Klímaváltozás hírek

Tudomány › Klímaváltozás

Brutális hőség lesz a jövő héten

17.06.23 15:57

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

A klímaváltozásról egyeztettek az uniós miniszterek

17.06.19 18:47

A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek, valamint a határozottabb klímapolitika mellett érveltek az Európai Unió szakminiszterei luxembourgi ülésükön - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Őszre készül el Veszprém megye klímavédelmi stratégiája

17.06.13 14:16

Várhatóan őszre készül el Veszprém megye klímavédelmi stratégiája, amelynek célja a káros gázkibocsátás mérséklésén túl a szemléletformálás, valamint a klímaváltozás hatásaira adott megfelelő válaszreakciók előkészítése - hangsúlyozta a…

A globális klímaváltozás a csapadékeloszlást is erősen befolyásolhatja

17.06.12 10:03

Aaron Putnam, a Maine Egyetemről, és Wallace Broecker, a Kolumbia Egyetemről, paleoklimatológiai bizonyítékokat vizsgáltak és azt találták, hogy a termikus egyenlítő – a Föld legmelegebb égöve – északabbra vándorolt egy 14 600 évvel ezelőtti…

Döntse el, kik voltak a megyei foci legjobbjai!

17.06.09 06:17

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága a 24 Órával és a kemma.hu-val választja ki az idei bajnoki év legjobb játékosait, szakembereit. A döntés olvasóink kezében van: szavazataikkal döntsenek, ki nyerje a különböző kategóriát!

Klímaháború: Magyar tudósok is benne voltak Trump döntésében

17.06.07 23:53

Az amerikai elnök döntését követően egyre hangosabb, de legalábbis halhatóbb azoknak a szakembereknek a hangja, akik az uralkodó nézethez képest mást gondolnak a klímaváltozás okairól és lehetséges következményeiről. A lavinát egy…

Hiába reménykedik Putyin, maradnak a szankciók

17.06.04 08:58

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete egy vasárnapi televíziós interjúban közölte: Washington várhatóan fenntartja az Oroszország elleni szankciókat.

A(z) "Klímaváltozás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Climate Change / Last Chance06050403020107Környezet szekcióKörnyezet szekció

Kapcsolódó témák

Közélet

Mesterházy szerint Gulyás Gergely g.ci

Mesterházy Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy világos és egyértelmű csalás, az országgyűlés demokratikus jellegének a semmibe vétele, alkotmányellenes, ami történt. Azzal, hogy a köztársasági…

Közélet

Mezőgazdasági képzést kapnak a menekültek

Több ezer szíriai menekült és iraki család helyzete javulhat Irak nyugati részén, köszönhetően az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO).

Gazdaság

Megéri mezőgazdasági idénymunkásokat foglalkoztatni

A NGM sajtóközleménye szerint a mezőgazdaságban dolgozók után adó- és járulékkedvezményeket vehetnek igénybe a cégek - írja a Népszava.

Tudomány

Többet fogyaszt a hűtő, ha nyitogatjuk az ajtaját

A gyártók által feltüntetettnél jóval több energiát fogyasztanak egyes háztartási készülékek egy európai uniós felmérés alapján.

 

Kategória ajánló