Helmut Kohl hírek

Politikus › Helmut Kohl

Orbán Viktor levelet írt Helmut Kohl özvegyének

Tegnap 08:33

Magyarország miniszterelnöke levélben fejezte ki részvétét Helmut Kohl korábbi német kancellár özvegyének. A dokumentumot a kormányfő honlapján hozták nyilvánosságra csütörtökön.

Helmut Kohl özvegye Orbánt hívta volna beszélni Merkel helyett

17.06.21 15:29

A német Spiegel információi szerint Maike Kohl-Richter, Helmut Kohl özvegye nem akarta, hogy Angela Merkel német kancellár beszéljen Kohl temetési szertartásán; helyette külföldi vendégeket, köztük Orbán Viktort akarta szóhoz juttatni.

Nógrádi György: Helmut Kohl nagyon szerette a magyarokat

17.06.20 18:29

Múlt pénteken elhunyt Helmut Kohl. A Kossuth Rádió 180 perc című műsora Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel emlékezett a volt német szövetségi kancellárra.

A leninista Junge Welt hozta a formáját

17.06.20 10:49

Helmut Kohl halálának másnapján, szombaton minden német újság értelemszerűen a kancellár elhunytával foglalkozott.

Július 1-jén európai gyászszertartás keretében búcsúznak Helmut Kohltól

17.06.19 21:46

Várhatóan július 1-én rendkívülinek számító európai gyászszertartás keretében Strasbourgban búcsúznak Helmut Kohl néhai német kancellártól hétfői német sajtóértesülések szerint.

Nógrádi: Magányosan halt meg, aki a legtöbbet tette Európa egységéért

17.06.18 13:37

Helmut Kohlt halála után mindenki ki akarja tüntetni, de „életében kellett volna foglalkozni vele” – mondta el a biztonságpolitikai szakértő.

Kohl lehet össz-Európa első közös halottja

17.06.18 12:32

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint Helmut Kohl volt német kancellár európai szintű búcsúztatását az Európai Parlamentben kellene megtartani két héten belül.

Juncker szerint Helmut Kohl búcsúztatását az Európai Parlamentben kell tartani

17.06.18 09:26

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a volt német kancellár június 16-án, 87 éves korában hunyt el. Az Európai Bizottság elnöke vasárnap közölte: Kohl búcsúztatását az EP-ben kellene megtartani.

Így emlékeznek meg Helmut Kohl-ról – Fotók!

17.06.17 10:23

Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek meg Helmut Kohl volt német kancellár lakóházánál a délnyugat-németországi Oggersheimben. 

Helmut Kohlnak kulcsszerepe volt a hidegháború lezárásában

17.06.16 23:08

A német egyesítés és az európai integráció miatt is méltatják sokan, ehhez persze a Szovjetunióval, majd később Oroszországgal is szót kellett érteni.

A(z) "Helmut Kohl" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Esemény

Gyász: meghalt a sokszorosan kitüntetett magyar grafikus

A Magyar Képzőművészeti Egyetem mély fájdalommal tudatja, hogy elhunyt Molnár Kálmán grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Professor Emeritusa, Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész.

Politikus

Orbán: A francia elnökkel való barátságunk férfiasan kezdődött

Kölcsönös tiszteletet ígért egymásnak a francia elnök és a magyar miniszterelnök, de a viták nem tűnnek el maguktól.

Politikus

Merkel: Nem fogom abbahagyni, továbbra is beszélni fogok erről

Nincs előrelépés a menekültek tagállamok közötti elosztásának ügyében, de az európai uniós külső határok védelmével kapcsolatban "nagyon nagy az egyetértés" - mondta Angela Merkel német kancellár az EU-tagországok…

Politikus

Szorosabb lesz a katonai együttműködés az unióban

Az Európai Unió állam- és kormányfői megállapodtak abban, hogy összehangolják és megerősítik a tagországok közötti strukturális katonai együttműködést - jelentette ki Jean-Claude Juncker.

 

Kategória ajánló