Európai Bizottság hírek

Közélet › Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslatot tett egy uniós kiberbiztonsági ügynökség felállítására

17.09.23 08:00

Javaslatot nyújtott be az internetes biztonság megerősítésére kedden az Európai Bizottság (EB), és ennek értelmében egyebek mellett felállítanának egy uniós kiberbiztonsági ügynökséget és közös tanúsítási rendszert fogadnának el. A…

Csúcson a fogyasztói hangulat az euróövezetben

17.09.21 19:27

A várt stagnálás helyett tizenhat éves csúcsot ért el a fogyasztói bizalom szeptemberben az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság gyorsbecsléséből, amit az MTI közölt.

Pintér Sándor fogadta az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát

17.09.21 18:11

Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát, Julian Kinget fogadta csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter, akivel egyebek közt az unió belső biztonságáról és a terrorizmus elleni küzdelemről egyeztetett.

2018-tól új megközelítéssel adóztatja az EU a digitális vállalatokat

17.09.21 14:15

A digitális vállalatok tényleges adókulcsa az Európai Unióban a becslések szerint mintegy fele a hagyományos vállalatokénak, ezért új megközelítésre van szükség - az egységes uniós szabályok 2018 tavaszán léphetnek hatályba.

Erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

17.09.20 15:20

A magyar vállalkozások és kutatóhelyek akkor maradhatnak versenyképesek, ha erősítik regionális és globális kapcsolataikat az ipari termelési rendszerek és technológiák fejlesztésében - hangsúlyozta Pálinkás József, Nemzeti Kutatási,…

Ideiglenesen életbe lép a CETA

17.09.20 12:13

Ideiglenesen hatályba lép csütörtökön az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Rászállt az EU a Ryanairre

17.09.19 17:57

Az Európai Bizottság a jogszabályok betartására szólította fel a Ryanairt.

Új irányba állítják az EU-t - mindenki érintett

17.09.19 08:03

Az Európai Bizottás hétfőn kiadta az Európai Unió (EU) új iparstratégáját, amelynek segítségével a remények szerint "a világ élvonalában maradhat", illetve több területen oda kerülhet az EU.

Az európai összetartozást erősítő pályázatot tett közzé az Európai Bizottság

17.09.19 07:21

Az európai összetartozás érzésének megerősítését célzó, határokon átnyúló pályázati felhívást tett közzé hétfőn az Európai Bizottság a kulturális örökség 2018-ra meghirdetett európai éve alkalmából.

A(z) "Európai Bizottság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

A bevándorláspárti ellenzék kész a migránsok betelepítésére

Nemcsak Brüsszel, hanem a bevándorláspárti ellenzék is kész a migránsok betelepítésére - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Ország

Megkerült egy rég elveszettnek hitt Rubens-portré

Majdnem 400 év után került elő Glasgow-ban Peter Paul Rubens 17. századi flamand festő elveszettnek hitt portréja.

Politikus

Szigorúan központosított rendszer

Juncker beszédére egyébként azóta már több országban is reagáltak, de igazi lelkesedéssel csak a francia és a német vezetés fogadta.

Nagyvilág

Új gyógynövényes étrendkiegészítőket fejlesztenek Győrben

Új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben. A kutatás-fejlesztésre 856,5 millió forintot fordítanak, amiből mintegy 510 millió forintot az Európai Unió biztosít - tájékoztatta a győri…

 

Kategória ajánló