Kongó hírek

Ország › Kongó

Legalább negyvenen meghaltak Kongóban földcsuszamlásban

17.08.17 19:07

Legalább negyvenen meghaltak földcsuszamlás következtében az északkelet-kongói Ituri tartományban - közölték a hatóságok.

Milliók éheznek Kongóban, és egyre rosszabb a helyzet

17.08.14 19:16

Romlott az élelmezésbiztonság, és néhol már kritikus a helyzet két afrikai országban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Etiópiában is.

Globális szinten emelkednek az élelmiszerárak

17.08.14 13:56

Július volt a harmadik egymást követő hónap, amikor a globális élelmiszerárak emelkedtek, főképp a gabonafélék, cukor és tejtermékek magasabb jegyzése okán, állapította meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Durva: Tüzet nyitottak az egyik börtönre, egy rendőr meghalt

17.06.29 19:51

Ismeretlen fegyveresek támadtak csütörtökön a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, Kinshasa egyik kisebb börtönére, az összecsapásban egy rendőr életét vesztette - jelentették a helyi hatóságok és diplomáciai források.

Így segít a Vodafone

17.06.14 15:20

A Vodafone Alapítvány bejelentette, hogy tovább bővíti Afrika szubszaharai térségében folyó oktatási programjait, amelyek ezentúl több mint ötmillió marginalizált és a hagyományos oktatási rendszerből kiszorult gyermek javát szolgálják.  

Fenyveresek rohamoztak meg egy kongói kisvárosi börtönt

17.06.11 21:26

Legalább 11 ember meghalt és 930 rab szabadult ki, amikor ismeretlen fegyveresek rohamozták meg Beni városka börtönét - jelentette a helyi tartományi kormányzó.

4600 rab szökhetett meg Kongó legnagyobb börtönéből

17.05.19 18:43

A főváros, Kinshasa Makala nevű börtönét egy ott bebörtönzött keresztény szektavezető hívei támadták meg, és ők szabadítottak ki egy rakás rabot a vezetőjükkel együtt. A kongói kormány szerint a rajtaütésben többen meghaltak, de hogy pontosan hányan,…

Ötven rab, köztük egy szektavezér is megszökött egy kongói börtönből

17.05.17 12:18

Megszökött mintegy 50 rab szerdán a Kongói Demokratikus Köztársaság legjelentősebb börtönéből, miután egy ott bebörtönzött keresztény szektavezető hívei megtámadták az intézményt - közölte egy kormányszóvivő.

A(z) "Kongó" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Brazzaville - Traversée du Fleuve Congo - Vue sur KinshasaPointe Noire mapCamera signInterpretive SignPointe Noire (1)Pointe Noire LighthouseVisitor CentrePointe-Noire (1)The Congolese SapePhoto by  jbdodane

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Megölték az elefántok legjobb barátját

Az illegális elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosa, a dél-afrikai Wayne Lotter előzőleg számtalan halálos fenyegetést kapott.

Közélet

A ruandai népirtás óta nem volt ekkora menekültválság Afrikában

Az ENSZ szerint már több mint egymillió dél-szudáni menekült van Ugandában, és további egymillió a szomszédos országokban.

Ország

Vesz egy argentin védőt a PSG, és készül még egy nagy dobásra

Tart a fesztiválok dandárja, kezd leértékelődni a tanári pálya, dalmahodik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, de…

Nagyvilág

Még több pénzt ad Brüsszel a rendkívüli portugál erdőtüzek kárenyhítésére

Az Európai Bizottság 45 millió euróra (mintegy 14 milliárd forint) módosította a regionális fejlesztési EU-programok keretében igényelhető támogatási összeg felső határát a Portugália középső régiójában pusztító erdőtüzek...

 

Kategória ajánló