Szomália hírek

Ország › Szomália

Rengetegen meghaltak egy katonai bázis elleni öngyilkos merényletben Szomáliában

17.04.10 16:52

Legalább 13-an meghaltak és sokan megsebesültek az al-Shabaab helyi terrorszervezet által egy katonai bázis ellen intézett öngyilkos merényletben Mogadishuban - közölte hétfőn a szomáliai kormány.

A szomáliai elnök hadiállapotot hirdetett ki

17.04.06 21:04

Szomáliában hadiállapotot hirdetett ki csütörtökön az államfő, hogy le tudják győzni az országot terrorizáló al-Shabaab szervezetet, amely erőszakkal át akarja venni a hatalmat, és szélsőséges iszlamista törvénykezést akar bevezetni.

Egy étterem közelében robbant pokolgép

17.04.05 15:49

Legalább heten meghaltak a szomáliai fővárosban, amikor autóba rejtett pokolgép robbant egy étterem közelében - jelentette szerdán a helyi rendőrség, amely az al-Shabaab nevű helyi terrorszervezetet sejti a robbantás mögött.

Öreg férfiakat erőszakolt, majd gyilkolt a migráns

17.04.04 19:01

Egy szomáliai menekült betört egy gondozóotthonba, majd megerőszakolt két rokkant férfit, valamint meggyilkolta egyikük feleségét a németországi Neuenhaus városában – írta a Daily Mail.

Eltérítettek egy olajszállítót Szomália északi partjainál

17.03.14 11:28

Kalózok eltérítettek egy olajszállító hajót Szomália északi partjainál; hasonló esetre négy éve nem volt példa a kelet-afrikai ország térségében - közölték kedden tisztségviselők.

Pokolgép robbant a szomáliai fővárosban - számos halott

17.03.13 11:48

Legalább hatan meghaltak hétfő reggel a szomáliai fővárosban, Mogadishuban egy szállodánál végrehajtott pokolgépes támadásban - közölte a rendőrség.

Több mint százan haltak éhen Szomáliában, pusztít a kolera is

17.03.04 20:43

Az elmúlt 48 órában száztíz ember halt éhen a szárazság sújtotta délnyugati körzetben, Bayban. Közben egy nap alatt 69-en hunytak el kolerában.

Félszáz ISIS-hű terroristát öltek meg Afrikában

17.03.02 23:40

Az Afrikai Unió és a szomáliai katonák közösen támadták meg az al-Shabaab szélsőséges iszlamista szervezet központját, ahol 57 fegyveressel végeztek.

A(z) "Szomália" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés