Állampapír hírek

Gazdaság › Állampapír

Több milliárdnyi eurókötvényt bocsátott ki Ukrajna

17.09.19 08:54

Ukrajna 3 milliárd dollár értékű eurokötvényt bocsátott ki. A 15 éves lejáratú állampapírok éves hozama 7,375 százalék - közölte Petro Porosenko ukrán államfő.

Otthagyta a lakosság az egyik megtakarítási formát

17.09.14 07:13

Alig több mint 100 milliárd forintnyi kötvénye maradt – az állampapírokat nem számítva – a háztartási szektornak július végére: ez azt jelenti, hogy a lakosság az értékpapír-befektetései alig több mint egy százalékát tartja ezekben a papírokban.

Vége az állampapírok szárnyalásának? - Rég nem láttunk ilyet

17.09.13 09:06

Ritkán fordul elő olyan a lakossági állampapíroknál, ami most augusztusban: negatív értékesítéssel zárt ugyanis a lakossági papírok piaca. Ezzel 6500 milliárd forint alá csökkent a lakossági állampapírok állománya, az ÁKK friss...

Szívesen fektet állampapírba a magyar

17.09.12 15:02

Látványosan emelkedett a háztartások értékpapír-állománya, júliusban az MNB adatai szerint 9072,3 milliárd forintnyi értékpapír volt a kisbefektetőknél.

20 000 000 000 000 dollár - áttörte a lélektani határt az USA államadóssága

17.09.12 11:44

A történelem során először az Amerikai Egyesült Államok államadóssága átlépte a húszezer milliárd dolláros határt, miután a kincstár a rendkívüli intézkedések megszüntetését követően újra elkezdett állampapírokat kibocsájtani....

Felminősítették Görögországot

17.08.21 16:52

Görögország államadósi besorolását egy osztályzattal feljavította a Fitch Ratings és ennek hatására csökkent a 10 éves görög állampapír hozama.

Bakondi György: nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az EU-ban

17.08.18 12:30

Európai szintű szemléletváltásra van szükség: nagyobb szerepet kell adni az európai uniós migrációs politikában a lakosság biztonságának – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

A lakosság befektetései megkönnyítik az államadósság finanszírozását

17.08.18 11:19

A lakosság állampapír befektetései egy stabilabb finanszírozási forrásnak tekinthetők, és megkönnyítik az államadósság fenntartható finanszírozását - mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közgazdásza pénteken az M1 aktuális csatornán.

A(z) "Állampapír" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Megéri jó helyre építkezni

Akár 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozam is elérhető egy új építésű lakás kiadásával, de az ingatlannak megfelelő környéken kell elhelyezkednie – állítják a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia szakértői.

Gazdaság

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 15 milliárd forintért vitt…

Gazdaság

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 15 milliárd forintért vitt…

Gazdaság

Olcsóbban vették meg a magyar adósságot

A meghirdetett mennyiségnél 12,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 52,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

 

Kategória ajánló