Infláció hírek

Gazdaság › Infláció

Banai: Tartható a jövő évi költségvetés

Ma 05:28

A kormány továbbra is 4 százalék feletti gazdasági bővüléssel, 3 százalékos inflációval és 2,4 százalékos GDP-arányos hiánnyal számol mérsék­lődő államadósság-ráta mellett.

Drágulást hozhat itthon a fuvarozóháború

17.09.23 08:18

Jelentős, az inflációt többszörösen meghaladó fuvardíjemelésről döntöttek a legnagyobb német közúti fuvarozók, és az áremelés meg fog jelenni mind a magyar díjakban, mind a kiskereskedelmi árakban – tudtuk meg a hazai fuvarozói…

Összevesztek a japán jegybanki tanács tagjai

17.09.21 17:21

A várakozásokkal összhangban nem változtatott monetáris politikáján a japán jegybank, amely egyúttal arra biztatta a piacokat, hogy higgyen abban, hogy az infláció eléri a 2 százalékos célszámot.

Kulcsfontosságú a hazai piac a nagyvállalatoknak

17.09.19 13:23

Leginkább a belföldi kereslettől teszik függővé a jövedelmezőségüket a hazai nagyvállalatok, az évekig meghatározó közterhek mára már nem érintik annyira érzékenyen a cégeket. A forint árfolyamváltozása és az infláció viszont egyre nagyobb…

Az osztrák gazdaság hangulata kiváló

17.09.18 15:23

Augusztusban 2,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak Ausztriában az egy évvel korábbihoz képest. Júliusban 2,0 százalék volt a pénzromlás éves üteme. Utoljára áprilisban volt ilyen magas az infláció Ausztriában.

Felértékelődött a hazai piac a nagyvállalatok számára

17.09.18 11:04

A belföldi kereslettől teszik leginkább függővé jövedelmezőségüket a cégek, miközben a közterhek már nem érintik annyira érzékenyen őket.

Csökkentették az orosz alapkamatot

17.09.15 13:59

A jegybank jelezte, hogy a következő két negyedévben tovább mérséklődhet az alapkamat, miután az infláció a 4 százalékos cél közelében van, a gazdaság pedig élénkül.

Beleszólhattak a hurrikánok a jegybanki tervekbe

17.09.15 12:21

Akárhogy is döntsön jövő héten az amerikai jegybank, középtávon a részvénypiacok járhatnak jól a kötvényekkel szemben - jelezte a K&H.

További lazítás várható az MNB-től

17.09.14 16:42

Szakértők szerint nem változtat az alapkamaton a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa szeptember 19-i ülésén, de a visszafogott infláció miatt más eszközökkel tovább lazíthatja monetáris politikáját.

A(z) "Infláció" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
2013_Normandia_0865Infláció KSH 1998-2009inflációInfláció2003_Clervaux_358PAPER MONEY

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Rossz feltételek autóvásárlásra

Csak akkor ad a kormány állami támogatást mozgáskorlátozottaknak autóvásárlásra, ha hitelt vesznek fel egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó lízingcégtől. Mindezt ráadásul tizenhét és fél százalékos kamatra, miközben a…

Gazdaság

Jó erőben van az euróövezet

Az árnyomások növekedésének közepette a várakozásoknál jóval erősebb ütemben bővült az euróövezeti magánszektor szeptemberben.

Gazdaság

Banai: Tartható a jövő évi költségvetés

A kormány továbbra is 4 százalék feletti gazdasági bővüléssel, 3 százalékos inflációval és 2,4 százalékos GDP-arányos hiánnyal számol mérsék­lődő államadósság-ráta mellett.

Gazdaság

Megvan, kihez kerülnek a felszámolt brókercég ügyfelei

Az MNB korábbi határozata alapján a Strategon Értékpapír a CODEX Értéktár Zrt.-re ruházta át állományát. A jegybank a folyamattal párhuzamosan visszavonta a befektetési vállalkozás engedélyét és kezdeményezte annak…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló