Nobel-díj hírek

Esemény › Nobel-díj

Orhan Pamuk: "a török és a magyar emberek sokban hasonlítanak"

17.04.20 19:55

"A regényírás során igyekszem megérteni azokat az embereket, akik különböznek tőlem, ezzel közelebb juthatok hozzájuk, és másoknak is segíthetek ebben" - mondta Orhan Pamuk. A Nobel-díjas török író a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál…

Amartya Sen is kiállt a CEU mellett

17.04.19 19:46

A világhírű Nobel-díjas közgazdász még soha nem írt alá nyílt levelet, így most is külön üzent, de a többi kutatóval és tudóssal mélyen egyetértve.

A Nobel-díjasok beszálltak a francia elnökválasztásba

17.04.18 22:10

Öt nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt 25 Nobel-díjas közgazdász elítélte kedden egyes jelöltek Európa-ellenes és protekcionista választási programját. A Nobel-díjasok elsősorban azért ragadtak tollat, mert közülük...

25 Nobel-díjas közgazdász ízekre szedte Marine Le Pen programját

17.04.18 18:01

Első dolgom lesz a határok lezárása, ha megnyerem a választást – hangsúlyozta Marine Le Pen asszony, aki a jobboldali Le Figaro című lapnak nyilatkozott.

Írók és olvasók tavasza

17.04.17 09:58

Idén 24. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált április 20. és 23. között – körülbelül százötven kiállító majdnem félezer programjára várják a könyvszerető közönséget. Könyvbemutatók, dedikálások, spontán vagy előre…

Malala Juszafzai lett a béke küldöttje

17.04.11 14:12

Az immár 19 éves pakisztáni lány már az évtized elején küzdött hazájában a lányok tanuláshoz való jogáért, ám a szélsőséges iszlamista tálibok ezért 2012-ben fejbe lőtték (éppen akkor, amikor szülőföldjén, a Szvat-völgyben kilépett az iskolából).

A(z) "Nobel-díj" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Esemény

Horror lett a tajvani pár túrája Nepálban

47 nap után találták meg az eltűnt túrázót, aki 30 kilót fogyott. Barátnője meghalt. Bárcsak sosem jöttem volna ide, írta utoljára a Facebookon.

Ország

Olimpia 2026: Stockholm mégsem pályázik a rendezésre

A politikai támogatottság hiánya és a bizonytalan mértékű költségek miatt Stockholm úgy döntött, mégsem pályázik a 2026-os téli olimpiai megrendezésére.

Ország

Curling-vb: fölényes sikert aratott a magyar vegyespáros

Fölényes sikert aratott Japán ellen a magyar kettős a vegyespáros curling-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 14–5-re verte kedden az Ogaszavara Ajumi, Abe Sinya duót.

Közélet

A CEU visszautasítja Orbán Viktor kijelentéseit

A Central-European University (CEU) visszautasítja Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Parlamentben (EP) az egyetemmel kapcsolatban tett kijelentéseit.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló