Norvégia hírek

Ország › Norvégia

Norvégia digitalizálja Nigéria irodalmát

Ma 11:02

A Norvég Nemzeti Könyvtár digitalizálja a nigériai irodalmat egy olyan példa nélkül álló konstrukció keretében, amely a felek reményei szerint mintaként szolgál más országok számára is, és segít létrehozni egy "önálló afrikai digitális könyvtárat".

„Ahogy öregszem, úgy érzem egyre fontosabbnak, hogy a szívemre hallgassak”

17.05.28 06:49

Life On Death Road címmel, június 2-án adja ki új szólólemezét Jorn Lande. A norvég énekes szólócsapata gyakorlatilag teljesen kicserélődött a tavalyi Heavy Rock Radio feldolgozásalbum óta, és most megérkezett a címadó szám is az anyagról.

Bronzérmesek vagyunk a legkárosabb adókedvezményeket nyújtók listáján

17.05.24 05:31

Magyarország a harmadik helyet nyerte meg azon az európai szavazáson, amelyen a Föld éghajlatára nézve a leginkább káros adókedvezményeket „jutalmazták”. Ezt a kétes dicsőségű eredményt hazánk a céges személygépkocsi-vásárlás és…

Iváncsik Tamás bajnoki címmel búcsúzik az Elverum csapatától

17.05.23 09:00

Megvédte címét a norvég férfi kézilabda-bajnokságban az Elverum, ennek ellenére a magyar válogatott Iváncsik Tamás távozik a csapattól.

Helyreállítják a globális vetőmagbank bejáratát

17.05.22 15:36

A Spitzbergákon létrehozott "ítéletnapi tárolóban" mínusz 18 fokon akár 1000 éven át megőrizhető az ott elhelyezett 4,5 millió vetőmagminta.

Vigyázni kell az új szellemhajókkal

17.05.21 08:55

Robot vezeti a jövőre szolgálatba álló teljesen elektromos meghajtású új típusú norvég tengeri teherszállítót. A szellemhajó működtetésében eleinte nem árt az óvatosság.

Veszélyben a világ vetőmag-vésztartaléka

17.05.20 19:49

Norvégia korszerűsíti a világ vetőmag vésztartalékának helyet adó Globális Vetőmag-tároló árvízvédelmét, miután víz tört be a létesítmény bejárati alagútjába.

A(z) "Norvégia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Hardbakkebekken -|- Local streamBlue Hair20160908414sc12_Oslo20160907093sc12_OsloEvening at the Oslo Opera House, NorwayUlriksdal -|- VillaNoorduyn Norseman Mk VI UC-64A  at Kjeller Air Show 2017Oslo 3.19, NorwayNoorduyn Norseman Mk VI UC-64A  at Kjeller Air Show 2017Noorduyn Norseman Mk VI UC-64A  at Kjeller Air Show 2017

Kapcsolódó témák

Sport

Új 2400 négyzetméteres vízi-játszótérrel indul a nyár a Tisza-tónál

Az ország második legnagyobb taván június 2-án nyitják meg a több mint két kézilabda pálya alapterületű vízi-kalandparkot.

Sport

Jónyer István: Többszörös olimpiai bajnok lennék, ha…

Volt idő, amikor Magyarország meghatározó szerepet játszott az asztalitenisz világversenyein – Jónyer István a sportág utolsó hazai aranykorának kiemelkedő alakjaként kerülhet be a Nemzet Sportolói közé.

Ország

Így készülnek a dánok a kamionos terrortámadásokra

Teherautókkal zárta le a rendőrség az utakat Dániában egy karneváli ünnepségen, hogy megakadályozzanak egy esetleges gázolásos merényletet - olyat, mint amilyen tavaly Berlinben vagy Nizzában történt.

Ország

Vidékre költözik az IKEA

Júniusban vidéki városokba látogat az IKEA. A rendezvényeken a svéd finomságok mellett lakberendezőktől is tanulhatnak a résztvevők.  

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló