettnél 9 évvel hosszabban tudott működni – írja a hvg.hu. Időközben megérkeztek az űrszonda utolsó fotói a bolygóról. Fotó: NASA A Cassini…

Közélet

Visszatért a Mars kutatócsapata

Visszatért az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) hatfős kutatócsapata nyolc hónapon át tartó izolációjából, melyet a Marson tapasztalhatóhoz hasonló körülmények között töltött egy Hawaii-szigeti vulkánon.

Ország

Kínában már a buszok is automaták lehetnek

Önvezető autóbuszokkal indít próbajáratokat a fejlett technológiai cégek magas koncentrációjáról ismert dél-kínai Sencsen város busztársasága, a Shenzhen Bus Group.

Ország

F1: komoly döntést hozott Schumacher családja

A Mirror szerint az Egyesült Államokba, pontosabban a Texas állambeli Dallasba szállíttathatja a családja Michael Schumachert, akinél egy agysérülésekre szakosodó specialista próbálhat meg elérni áttörést.

 

Kategória ajánló