Múzeum hírek

Kultúra és szórakozás › Múzeum

Újabb budapesti múzeum költözik el

17.03.24 19:01

A Budapest Airport fejlesztése miatt elköltöztetik jelenlegi helyéről az Aeropark repülőgép-múzeumot, amely emiatt várhatóan csak májustól fogad újra látogatókat.

Germán harcos sírjára bukkantak Hódmezővásárhely közelében

17.03.24 15:52

Egy rendkívül nagy termetű, erős csontozatú germán harcos sírját találták meg a Móra Ferenc Múzeum régészei egy 2-3. századi szarmata kori településhez tartozó temetőben Hódmezővásárhely közelében.

A könyvtáralapító Teleki szekrényét is megvásárolta a Maros Megyei Múzeum

17.03.24 12:49

Több darabbal gyarapította gyűjteményét a Maros Megyei Múzeum, többek között egy ritka, harmincévente egyszer, ha felbukkanó egyházi ostyatartóval. Az újdonságokból május közepén nyílik kiállítás.

Kiállítás nyílt a volt jugoszláv államok avantgárd művészetéből a Lumúban

17.03.23 15:49

Átfogó válogatást mutat be a volt jugoszláv államok, valamint a környező országok avantgárd művészeti tevékenységéből az a kiállítás, amely El nem kötelezett művészet - Marinko Sudac gyűjteménye címmel szerdán nyílt meg Budapesten a Ludwig…

Germán harcos sírjára bukkantak Hódmezővásárhely közelében

17.03.23 10:19

Egy nagy termetű, erős csontozatú germán harcos sírjára bukkantak a Móra Ferenc Múzeum régészei a 47-es elkerülő út régészeti feltárása során.

Éberhardt Béla - A mi Szalki-szigetünk

17.03.22 23:13

Az Intercisa Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök A mi Szalki-szigetünk című előadására, március 24. pénteken 17 órára az Intercisa Múzeum II. emeleti előadó termébe.

Másfél évtized után újra Amszerdamban a két ellopott Van Gogh festmény

17.03.22 14:35

Bemutatták Amszterdamban kedden Vincent Van Gogh két nagy értékű festményét, amelyeket 2002-ben loptak el és 14 év után kerültek vissza Hollandiába. A festő viszonylag korai korszakából származó képeket 2002-ben lopták el az amszterdami…

Idén is közösen ünnepelt több település népe

17.03.22 13:31

Bakonyszentiván, Bakonyság - Szavalóversenyt, ünnepi megemlékezést, valamint baráti vendéglátással egybekötött összejövetelt tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc zászlóbontásának 169. évfordulója alkalmából Bakonyszentivánon.

Nemzeti emlékhellyé avatják a Várhegyet és a Vízivárost szombaton

17.03.21 06:46

Szombaton tartja Esztergom, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye, a Magyar Nemzeti Múzeum Vármúzeuma és a Nemzeti Örökségi Intézet a Várhegy és Víziváros nemzeti emlékhellyé nyilvánításának avató ünnepségét.

A(z) "Múzeum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
DSC_0028n wbKápolnásnyék, Vörösmarty-emlékházKápolnásnyék, a Szózat kézirataKápolnásnyék, Vörösmarty-emlékház szobájaLigeti Antal: Vár a dombtetőn (Kápolnásnyék)Szőnyi István: Lovak a kertben (Kápolnásnyék)Ziffer Sándor: Cinterem Nagybányán (Kápolnásnyék)Barabás Miklós: Egy utazó cigánycsalád Erdélyben (Kápolnásnyék)Szervatiusz Tibor: Ispánkút (Petőfi Sándor) 1978.Szervatiusz Tibor: Ispánkút (Petőfi Sándor) 1978.

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Kiállítás megnyitó a színház világnapja alkalmából

Ezúton szeretnénk Tisztelettel meghívni minden kedves érdeklődőt a színház világnapja alkalmából 2017. március 27-én hétfőn 16:00-tól: Karádi Nóra és Karádi Zsolt  „Így láttuk mi…” című kiállításának megnyitójára a Sipeki…

Kultúra és szórakozás

Melankólia

Melankólia – Klasszikus magyar festők művei (1878–1969) az Antal–Lusztig-gyűjteményből címmel nyílt kiállítás március 23-án a Római Magyar Akadémia Galériájában. A tárlat olyan, a melankólia regisztereit magas…

Kultúra és szórakozás

Ingyen hallgathatja a CEU zenekarát

Ingyenes koncertet ad kedden Budapesten a Szent Efrém Férfikar és a Közép-európai Egyetem zenekara, a Classicus Ensemble.

Kultúra és szórakozás

Szamos-parti lazulással ünnepelt a kolozsvári színház

Szabadtéri rendezvényekkel ünnepelte meg már hétvégén a hétfői színházi világnapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház, amely hangulatos, a kikapcsolódásra maximálisan lehetőséget nyújtó teret rendezett be a…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló