Iskolakezdés hírek

Közélet › Iskolakezdés

Időre elkészülnek a tankönyvek

17.07.20 10:42

Valamennyi érintett egységes álláspontja: idén minden tankönyv időre elkészül, és a tanévkezdésre ki is jut az oktatási intézményekbe. Ezt szerdán jelentették be az illetékesek a tankönyvek nyomtatására kiírt pályázatot idén is elnyerő hat nyomdából…

Egymillió gyereknek jár szeptembertől ingyen a tankönyv

17.07.20 06:31

A Magyar Idők csütörtöki száma arról ír, hogy a kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5-9. osztályos tanulók is ingyen kapják meg a tankönyveket.

A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének

17.07.18 15:14

A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.

Átvette a brit kormány egy muszlim iskola működtetését, ahol nőverésre buzdító tankönyveket találtak

17.07.17 16:01

Egy kormányzati vizsgálat kiderítette, hogy az iskolák által használt tankönyvek szerint megengedhető egy muzulmán családban, hogy a férfi megverje feleségét.

Már az új iskolában kezdődik Geszten a tanév

17.07.15 07:35

A Tisza-kastély helyett egy új, zöldmezős beruházásként épülő iskolaépületben kezdődhet meg a tanítás ősszel a Békés megyei Geszten. Azt követően indulhat a kastély felújítása.

Vakáció: Kiderült, mi tesz rosszat a gyerekek egészségének

17.07.12 17:19

A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.

Solti Péter: jelentős eredmények az oktatásban

17.07.12 09:43

A Klebelsberg Központ elnöke szerint tanév közben az iskolák és a gyerekek csak keveset érzékelték az oktatásban végbement komoly változásokból, amit jelentős eredménynek tart.

Bárányhimlő: július közepéig be kell adatni a védőoltást

17.07.10 20:03

Július második hetéig be kell adatni az első bárányhimlő elleni védőoltást, hogy a tanévkezdésre kialakulhasson a védettség. Az óvodában, iskolában gyakran járványszerűen végigsöprő betegség kizárólag védőoltással előzhető meg.

A(z) "Iskolakezdés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
School girl's teaching2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában2016.11.18.  Országos szakmai nap a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

Kapcsolódó témák

Közélet

Hiányoznak a digitális képességek

Bár a cégek 90 százaléka stratégiai jelentőségűnek tartja a digitális transzformációt, mindössze 15 százalékuknál áll rendelkezésre a digitális átálláshoz szükséges tudás– derül ki a Müncheni Műszaki Egyetem és az…

Közélet

Hamarosan kiderül, kit hova vettek fel

Jövő héten kiderülnek a felvételi ponthatárok. A slágerszakok terén nincsen változás, továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések - írja a hirado.hu.

Ország

Vizes vb: most ugrik az ...úszó a vízbe (helyszíni tudósítás)

Nyolc szám előfutamával kezdődött meg vasárnap délelőtt a Budapesten zajló vizes világbajnokság úszóprogramja. A magyar delegáció minden versenyszámba érdekelt, Romániát egyetlen úszó képviseli, a 400 méteres…

Esemény

Csak árt a gyerekeknek a nyári szünet?

A közhiedelemmel ellentétben a gyerekek nem a szabadban töltik nyári vakációjuk jelentős részét, hanem a gép előtt, illetve telefonjukhoz ragadva. Egy friss kutatás szerint gyengén és túlsúlyosan térnek vissza az iskolába.

 

Kategória ajánló