Demokrácia hírek

Közélet › Demokrácia

Képtelen elbánni Orbánnal az EU

17.08.17 21:18

A Lengyelországban és Magyarországon formálódó illiberális rendszereket írja le az EU-t fenyegető legnagyobb veszélyként egy amerikai politológus. A brexit és a Trump-adminisztráció ellenmondásos viszonya Európához kezelhető bajok, ám ami…

Putyin, Orbán, Erdogan, a nyerő hármas? Mit tudnak, amit mások nem?

17.08.10 15:15

Miért népszerűek az illiberális demokráciák? Azért, mert csak a politikában illiberálisok, a gazdaságban viszont liberálisok – írja Daniel Gros a Social Europe című lapban.

Sötét és félelmetes lesz a Mr. Robot 3. évada

17.08.05 10:41

Legalábbis a hackeres sorozat folytatásának első előzetese alapján, amely zseniálisan borzongató lett.

Weboldalt indítottak Amerikában az orosz dezinformáció monitorozására

17.08.03 09:32

Az Egyesült Államokban portál indult szerdán az orosz, vagy orosz támogatást élvező propaganda és Twitteres dezinformáció figyelésére. A Hamilton68 című portált olyan kutatók hívták életre, akik a Szövetség a Demokrácia Megóvásáért nevű civil…

„Orbán hatalmi okokból gazdaságilag kivérezteti Budapestet”

17.07.26 22:36

A főváros eszelős mértékben adosódik el, a fideszesek pedig az egyéni érdekeikkel vannak elfoglalva. A Fidesz Budapest-ellenes politikájáról, Tarlós játékteréről, Orbán hatalmi játszmáiról Karácsony Gergellyel, Zugló polgármesterével – és a Párbeszéd…

Szankciókról dönthet Berlin

17.07.24 19:57

Továbbra sem csitul a diplomá­ciai viszály Törökország és Németország között, amit egy német állampolgár törökországi letartóztatása élez tovább.

Ismét az ügyeletes rettegőktől volt hangos az EP

17.07.18 13:02

Határozott fellépést sürgettek a lengyel igazságügyi reform ellen hétfőn az Európai Parlament (EP) legfőbb frakcióinak vezetői, hangsúlyozva, hogy a tét "a demokrácia és a jogállamiság túlélése" Lengyelországban.

Váratlan üzenetet kaptak a törökök Erdogantól a puccskísérlet évfordulóján

17.07.16 11:46

Az elnök hívei természetesen dicsérték ezt a kommunikációs ötletet, de az ellenzők nem fukarkodtak a bosszús bírálatokkal. „Ez most már sok! Behatolt a telefonunkba is. Rettenetes ez a pasi!” – írta például az egyik ellenzéki képviselő.

A(z) "Demokrácia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Politikus

Az oroszok táviratot küldtek Orbánnak

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok további élénkítése mellett foglalt állást Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a nemzeti ünnep alkalmából vasárnap Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üdvözlő táviratában.

Ország

A Trump-stáb tagjai után megy a távozó Fehér házi tanácsadó

Donald Trump korábbi tanácsadója, a Fehér házból múlt héten távozó Steve Bannon a Trump-stáb egyes tagjai ellen indított hadjáratot. Elsődleges célpontja McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó, akivel már a Fehér házban sem jöttek…

Politikus

Botka a 22 év után leváltott iskolaigazgatót javasolja országgyűlési képviselőjelöltnek Makón

Rója István egyike azoknak a pedagógusoknak, akik szakmai ellenvéleményt fogalmaztak meg a fideszes oktatáspolitikával szemben.

Ország

Önkéntes katonai kiképzés a lengyel felsőoktatásban

VARSÓ-Önkéntes és díjmentes katonai kiképzést vezetnek be az új tanévtől egyes lengyel felsőoktatási intézményekben annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet az illetékes tárcák kötöttek Varsóban hétfőn.

 

Kategória ajánló