Alkotmánybíróság hírek

Közélet › Alkotmánybíróság

Katalónia komolyan gondolja az elszakadást

17.09.15 07:33

Telt ház előtt tartották meg az október 1-i katalán önrendelkezési népszavazás kampánynyitó rendezvényét a függetlenséget támogató pártok és szervezetek csütörtök este. Annak ellenére is megtartották a rendezvényt, hogy a spanyol alkotmánybíróság…

Egyre durvább a feszültség a spanyolok és a katalánok között

17.09.14 19:07

Fokozódik a feszültség a spanyol és katalán kormány között az október 1-i önrendelkezési referendummal kapcsolatban, amelynek megtartását a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette.

Újabb akadály a katalán függetlenségi népszavazás előtt

17.09.13 14:42

Katalónia 948 polgármestere közül eddig 706-an nyilvánították ki hivatalosan, hogy a spanyol alkotmánybíróság tiltása ellenére lehetővé teszik a voksolást a szavazóhelyiségekben - ez ugyan a katalán települések 74 százalékát jelenti, de…

Fidesz: Gréczy forduljon Debreczeni Józsefhez Göncz megítélése kapcsán!

17.09.13 12:55

A Fidesz azt javasolja Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének, hogy Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök megítélésével kapcsolatban forduljon pártja elnökségi tagjához, Debreczeni Józsefhez.

Trump újabb csatát nyert

17.09.13 07:06

Donald Trump elnök mellé állt a szövetségi legfelsőbb bíróság a bevándorlást átmenetileg felfüggesztő rendelet ügyében.

A spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette Katalónia elszakadási törvényét

17.09.12 15:18

Felfüggesztette a spanyol alkotmánybíróság kedden azt a frissen megszavazott törvényt, amelyben Katalónia szabályozná a Spanyolországtól történő elszakadásának folyamatát.

Súlyos történelmi felelősség terheli Göncz Árpádot és az Alkotmánybíróságot

17.09.12 12:24

Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerint Göncz Árpádot és az Alkotmánybíróságot "negatív értelemben vett súlyos történelmi felelősség" terheli, amiért a rendszerváltás után nem léphetett hatályba az igazságtételi törvény.

Töröltek egy döntést a beutazást tiltó elnöki rendelet felfüggesztéséről

17.09.12 06:43

Az amerikai alkotmánybíróság törölte egy szövetségi fellebbviteli bíróságnak azt a döntését, amely felfüggesztett egy - a menekültek átmeneti beutazását tiltó - elnöki rendeletet.

A(z) "Alkotmánybíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Biró Rozália: Románia is fellép az új ukrán oktatási törvény ellen

Nemcsak a nemzetközi egyezményeket, az ukrán alkotmányt is sérti az oktatási törvény módosítása, mondta Biró Rozália Bihar megyei RMDSZ-es képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke csütörtökön Nagyváradon.

Közélet

Bezáratta a szomszéd az MLSZ-programban épített műfüves pályát a zaj miatt

Pert indított Győr egyik városrészében a focipálya egyik szomszédja, mert zavarta a telke közelében épített műfüves focipálya zaja. A bíróság neki adott igazat.

Ország

Varsóban megnyílt a Modernizmus Magyarországon 1900-1930 című kiállítás

Megnyílt a Varsói Királyi Vár Múzeumban a Modernizmus Magyarországon 1900-1930 című kiállítás péntek este, a tárlatot Trócsányi László igazságügyi miniszter és Piotr Glinski lengyel miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter…

Közélet

Végre megtudhatjuk, mennyibe került az orosz gáz Magyarországnak

Szerdán a Kúria úgy döntött, hogy a Magyar Földgázkereskedő Zrt.-nek (MFGK) ki kell adnia többek között az arra vonatkozó adatokat is, hogy 2013-ban és 2014-ben mennyiért vette az állami cég az orosz gázt - számolt be az Index. …

 

Kategória ajánló