Nobel-díj hírek

Esemény › Nobel-díj

Orhan Pamuk: "a török és a magyar emberek sokban hasonlítanak"

17.04.20 19:55

"A regényírás során igyekszem megérteni azokat az embereket, akik különböznek tőlem, ezzel közelebb juthatok hozzájuk, és másoknak is segíthetek ebben" - mondta Orhan Pamuk. A Nobel-díjas török író a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál…

Amartya Sen is kiállt a CEU mellett

17.04.19 19:46

A világhírű Nobel-díjas közgazdász még soha nem írt alá nyílt levelet, így most is külön üzent, de a többi kutatóval és tudóssal mélyen egyetértve.

Ismét Nobel-díjas kutatók inspirálják a Szegedi Tudós Akadémia növendékeit

17.04.19 09:07

Ismét Nobel-díjas kutatókkal találkozhatnak a nemzetközileg is egyedülálló oktatási és tehetséggondozó program, a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) növendékei a Tisza-parti városban csütörtöktől - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Nobel-díjasok beszálltak a francia elnökválasztásba

17.04.18 22:10

Öt nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt 25 Nobel-díjas közgazdász elítélte kedden egyes jelöltek Európa-ellenes és protekcionista választási programját. A Nobel-díjasok elsősorban azért ragadtak tollat, mert közülük...

25 Nobel-díjas közgazdász ízekre szedte Marine Le Pen programját

17.04.18 18:01

Első dolgom lesz a határok lezárása, ha megnyerem a választást – hangsúlyozta Marine Le Pen asszony, aki a jobboldali Le Figaro című lapnak nyilatkozott.

A legfontosabb török író jön Magyarországra

17.04.17 09:58

Szombaton délelőtt dedikálja műveit a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég-írója, az irodalmi Nobel-díjas Orhan Pamuk.

Malala Juszafzai lett a béke küldöttje

17.04.11 14:12

Az immár 19 éves pakisztáni lány már az évtized elején küzdött hazájában a lányok tanuláshoz való jogáért, ám a szélsőséges iszlamista tálibok ezért 2012-ben fejbe lőtték (éppen akkor, amikor szülőföldjén, a Szvat-völgyben kilépett az iskolából).

A(z) "Nobel-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Ország

Svéd film lett a legjobb a Cannes-i Filmfesztiválon

A 2014-ben a Lavina című tragikomédiájával az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) válogatásban nagydíjat nyert alkotó ismét egy keserű, de a korábbinál sokkal összetettebb, meglepő és abszurd fordulatokkal teli szatírát forgatott.…

Ország

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki

A fegyver amely hat percet repült és 450 kilométert tett meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódott.

Közélet

Áder nem aggódik a CEU miatti tárgyalásokért

A köztársasági elnök szerint az egyeztetések az érintettek között részben már elkezdődtek.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló