Brexit hírek

Gazdaság › Brexit

Felmérés: Szabad piacot akarnak, de nem kérnek a bevándorlókból a britek

17.03.22 20:58

Kemény tárgyalásokon dőlhet el, milyen kapcsolatban marad az Egyesült Királyság az Európai Unióval, miután megszűnik a tagsága. A brit kormány jövő szerdán aktiválhatja a lisszaboni szerződés 50. cikkelyét, amely a kilépés módját szabályozza.

Felfedik a bankok a terveiket - A nagyok így készülnek a Brexitre

17.03.22 06:13

Jövő héten hivatalosan is megkezdik a britek az Európai Unióból való kiválást, a nagybankok pedig heteken belül költözhetnek az új európai központjaikba. A nagyvárosok közül Frankfurt és Dublin lehet az igazi nyertese a Brexitnek -...

Brexit: 60 milliárd eurós adósságuk marad a briteknek

17.03.21 19:22

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból kilépve is teljesítenie kell majd a közösséggel szemben fennálló pénzügyi kötelezettségeit.

Magyarország lehet a Brexit nyertese

17.03.21 18:34

A térség potenciális célpontja lehet a Londont elhagyó, szolgáltatói szektorban tevékenykedő multinacionális vállalatoknak, az általuk kínált karrier- és fizetéslehetőség pedig kellő visszatartó erő lehet majd az elvándorlással szemben …

Most éppen Brüsszel húzza az időt a Brexit előtt

17.03.21 10:01

A britek hétfőn végre elárulták, hogy a jövő héten aktiválják az EU-alapszerződés 50. cikkelyét, vagyis hivatalosan kérik az ország kilépését az Unióból. A lépésre hónapok óta várunk a tavaly nyári népszavazást követően...

Soron kívül összeülnek az EU vezetői a Brexit miatt

17.03.20 14:00

Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak április 29-én az Európai Unióban maradó tagállamok vezetői, hogy a brit kiválási tárgyalások előkészítéséről egyeztessenek - jelentette be kedden Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Hivatalosan egy hét múlva indul a brexit

17.03.20 12:46

Jövő szerdán indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalássorozatot Theresa May brit miniszterelnök a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásával – tudósított az MTI a Down­ing Street hétfői…

Izgalmas napok elé néz a font

17.03.20 10:07

A hétvégén Skócia miniszterelnöke azt nyilatkozta, hogy a tényleges Brexit előtt szeretnének kiírni egy népszavazást az ország függetlenedéséről. Fontos szintekhez ért a GBP/USD, így a következő napok izgalmasak lesznek.

A Brexit miatt nem mennek a nővérek

17.03.20 09:01

Azt írja a The Guardian, hogy a legfrissebb adatok szerint az Angliában újonnan regisztrált, uniós országokból érkező nővérek száma a Brexit szavazás óta 92 százalékkal visszaesett - írta a HVG.

A(z) "Brexit" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Un día antes de Brexit, Papa pide a Europa no “encerrarse en falsas seguridades”Ticket Holders OnlyROLL ON BREXIT (eu)ROLL ON BREXITDolar nieco odrabia. Kurs funta pod presją odczytu sprzedaży detalicznejbrexit-opportunities-challenges-belgium-001brexit-opportunities-challenges-belgium-004brexit-opportunities-challenges-belgium-003brexit-opportunities-challenges-belgium-002brexit-opportunities-challenges-belgium-007

Kapcsolódó témák

Közélet

Népszavazás lehet a Liget-projektről

A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette a Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő által beadott kérdést a Liget beépítésével kapcsolatban.

Nagyvilág

Merkel elismerte, hogy az EU követett el hibákat

Az Európai Unió hibákat követett el, de eljött az ideje befejezni a félbemaradt tetteket, amire meg van a megfelelő alap.

Nagyvilág

Londoni terrortámadás: megszólalt a szemtanú

A Scotland Yard egyelőre azt is vizsgálja, hogy a támadó, az 52 éves Khalid Masood egyedül hajtott-e végre a terrortámadást.

Ország

Skócia szolidaritásból elhalasztotta a népszavazásról szóló vitát

Egy vasárnap megjelent felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló